Ανακοίνωση του δημάρχου Ασπροπύργου κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ

Και την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια ορισμένων, δήθεν «αντιεξουσιαστικών κύκλων», να υποκαταστήσουν και να εκβιάσουν τις Αστυνομικές και Δικαστικές αρχές της Χώρας, με «αυθόρμητες» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στην ουσία με προβοκατόρικες, προσχεδιασμένες ενέργειες, που εκδηλώνονται στον Ασπρόπυργο.

Ανακοίνωση του δημάρχου Ασπροπύργου για την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.),
κ. Νικόλαος Μελετίου, γνωστοποιεί, στους Δημότες Ασπροπύργου, στην κοινή γνώμη της Χώρας και σε κάθε αρμόδια Αρχή, όσα αφορούν στην επαναλαμβανόμενη προσπάθεια ορισμένων, δήθεν «αντιεξουσιαστικών κύκλων», να υποκαταστήσουν και να εκβιάσουν τις Αστυνομικές και Δικαστικές αρχές της Χώρας, με «αυθόρμητες» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στην ουσία με προβοκατόρικες, προσχεδιασμένες ενέργειες, που εκδηλώνονται στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, για το προσεχές Σάββατο, 17 Ιουνίου, μια γνωστή Μ.Κ.Ο.(ΚΕΕΡΦΑ), που ειδικεύεται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιλεγμένων ομάδων πληθυσμού, συνεπικουρούμενη από φορείς μεταναστών, εκτός Ασπροπύργου, προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλης μας, με «αφορμή» κάποιες επιθέσεις, σε μετανάστες, που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, τους προηγούμενους μήνες. Είχε προηγηθεί, μια άκρως προκλητική, προβοκατόρικη πορεία, με οργανωτές τους ίδιους φορείς, στη συνοικία Γκορυτσά Ασπροπύργου, τον προηγούμενο μήνα, δια της οποίας οι εκδρομείς-εισαγόμενοι διαδηλωτές, επιδίωξαν να προκαλέσουν επεισόδια, επιθυμώντας να στοχοποιήσουν, να παρουσιάσουν συλλήβδην, τους κατοίκους της εν λόγω συνοικίας, ως δράστες επιθέσεων σε βάρος μεταναστών!…

Επειδή, λοιπόν, η πρόκληση εκείνη, η σκοτεινή προσπάθεια, να αποδοθούν φυλετικά χαρακτηριστικά στους δράστες, έπεσε στο κενό, αν και οι σκηνοθέτες της υποδύθηκαν τους εργάτες γης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου των Πακιστανών, που τους διένειμε και ολοκαίνουργιες τσάπες-αξίνες (το σχετικό βίντεο είναι στη διάθεση των Αρχών και οιουδήποτε ενδιαφερόμενου), επανέρχονται στην πόλη μας, με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν επεισόδια, για να δυσφημήσουν τον Ασπρόπυργο και τους Πολίτες του, τους οποίους επιθυμούν να παρουσιάσουν, συνολικά, ως ξενοφοβικούς και ρατσιστές!

Δεν είναι τυχαία η στιγμή που, οι επαγγελματίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, επιλέγουν να προκαλέσουν σύγχυση, γύρω απ΄ την εικόνα της δυτικής Αττικής. Παραδίδουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού, το γεγονός ότι, οι ίδιοι κύκλοι που στοχοποιούν την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και μια συγκεκριμένη πληθυσμιακή συνιστώσα του Ασπρόπυργου, δεν βρήκαν ποτέ μια φράση αλληλεγγύης προς εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι πέφτουν θύματα της «θεάρεστης δράσης» εγχώριων και αλλοδαπών Ρομά, μια φράση αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της δυτικής Αττικής.

Ως υπεύθυνος Δήμαρχος αυτής της Πόλης, ασχολήθηκα με τις καταγγελίες, προέβην σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προς τις Αρχές, καταδίκασα απερίφραστα κάθε θλιβερό-απαράδεκτο συμβάν. Ζήτησα από την Αστυνομία την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και των ελέγχων στη περιοχή του Ασπρόπυργου, του Θριάσιου πεδίου και της δυτικής Αττικής. Δεν δίστασα, μάλιστα, να εξάρω δημοσίως, τον τρόπο με τον οποίο, τούτη τη φορά, ανταποκρίθηκαν οι Αρχές στις εκκλήσεις μας. Ταυτόχρονα, εξ ονόματος όλων των Ασπροπύργιων, απηύθυνα έκκληση, προς όλους, για περιφρούρηση της γαλήνης του τόπου μας, για σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των Πολιτών ανεξαιρέτως καταγωγής! Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή μου, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρακάλεσα για την απαγόρευση της προγραμματισθείσας (για το Σάββατο 17/06/2017) συγκέντρωσης, στην πλατεία Δημαρχείου, αφού είναι σίγουρο πως, δεν υπηρετεί την ηρεμία που απαιτείται, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη δυτική Αττική.

