Ο Βενιζέλος ανακοινώνει 200.000 απολύσεις από το δημόσιο

Αλλαγές Βενιζέλου εφεδρεία εργασίας με εφαρμογή... οριζόντια σε όλο το δημόσιο τομέα, στενό και ευρύτερο και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου (αορίστου χρόνου).

Δηλαδή η εφεδρεία εργασίας θα εφαρμοστεί ΚΑΙ στους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους!!! Με απλά λόγια, μιλάμε για 200.000 απολύσεις!!!

Στη συνέχεια, τον λόγο θα
αναλάβουν τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, τα οποία θα προσπαθήσουν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα, για το αδιέξοδο, για το ότι υπάρχουν τεράστιοι φόβοι για το αύριο εάν δεν εφαρμοστούν τα νέα επιπρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου... Θα μας απειλήσουν, δηλαδή, με πτώχευση (σαν να είναι η χώρα εταιρεία...!) και θα απαιτήσουν την προσήλωση όλων στην διάσωση της χώρας, χωρίς να ασχοληθούμε με το ποιός φταίει... Έκτακτη εισφορά σε όλα τα ακίνητα, αυξήσεις ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά θέλουν οι πληροφορίες να ανακοινώνει από στιγμή σε στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος από τη ΔΕΘ.

Παράλληλα κατά τις ίδιες πηγές νωρίτερα θα έρθει το μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί η τρόικα για την κάλυψη της φετινής τρύπας των εσόδων που φτάνει στο 1,7 δισ. ευρώ και εκτινάσσει στο 8,6% του ΑΕΠ το φετινό έλλειμμα.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις που γίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ Βενιζέλου και εκπροσώπων της τρόικας είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά δύο ώρες. Λίγο πριν τις 12 η συνεδρίαση ήταν στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες και η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού ενδεχομένως να πάει λίγο πιο πίσω… Οι εξελίξεις είναι δραματικές και ραγδαίες με τα ενδεχόμενα όλα ανοιχτό…

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ καθώς άπαντες παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι οριακή πια και τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα