Θαλασσινά τοπία: έκθεση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ

To Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ θα φιλοξενήσει έργα ζωγραφικής από την συλλογή της Πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

Με την έκθεση αυτή, με έργα από την συλλογή της πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το κορυφαίο εικαστικό ίδρυμα της χώρας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 19 έργα ελλήνων καλλιτεχνών: Μιχάλης Οικονόμου, Βάλιας Σεμερτζίδης, Πολύκλειτος Ρέγκος, Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Κυριάκος Κατζουράκης, Αλέξανδρος

Αλεξανδράκης, Νίκος Παραλής, Ιωάννης Γιαζής, Καίτη Μαυροκεφάλου, Δημήτριος Μπραέσσας, Κωνσταντίνος Σοφιανόπουλος, Δημήτρης Γιολδάσης, Πέπη Σβορώνου-Κοκκινίδου, Δημοσθένης Κοκκινίδης.

Η θάλασσα αναπόσπαστα δεμένη και σε πολλαπλά επίπεδα με την Ελλάδα, δημιουργεί με τον ελληνικό χώρο ένα δίπολο όπου σχεδόν δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς θάλασσα αλλά και θάλασσα χωρίς Ελλάδα.

Με την έκθεση αυτή το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ φιλοδοξεί να συμβάλλει στο χώρο του πολιτισμού, όπως συνέβαλε και στη διατήρηση της ακεραιότητας και ελευθερίας της χώρας, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ελευθερία και πολιτισμός συνιστούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Συντονισμός έκθεσης: Γιάννης Σκαλτσάς, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα