Fiat Panda και Punto Evo τώρα και με υγραέριο

H Fiat αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την ανάγκη προσαρμογής της αυτοκίνησης στην προσπάθεια προστασίας του πλανήτη από ρυπογόνες ανθρώπινες δραστηριότητες και η δέσμευσή της προς αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύεται έμπρακτα. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι η εταιρεία με τα αυτοκίνητα που έχουν τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών. Η συνεχής έρευνα, όμως, του ιταλικού γκρουπ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν περιορίζεται
απλώς στην προσπάθεια μείωσης της εκπομπής ρύπων από τα αυτοκίνητα, αλλά επιδιώκει αυτή η μείωση να γίνεται και με τεχνολογίες και μεθόδους που είναι πάνω από όλα οικονομικά προσιτές για όλους τους οδηγούς.
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας ανακοινώνεται η έναρξη διαθεσιμότητας στην ελληνική αγορά για τα μοντέλα Panda Easy Power και Punto Evo Easy Power της νέας σειράς κινητήρων διπλού καυσίμου, που εκτός από βενζίνη λειτουργούν και με...υγραέριο (LPG), ένα πιο «καθαρό» καύσιμο και μία φθηνή πηγή ενέργειας, η οποία αρχίζει και αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές στην ελληνική αγορά. Για την καλύτερη προστασία και εξυπηρέτηση των καταναλωτών η Fiat δεν προτείνει μια μετατροπή "after-market", όπως γίνεται με την πλειοψηφία των αυτοκινήτων με κινητήρες υγραερίου στην Ελλάδα, αλλά ένα σύστημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ίδια, διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της και καλύπτεται από την επίσημη εργοστασιακή εγγύηση που ισχύει για όλα τα αυτοκίνητά της. Το αποτέλεσμα εξασφαλίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων της.
Οι νέοι κινητήρες είναι προϊόν συνεργασίας της Fiat Powertrain Technologies (FPT) και της εταιρείας Landi Renzo και τοποθετούνται απευθείας στο εργοστάσιο παραγωγής. Κάθε κινητήρας έχει τροποποιηθεί ειδικά για να μπορεί να φιλοξενήσει τη χρήση υγραερίου, ενώ η αξιοπιστία αυτών των κινητήρων εξασφαλίζεται από ένα πρόγραμμα δοκιμών που περιλάμβανε πάνω από 400.000 χιλιόμετρα συνεχούς λειτουργίας. Η φιάλη υγραερίου είναι τοποθετημένη στο χώρο της ρεζέρβας (το κιτ επιδιόρθωσης ελαστικού προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό), έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει μέρος του χώρου αποσκευών. Η χωρητικότητα της φιάλης είναι 31 λίτρα για το Panda και 38 λίτρα για το Punto Evo. Η αλλαγή του καυσίμου γίνεται μέσω ενός διακόπτη που τοποθετείται κοντά στη θέση του οδηγού, ώστε να είναι εύκολη η ενεργοποίησή του ακόμα και εν κινήσει.
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των υγραεριοκίνητων Fiat, εκτός από τη χαμηλή τιμή και τη μείωση των εκπομπών ρύπων (όλων των ρύπων και όχι μόνο του CO2) που προσφέρουν σε σχέση με την καύση βενζίνης, είναι και η αυξημένη αυτονομία λόγω της ύπαρξης δύο ρεζερβουάρ καυσίμου (βενζίνη - υγραέριο), όπως στο παράδειγμα που ακολουθεί, βασισμένο στο Panda Easy Power (LPG), σε σχέση με ένα απλό Panda με την ίδια απόδοση κινητήρα (1.2 69hp).
[FIAT GROUP]
Keywords
Τυχαία Θέματα