Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες στο Ιnternet from PC NEA by [email protected] (PC NEA) Χάρη στο πρόγραμμα «Ψηφιοποίηση Υλικού Δημόσιων Βιβλιοθηκών», πάνω απ

Χάρη στο πρόγραμμα «Ψηφιοποίηση Υλικού Δημόσιων Βιβλιοθηκών», πάνω από 40.000 ηλεκτρονικοί τίτλοι από 46 Δημόσιες Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα είναι διαθέσιμοι δωρεάν σε όποιον έχει πρόσβαση στο Ιnternet. Μια πολύτιμη συλλογή που προέρχεται από την ψηφιοποίηση υλικού των βιβλιοθηκών, χρήσιμη τόσο για τους ερευνητές όσο και για τους αναγνώστες, που για να την αξιοποιήσουν θα χρειαστούν αρκετή υπομονή και έναν ...Web browser.

Στο
πλαίσιο του προγράμματος, ψηφιοποιήθηκαν 16.200.000 σελίδες, που αντιστοιχούν σε 41.444 τίτλους βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, χαρτών, εγγράφων, χειρογράφων. Παρόλο που ο οριθμός των τίτλων είναι σημαντικός, είναι, βέβαια, ένα μέρος των συλλογών των 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών.

Τα κριτήρια για το τι θα ψηφιοποιηθεί ήταν η μοναδικότητα, η σπανιότητα, η ιδιαίτερη εκπαιδευτική, ερευνητική και πληροφοριακή χρησιμότητα και ζήτηση και η τοπικού ενδιαφέροντος εκδοτική παραγωγή ανάλογα με το πού βρίσκεται η κάθε βιβλιοθήκη.

Τα έντυπα που ψηφιοπ
Keywords
Τυχαία Θέματα