Αλκοολικοί οι «βαριά» εργαζόμενοι


Το... ρίχνουν στο ποτό για να... ξεσκάσουνΗ πολύωρη εργασία καθημερινά μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο αλκοολισμού ιδιαίτερα στους ενήλικες νεαρής ηλικίας σύμφωνα με μελέτη Νεοζηλανδών ερευνητών που θα δημοσιευθεί στη βρετανική επιθεώρηση «Addiction» (Εξάρτηση).

«Τα άτομα που εργάζονται 50 ώρες ή και περισσότερο την εβδομάδα διατρέχουν από 1,8 έως 3,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να βιώσουν δύσκολες καταστάσεις που έχουν σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ συγκριτικά με όσους δεν εργάζονται», υπογραμμίζει η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Οτάγκο.

Η έρευνα διεξήχθη
σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων ηλικίας 25 έως 30 ετών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άγχος που προκαλούν οι πολλές ώρες εργασίας σε άντρες και γυναίκες καθώς και οι επαφές με τους συναδέλφους μπορεί να αιτιολογήσουν τη σχέση που «αναπτύσσεται» ανάμεσα στην εργασία και το αλκοόλ.

Ο χώρος εργασίας όπου ο εργαζόμενος περνά πολλές ώρες καθημερινά γίνεται οικείος και συχνά επικρατεί κλίμα κοινωνικότητας που μπορεί να συνοδεύεται από την κατανάλωση αλκοόλ.

Τέλος, η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη στους στόχους της εκστρατείας καταπολέμησης του αλκοολισμού να συμπεριληφθεί η κατηγορία των βαριά εργαζομένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα