Αρχίζουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα για τυχόν ραδιενέργεια από την Ιαπωνία

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η χώρα μας επιχειρησιακά είναι έτοιμη για τυχόν πυρηνική απειλή, στο πλαίσιο του σχεδίου Ξενοκράτης.

Δειγματοληπτικές μετρήσεις για τυχόν εντοπισμό ραδιενέργειας από την Ιαπωνία, σε παραγόμενα προιόντα, ξεκινούν από αύριο ο Δημόκριτος και η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκινούν από τα τελωνεία και αύριο θα επεξεργαστούν από τα εργαστήρια, ενώ θα ακολουθήσουν μετρήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Πάντως, σήμερα επιστήμονες που ενημέρωσαν την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής για το θέμα, ήταν καθησυχαστικοί…

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΑΕ και πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος, δήλωσε πως από το πρωί της Πέμπτης το ραδιενεργό νέφος θα βρίσκεται πάνω από την Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο, είπε, ακόμη και αν κινηθεί νοτιότερα, δηλαδή προς την Ελλάδα, θα είναι ενδεχομένως μη ανιχνεύσιμο, καθώς θα είναι εξασθενημένο.

Επίσης, κατά τον Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας, Χρήστο Χουσιάδη, υπάρχουν σε λειτουργία 2 δίκτυα μέτρησης, τόσο στα όρια των συνόρων, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, που ανιχνεύουν τις τυχόν ποσότητες ραδιενέργειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα