Απατεώνες είχαν στήσει "γραφείο ευρέσεως εργασίας" που έβρισκε "δουλειά" σε ανέργους στο Ντουμπάι και “δάγκωναν” τα θύματά τους

Πάνω στα όνειρα δεκάδων ανέργων και στην αγωνία τους να βρουν να μια δουλειά να ζήσουν, “επένδυσε” σπείρα απατεώνων, η οποία “ευαγγελίζονταν” των εργασιακό παράδεισο στο Ντουμπάι και μάλιστα με υψηλές αποδοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Newsit” σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες μεγάλη έρευνα τις Ασφάλειας Αττικής, για “μαϊμού” γραφείο ευρέσεως εργασίας στων Πειραιά, του οποίου οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 200 άνεργους συμπολίτες μας που έψαχνα εναγωνίως για δουλειά,
λόγο τις μακροχρόνιας ανεργίας τους.

Τις τελευταίες ημέρες έφθασαν στα γραφεία τις Ασφάλειας καταγγελίες, από πολίτες που είχαν εξαπατηθεί και είχαν δώσει χρηματικά ποσά σε ένα ζευγάρι από το Πειραιά και το σύνεργο τους, προκειμένου να τους βρουν εργασία και μάλιστα με υψηλούς μισθούς στο Ντουμπάι.

Οι απατεώνες πριν από τρεις μήνες, έβαλαν αγγελία στο διαδίκτυο, για άμεση εύρεση εργασίας σε ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων. Μάλιστα στην αγγελία ανέφεραν πως οι ενδιαφερόμενοι θα ταξιδέψουν στο Ντουμπάι, με πληρωμένα τα έξοδα διαμονής και μισθό που θα ξεπερνά τις 2.000 Ευρώ το μήνα.

Πολλοί ήταν αυτοί που “τσίμπησαν το δόλωμα” και μέσα στην απόγνωση τους πήραν τηλέφωνο, αναζητώντας το “παράθυρο στων ήλιο” που υπόσχονταν οι “έμποροι των ονείρων”.

Οι καταζητούμενοι είχαν στήσει το κόλπο τους με τρόπο επιστημονικό καθώς έδιναν στους ενδιαφερόμενους ακόμα και φυλλάδια με τα σημεία διαμονής των εργαζομένων στο Ντουμπάι και την κατάλληλη στιγμή έμπαιναν στο προκείμενο, που δεν ήταν άλλο από χρηματικά ποσά που τους ζητούσαν για τα πρώτα έξοδα, μαζί με τα εισιτήρια, ύψους 300 Ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στη συνέχεια ζητούσαν από τα θύματα τους κι άλλα ποσά, περίπου 700 Ευρώ σύνολο, για να κλείσουν εισιτήρια και τα πρώτα έξοδα διαμονής μέχρι να πιάσουν την δουλειά στο Ντουμπάι.

Το ζευγάρι και ο συνεργός τους που “έστησαν” το κόλπο, έβαλαν στην τσέπη τους ένα σεβαστό ποσό που ξεπερνά τις 150.000 Ευρώ και έκλεισαν το γραφείο ευρέσεως εργασίας στο Πειραιά, ρίχνοντας πίσω τους “μαύρη πέτρα” και μεγάλα περισσεύματα απόγνωσης για τους ήδη απογοητευμένους άνεργους που πίστεψαν στο όνειρο του “εργασιακού παράδεισου”.
Keywords
Τυχαία Θέματα