Όλο το παρασκήνιο της δολοφονίας μπιν Λάντεν – Του ζήτησαν να παραδοθεί πριν τον εκτελέσουν – Πως λένε ότι τον κήδεψαν





- Εκτός από το DNA, οι Αμερικανοί λένε πως τον αναγνώρισε και γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι σύζυγός του
- Ο Σαουδάραβας τρομοκράτης αρνήθηκε να παραδοθεί και εκτελέστηκε
- «Τον κηδέψαμε με όλες τις μουσουλμανικές παραδόσεις» υποστηρίζουν οι ΗΠΑ
- Γιατί οι ΗΠΑ δε δίνουν φωτογραφίες της σορού στη δημοσιότητα όπως έκαναν με τον Σαντάμ

Είναι η είδηση της ημέρας, το γεγονός που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη και αναμφίβολα θα είναι από εκείνα που
θα «σημαδέψουν» το 2011. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν ήταν απλά ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος του κόσμου, ήταν ένα πρόσωπο που είχε περάσει στη... σφαίρα της φαντασίας: όλοι μιλούσαν για εκείνον, κάνεις δεν τον έβλεπε, κάνεις δεν ήξερε που είναι.

Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε αυτό που θα ήθελε να έχει κάνει ο προκάτοχος του, Τζορτζ Μπους: το θάνατο του ανθρώπου που οι ΗΠΑ είχαν εκτοξεύσει στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους εχθρούς τους.

Οι ώρες που ακολούθησαν άφησαν πολλά ερωτήματα βρέθηκαν στον... αέρα, τα περισσότερα έμειναν και αναπάντητα: οι φωτογραφίες της σορού δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, το πτώμα του ποντίστηκε χωρίς να το έχει δει κανείς, αλλά με όλες τις μουσουλμανικές τιμές. Λίγο μετά ήρθε να «μιλήσει» το DNA.

Το οποίο έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του και πιο συγκεκριμένα με το DNA της νεκρής αδερφής του. Συγχρόνως, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η σύζυγός του, προσδιόρισε την ταυτότητα του κατονομάζοντάς τον.

Οι Αμερικανοί κομάντος έφτασαν στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ όταν πρώην στενός συνεργάτης του Σαουδάραβα ηγέτη της Αλ Κάιντα, μίλησε και αποκάλυψε που κρυβόταν ο Λαντεν. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι έδρασε χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν.

Το μοναδικό ντοκουμέντο που υπάρχει από τον τόπο της επιχείρησης είναι ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ABC. Οι ΗΠΑ τονίζουν πως ενώ έχουν στη διάθεσή τους υλικό που να αποδεικνύει τα όσα υποστηρίζουν, δεν το δίνουν στη δημοσιότητα για συγκεκριμένους λόγους. Οι φωτογραφίες είναι φρικιαστικές και σοκαριστικές και θα μπορούσαν να γίνουν αφίσες λατρείας για τους οπαδούς του Λάντεν. Οι οποίοι ήδη απειλούν με αντίποινα και ο συναγερμός έχει... χτυπήσει κόκκινο παντού!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν τώρα μια μεγάλη κρύπτη με υλικά που κατασχέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα όπου έγινε η επιχείρηση και εκτελέστηκε ο μπιν Λάντεν.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη, πάντα από Αμερικανούς αξιωματούχους που μιλούν υπό τον όρο της ανωνυμίας, πως ο Λάντεν αρνήθηκε να παραδοθεί και για αυτό εκτελέστηκε. Οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είχαν ρητή εντολή: ήθελαν τον Λάντεν νεκρό και κανείς δεν ενδιαφερόταν για τη σύλληψή του.

Πάντως, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι κομάντο ήταν «έτοιμοι» να τον συλλάβουν ζωντανό σε περίπτωση που αυτός δεχ
Keywords
Τυχαία Θέματα