Συνομιλώντας με τους Αλμπέρτο Καέιρο και Φερνάντο Πεσσόα - Μαρία Αθανασοπούλου

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο, Συνομιλώντας με τους Αλμπέρτο Καέιρο και Φερνάντο Πεσσόα της Μαρίας Αθανασοπούλου.

Η πρώτη επαφή μου με τον «Φύλακα των Κοπαδιών» του Φερνάντο Πεσσόα υπήρξε αποκαλυπτική. Όπως και με άλλους μεγάλους και αγαπημένους, αισθάνθηκα ότι πρέπει να του πιστώσω κι άλλο χρόνο. Έτσι προέκυψε η δεύτερη επικοινωνία μου με αυτόν τον ύμνο στη Φύση, την άνοιξη του 2009. Αυτή η δεύτερη ανάγνωση αποδείχτηκε συγκλονιστική και γόνιμη, και έτσι γεννήθηκε αυτή η συνομιλία σαν κραυγή αγωνίας για όλα εκείνα που, επαναπροσδιορίζοντας

το μέτρο της ζωής μας, οφείλουμε να κάνουμε, έστω και στο και πέντε, χωρίς καμία άλλη αργοπορία για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, βλέποντας τούς εαυτούς μας όχι ως το όλον του σύμπαντος, αλλά ως μέρος του.

Η Μαρία Αθανασοπούλου γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πολιτικό Τμήμα, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε γιατί η γέννηση της κόρης της τής απορρόφησε τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο της. Υπήρξε δικηγόρος Αθηνών και εργάστηκε για παραπάνω από τρεις δεκαετίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά, και κατοικεί στην Αθήνα. Αν και ασχολείται με το γράψιμο πάρα πολλά χρόνια, δεν έχει εκδοθεί ως τώρα κάποιο έργο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα