Χαμός στο Ευρωκοινοβούλιο με την ομιλία Φάρατζ (Βίντεο)

Τι είπε η Λεπέν για την Ελλάδα...Όλοι εναντίον Φάρατζ, Φάρατζ εναντίον όλων ..Το χειροκρότημα και η οργή του Γιούνκερ..
«Αρνηθείτε στη Βρετανία τις εμπορικές συναλλαγές και θα είναι σαν να φτύνετε το πρόσωπό σας ..»
«Γνωρίζω ότι κανείς από εσάς στη ζωή σας δεν έχετε κάνει ποτέ μία κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά»

www.eglimatikotita.gr -30 Ιουνίου
2016 Ένταση στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σε μία αποστροφή του λόγου του ο Βρετανός πολιτικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω ότι κανείς από εσάς στη ζωή σας δεν έχετε κάνει ποτέ μία κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά» προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες Ευρωβουλευτών που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολούθως παρενέβη ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς ο οποίος τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι με κάθε σεβασμό για την αναστάτωσή σας, ξέρετε εδώ συμπεριφέρεστε σήμερα όπως κανονικά συμπεριφέρεται το κόμμα του κ. Φάρατζ, το UKIP. Μην μιμείστε τον κ. Φάρατζ και το κόμμα του. Κύριε Φάρατζ θα σας πω κάτι, το γεγονός ότι οι άνθρωποι εδώ σε αυτή την αίθουσα δεν έχουν κάνει ποτέ μία κανονική δουλειά, κοιτάξτε, μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν ισχύει».

Ο κ. Φάρατζ αναφερόμενος στη «θερμή» υποδοχή που έτυχε είπε μεταξύ άλλων ότι:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες.

"Ένα χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι, ότι ακούει κανείς κι εκείνους, με τους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα, ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε", είπε.

"Ο λόγος είναι γιατί σαν πολιτικό εγχείρημα αμφισβητείστε κι εσείς και το νόμισμά σας. Με απάτες και ψέματα δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην είσοδο των προσφύγων και λαθρομεταναστών στην ΕΕ, κατόπιν "έκκλησης" της Γερμανίδας Καγκελαρίου, να έρθουν όλο και περισσότεροι, το 2015.

"Επιβάλατε στους λαούς Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι όταν στη Γαλλία και την Ολλανδία καταψήφισαν την ΕΕ, εσείς τους αγνοήσατε και πολύ απλά από την πίσω πόρτα τους επιβάλατε τη Συνθήκη της Λισαβόνας", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος "αξιοσημείωτο".

Τώρα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50. Αυτό που περιμένω να δω είναι μια συνεννόηση ενηλίκων για την νέα σχέση της Μεγάλης Βρετανίας με την ΕΕ. Εκανε λόγο για την ανάγκη μιας συμφωνίας στο εμπόριο χωρίς δασμούς δηλώνοντας ότι έτσι η Βρετανία θα είναι η καλύτερη φίλη της Ευρώπης.

"Ήταν σεισμικό για όλον τον κόσμο, γιατί αυτό που έκανε ο απλός μέσος άνθρωπος που βλέπει, να πιέζεται, είναι ότι απέρριψε τις πολυεθνικές και τις τράπεζες και είπε 'θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, θέλουμε τα δικά μας σύνορα, τη δική μας αλιεία, να είμαστε αυτοδιοικούμενοι'. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Δώσαμε ελπίδα στους δημοκράτες και σε όλη την ΕΕ. Η Βρετανία δεν είναι το μόνο κράτος που θα φύγει από την ΕΕ".

Όπως είπε στη συνέχεια, εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση, να κινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 50, "πρέπει όμως, να υπάρχει μία ώριμη κι ευαίσθητη στάση απέναντι σε μία διαφοροποιημένη σχέση".

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, είπε πως οι πιο πολλοί δεν έχουν εργαστεί και δεν έχουν λειτουργήσει σωστά ποτέ στη ζωή τους, προκαλώντας την αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον διέκοψε, ζητώντας του "να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Φάρατζ είπε:
"Ανάμεσα στη δική σας τη χώρα και τη δική μου, υπάρχει αντάλλαγμα εμπορικό το οποίο παίζει ρόλο. Αν αποφασίσετε, να απορρίψετε τις εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία, θα είναι σαν να φτύνατε μόνοι σας στο πρόσωπό σας. Καμία συμφωνία θα ήταν πολύ καλύτερη, από αυτές που υπάρχουν τώρα. Να γίνουν όλα λογικά και να μας επιτρέψετε, να προχωρήσουμε εμείς και να ορίζουμε τα οράματά μας τις φιλοδοξίες και το μέλλον μας".

Το χειροκρότημα και η οργή του Γιούνκερ
Τη λύπη του για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά και τον σεβασμό του στην επιλογή των Βρετανών πολιτών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, παρουσία ολόκληρου του σώματος των Επιτρόπων.

«Οι Βρετανοί φίλοι μας εκφράστηκαν με καθολική ψηφοφορία και η λαϊκή βούληση του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνει σεβαστή από όλους», ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο σημείο αυτό χειροκροτήθηκε από μέλη του UKIP, μεταξύ των οποίων και τον Φάρατζ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει.
"Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε εδώ. Και σε κάποιο βαθμό, είμαι έκπληκτος που είστε εδώ. Αγωνίζεστε για την έξοδο. Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου. Γιατί είστε εδώ;".
Υπενθύμισε, ότι ήδη την επομένη του δημοψηφίσματος, με μια κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις ευρωπαϊκοί θεσμοί ζήτησαν σαφήνεια.
«Ζητώ από την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας να αποσαφηνίσει το συντομότερο δυνατό την κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε: «όχι σήμερα, όχι αύριο, αλλά σύντομα. Δεν μπορεί να παραταθεί άλλο αυτή η αβεβαιότητα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μυστικές διαπραγματεύσεις και ότι χωρίς την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το μέλλον της ΕΕ και την ενότητά της. Ο ίδιος επέμεινε στο γεγονός ότι «δεν πρέπει να αλλάξει η ουσία και η ουσία είναι ότι η Ευρώπη παραμένει ένα εγχείρημα ειρήνης και μέλλοντος». «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πτήση μας στο μέλλον», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και προσεέθεσε: «Η Βρετανική ψήφος απέκοψε μια πλευρά μας, αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να πετάμε προς τους μελλοντικούς ορίζοντες της Ευρώπης και του πλανήτη». Είπε, επίσης, ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε στην αρχή της θητείας της, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για μια Ευρώπη με λιγότερη γραφειοκρατεία «για μια κοινωνική Ευρώπη», ένα σύμφωνο σταθερότητας που θα εφαρμόζεται με σύνεση, για την ενεργειακή ασφάλεια, το ψηφιακό μέλλον της ΕΕ. «Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και θα γίνει», ανέφερε.

Ο Ζ Κ. Γιούνκερ κατέληξε λέγοντας: «Δεν είμαι ούτε κουρασμένος, ούτε άρρωστος. Είμαι αυτό που είμαι. Μέχρι την τελευταία μου πνοή θα δίνω μάχη για την Ενωμένη Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο:

Και με Ελληνική μετάφραση

Οι φαρμακερές ατάκες που εκτοξεύτηκαν στο ευρωκοινοβούλιο

Ομιλίες Φάρατζ και Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο
Keywords
Αναζητήσεις
brexit faraz
Τυχαία Θέματα