Το Μυστικό - Ρόντα Μπερν

Από τις εκδόσεις "Πεδίο" κυκλοφορεί η 10η Επετειακή Έκδοση του βιβλίου της δημοφιλούς Ρόντα Μπερν (Rhonda Byrne), Το Μυστικό.

Στην ανάδυση και κατανόηση μιας βαθιά κρυμμένης, ανεκμετάλλευτης εσώτερης δύναμης του ανθρώπου, η οποία τον βοηθά να αντιμετωπίζει και να υπερπηδά ει δυνατόν τα εμπόδια που θέτει η ζωή, στοχεύει αυτό το βιβλίο.


Η δημοφιλής συγγραφέας Ρόντα Μπερν, ξεκινώντας από την προσωπική της ιστορία, μια συνοπτική περιγραφή τού πώς ανακάλυψε το σωτήριο Μυστικό ούσα στο χείλος της καταστροφής, οδηγεί τον αναγνώστη, με τη βοήθεια των «διδασκάλων» οι οποίοι συμμετέχουν

ευρηματικά στο βιβλίο, να κερδίσει πολλά με τη δύναμη της σκέψης του. Η Μπερν δεν είναι αφελής ώστε να υποστηρίξει πως κάτι τέτοιο αποτελεί δική της ιδέα και μόνο. Επικαλείται πολλές μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες από όλους του χώρους: φιλοσόφους (Σωκράτης, Πλάτωνας), επιστήμονες (Νεύτων, Αϊνστάιν), συγγραφείς (Έμερσον, Ουγκώ), καλλιτέχνες και στοχαστές (Ντα Βίντσι, Μπέικον), ενώ καταφεύγει επίσης σε αναφορές σε θρησκείες και σε προφορικές λαϊκές παραδόσεις. Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι, κατά την ίδια, κατόρθωσαν ό,τι κατόρθωσαν επειδή εφάρμοζαν το Μυστικό.


Πώς μπορεί λοιπόν η σκέψη του καθενός να κάνει πραγματικότητα τα αντικείμενα του πόθου του; Διά του νόμου της έλξης – εφόσον οι σκέψεις εκπέμπουν κάποιες συχνότητες, προσελκύουν τις όμοιές τους συχνότητες και μάλιστα πολλαπλασιασμένες, αφού η κάθε σκέψη / συχνότητα μαγνητίζει την επόμενη. Εμμένοντας ο καθένας στις ίδιες σκέψεις, συνήθως αρνητικές, τις εδραιώνει. Αν όμως αλλάξει το σκεπτικό, δηλαδή τη συχνότητα την οποία εκπέμπουν οι σκέψεις, τότε αλλάζει και τα πράγματα. Μέσω της τεχνικής της νοητικής απεικόνισης, δηλαδή της οπτικοποίησης της ιδανικής κατάστασης, αντί να σκέφτεται τι δεν έχει, πρέπει να σκέφτεται ότι έχει ήδη αυτά που επιθυμεί. Υπάρχουν και προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο: Για να υλοποιήσει όσα απεικονίζει οπτικά και εκπέμπει ως συχνότητες, θα πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα έχει ήδη, να αισθάνεται χαρά επειδή θεωρητικά έχει ήδη αποκτήσει τα επιθυμητά, και να αγαπά τους πάντες και τα πάντα.


Με το Μυστικό της η Ρόντα Μπερν, δίνοντας απαντήσεις σε προαιώνια υπαρξιακά προβλήματα, επιχειρεί να κάνει τον καθένα μας να νιώσει ένας δυνάμει μικρός θεός.


Το «Μυστικό» προέκυψε το 2006 μετά την κυκλοφορία του ομότιτλου φιλμ μεγάλου μήκους της Ρόντα Μπερν, το οποίο έκανε αίσθηση κι έγινε επιτυχία, ενώ το βιβλίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ με φανατικούς αναγνώστες ανά τον κόσμο. Δέκα χρόνια μετά, το 2016, η επιτυχία γιορτάστηκε με μια Επετειακή Έκδοση, η οποία και κυκλοφορεί, με νέο πρόλογο και επίλογο, από τις εκδόσεις «Πεδίο». Η ίδια η συγγραφέας σημειώνει στον πρόλογο: «Έπειτα από δέκα χρόνια συνύπαρξης με το Μυστικό, καθημερινής εφαρμογής του, και διαρκούς παρατήρησής του σε κάθε πιθανή κατάσταση, κατόρθωσα να κατανοήσω αυτόν τον πανίσχυρο νόμο σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο. Κάθε φορά που το χρησιμοποίησα σωστά, είδα το νόμο της έλξης να με εξα- κοντίζει σε απίστευτα ύψη, και κάθε φορά που το χρησιμοποίησα λανθασμένα, βίωσα τις επιπτώσεις σε όλο τους το μεγαλείο». Και καταλήγει: «Ένα πράγμα έμαθα με απόλυτη βεβαιότητα αυτή την τελευταία δεκαετία: Το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα σ΄ εμάς και μια ζωή γεμάτη χαρά και αφθονία αγαθών είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!»
Από το «Πεδίο» θα εκδοθούν στα ελληνικά και τα υπόλοιπα βιβλία της Ρόντα Μπερν, ανάμεσά τους η Δύναμη που θα κυκλοφορήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Η Ρόντα Μπερν είναι δημιουργός του ντοκιμαντέρ Το Μυστικό, ενός φιλμ που σάρωσε ανά τον κόσμο το 2006, αλλάζοντας εκατομμύρια ζωές και δημιουργώντας ένα διεθνές κίνημα. Αργότερα, την ίδια χρονιά, η Ρόντα εξέδωσε το ομότιτλο βιβλίο. Το Μυστικό έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από πενήντα γλώσσες και παραμένει ένα από τα μακροβιότερα σε πωλήσεις βιβλία του αιώνα μας. Τρία ακόμα μπεστ σέλερ έργα συγκαταλέγονται στο συγγραφικό ενεργητικό της: Η δύναμη (2010), Η μαγεία (2012) και Ο ήρωας (2013).

Keywords
Τυχαία Θέματα