Αθίγγανοι έστησαν κομπίνα με ιερείς μέσα από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου

Μέσα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, καθοδηγούσε ο «εγκέφαλος» τα μέλη σπείρας που εξαπατούσαν κατ” εξακολούθηση ανυποψίαστους ιερείς.

Το κόλπο ήταν καλά στημένο από τον 42χρονο αθίγανο με καταγωγή την Αμαλιάδα, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυο χρόνια στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών, συλληφθείς για το ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patratora.gr, ο «εγκέφαλος» μαζί με ακόμα 5 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις της υποδιεύθυνσης
Ασφάλειας Πατρών, σε Ηλεία και Αττική, είχαν καταφέρει να αποκομίσουν, σε διάστημα ενός περίπου χρόνου, χρηματικό ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Προσέγγιζαν ιερείς, που ήταν λίγο πριν την σύνταξη ή δικαιούντο την χορήγηση κάποιων επιδομάτων και με το πρόσχημα πως έχουν διασυνδέσεις για να «τακτοποιήσουν» τις υποθέσεις τους, κατάφερναν και τους αποσπούσαν σημαντικά ποσά.

Πηγές αναφέρουν πως σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευαν τα ανυποψίαστα θύματα τους ακόμα και μέχρι τα τραπεζικά υποκαταστήματα, περιμένοντας να κάνουν αναλήψεις χρημάτων για να τους δώσουν την προκαταβολή, για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης, έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα των ανδρών της Δημόσιας Ασφάλειας Πατρών
Keywords
Τυχαία Θέματα