Σήμερα ενημερώθηκα -αρμοδίως- ότι, οι Αρχές δεν απαγόρευσαν τη συγκέντρωση. Για τούτο, καλώ όλους τους Ασπροπύργιους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην απαντήσουν σε τυχόν προκλήσεις, των εισαγόμενων διαδηλωτών, όπως έπραξαν και στο παρελθόν. Υπενθυμίζω ότι, είναι οι ίδιοι κύκλοι που, μετά από δυστύχημα στα Διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ., είχαν εισέλθει, με «κομβόι» οχημάτων στην πόλη, κορνάροντας δαιμονισμένα κι αναζητώντας μάταια, κάποιον να τους ζητήσει το λόγο, για την εισβολή και την ηχορύπανση, προκειμένου έχουν το πρόσχημα για να στήσουν οδομαχίες, με τους Πολίτες και την Αστυνομία. Όπως τότε, που κουράστηκαν κι έφυγαν άπραγοι, όπως τον προηγούμενο μήνα, όταν απέτυχαν να στήσουν ανάλογο «πανηγύρι», στη συνοικία Γκορυτσά Ασπροπύργου, έτσι και το προσεχές Σάββατο, μία θα πρέπει να είναι η απάντηση των Ασπροπύργιων: Να τους αγνοήσουμε και να μην απαντήσουμε σε τυχόν προκλήσεις τους!

Ως Δημοτική Αρχή, καθιστούμε υπεύθυνους, για την Ασφάλεια και την Τάξη της Πόλης μας, τους παραλήπτες της έκκλησής μας, οι οποίοι επέτρεψαν, για μια ακόμη φορά, στους γνωστούς κύκλους, να στήσουν εκδήλωση, στην πλατεία Δημαρχείου, χωρίς την άδεια του Δήμου(!), επιχειρώντας να εκβιάσουν, για δεύτερη φορά, τη Δικαιοσύνη και τις Αστυνομικές Αρχές. Μια εκδήλωση, που έχει ως μοναδικό στόχο, να τροφοδοτήσει το μίσος, να κατασκευάσει ιδεολογικά αντιπάλους. Δηλαδή, να διαμορφώσει στην ουσία συνεταίρους, στην άνομη, κοινή προσπάθεια, χέρι-χέρι με την «αντίπερα όχθη», να δοθεί ιδεολογικό υπόβαθρο στην κατηγοριοποίηση των παρανόμων! Όλων εκείνων, που έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των πολιτών της δυτικής Αττικής!…

Τέλος, έστω και την ύστατη ώρα, ο Δήμος και ο Λαός του Ασπρόπυργου καλούν τους οργανωτές της «διαδήλωσης», να αναθεωρήσουν την απόφασή τους. Να αντιληφθούν ότι, ο Ασπρόπυργος δεν έχει ανάγκη μαθημάτων ομαλής συμβίωσης, ανεκτικότητας, ανθρωπιάς! Ο Ασπρόπυργος έχει «μεταναστευτική παιδεία», από τη δεκαετία του 1970 και μέχρι σήμερα αδιαλείπτως. Αφού από τότε ζούσε με χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες γης, πολύ πριν εμφανιστούν εκείνοι που ανακάλυψαν πόσο προσοδοφόρα, δια των ΜΚΟ, είναι η ενασχόληση με τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους!…..

Γι΄ αυτό, ο Ασπρόπυργος εξακολουθεί να γυρίζει την πλάτη στους πολέμιους της ψυχής του. Στέκει διαρκώς, σταθερά και χωρίς εκπτώσεις, αμείλικτος πολέμιος κάθε παρανομίας, και καλεί τις Αρχές της Πολιτείας, να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους προς πάσα κατεύθυνση!

Νικόλαος Ι. Μελετίου
Δήμαρχος Ασπροπύργου

Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.
Θριάσιο
Keywords
Τυχαία Θέματα