Βαγγέλης Γερμανός &Παναγιώτης Αυγερινός live στον Ιανό

Ο Βαγγέλης Γερμανός συναντά τον Παναγιώτη Αυγερινό επί σκηνής την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στον Ιανό, γιορτάζοντας την συμπλήρωση ενός χρόνου απ' την κυκλοφορία του "Αρμενιστή", βιβλίο του που αφορά στην μοναχική τέχνη του τραγουδοποιού και κυκλοφόρησε τον Μάιο του '15, απ' τις εκδόσεις ΙΑΝΟS ο Μελωδός. Ο αειθαλής δημιουργός συμπράττει με το νέο αίμα της "σκαρώνω τραγούδια σχολής", σε ένα δρόμο που ο ίδιος χάραξε και ακολουθεί πιστά για δεκαετίες... Μια μουσική βραδιά με folk & roll άποψη και όλες τις μεγάλες του

επιτυχίες ! Μαζί τους η μοναδική ερμηνεύτρια Βάσω Νικολάκου!

Παίζουν οι: Γρηγόρης Έξαρχος (σαξόφωνο), Αλέξανδρος Μυλωνάς (μπάσο) και Παύλος Λογαράς (τύμπανα).

Το "ρεπορτάζ" μιλά για μια ευρύτερη συνεργασία του Βαγγέλη Γερμανού με τον Παναγιώτη Αυγερινό και τη μπάντα του, καθώς φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια (!) απ' την κυκλοφορία ενός - από τα πιο διαδραστικά - album της ελληνικής δισκογραφίας "Τα μπαράκια"..! Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στον Ιανό, ίσως μάθουμε περισσότερα !

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

"Το τραγούδι είναι μοντέλο της ανθρώπινης ύπαρξης και της ουσίας της. Εμβαθύνοντας στη φύση του, στον λόγο δηλαδή και στον τρόπο κατασκευής του, ενώνουμε τον εαυτό μας με τον κόσμο. Τραγουδότοποι είναι οι μύθοι και τα όνειρα, η μνήμη και η θέληση, οι εμπειρίες, τα πάθη και οι ελπίδες μας. Έχει άπειρες όψεις και χαμαιλεόντιες ιδιότητες. Με διαρκή άσκηση, όξυνση και ανάμιξη των αισθήσεων και κυρίως με την ενόραση και τον στοχασμό, μπορεί να συλληφθεί. Αλλά μόνο προς στιγμήν. Όπως όλες οι ΤΕΧΝΕΣ ("καλές" ή μη), έτσι είναι κι αυτή του ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΥ... Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο... Στον ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ τεκμηριώνω το πρακτικό και θεωρητικό κομμάτι της τέχνης του Τραγουδοποιού, με τρόπο απόλυτα βιωματικό. Με παραδείγματα απ' όλα τα τραγούδια μου (στίχοι, πάρτες)... Συν, ο υποφαινόμενος με την κιθάρα του..."

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.. ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική στην ηλικία των έξι... στην αρχή πιάνο κι αργότερα κιθάρα...Τελειόφοιτος του Φυσικού Αθηνών, το οποίο εγκατέλειψε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική.. Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια σε επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, συνθέτωντας μουσική για τα "Misery" και "Επισκέπτες"... Έχει κάνει ενορχήστρωση, επιμέλεια μουσικής, σύνθεση και μουσική διδασκαλἰα στο K.Θ.Β.Ε στην παράσταση "Rock Story". Είχε την μουσική επιμέλεια στην παράσταση "Η Θεία μου και Εγώ". Εργάστηκε ως τεχνικός επεξεργασίας ήχου στην παράσταση "Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου". Το 2007 κυκλοφόρησε με το συγκρότημα "Μέρες" τον δίσκο "Παντοτινή Χαραγματιά". Το 2012 κυκλοφόρησε με το συγκρότημα "Klein Mein" τον ομὠνυμο δίσκο. Έχει ηχογραφήσει και παίξει επί σκηνής ως session μουσικός, με αρκετούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και σχήματα.. Τον Μάρτιο του '15 κυκλοφόρησε την 1η προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Παιδί Ανυπόμονο".

BAΣΩ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Από παιδί ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο και τραγούδι σε χορωδία. Μεγαλώνοντας σπούδασε παιδαγωγός στα Ιωάννινα και ηθοποιός στην Αθήνα, ενώ παράλληλα πάντα, τραγουδά επαγγελματικά. Έχει συμμετάσχει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με τους Τάσο Γεωργόπουλο, Μίλτο Πασχαλίδη, Ζαχαρία Καρούνη, Λευτέρη Παπαδόπουλο, κ.α. Μέχρι και σήμερα, "εξακολουθώ να μαθαίνω στη μουσική…" όπως μας λέει η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα