«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel

Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, ανανεωμένη -με νέες αφηγήσεις και νέο casting ηθοποιών- η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel και προγραμματίζει την πρεμιέρα της για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 8:30μμ

Για την παράσταση “Στα Σκοτεινά - Making Movies”

Σαν μια κάρτα view master

Υπάρχει μια στιγμή λίγο πριν κοιμηθούμε που οι άμυνες, οι

αντιστάσεις και όλοι οι μηχανισμοί που έχουμε αναπτύξει καθώς μεγαλώναμε, υποχωρούν... Ανοίγουν οι πόρτες που τόσο καλά, συνειδητά ή όχι, φροντίσαμε να κλειδώσουμε και «αυτό» που πνίγουμε μέσα μας παρουσιάζεται μπροστά μας.

Η παράσταση “Στα Σκοτεινά – Making Movies” είναι μια σειρά από διαδοχικές ιστορίες ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά και θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Οι ήρωες, σύγχρονοι άνθρωποι με αγωνίες, όνειρα και ελπίδες, που προσπαθούν, όπως κι εμείς, να επιβιώσουν σε μια πραγματικότητα γεμάτη από κοινωνικές συμβάσεις. Το έργο προχωράει σαν μια κάρτα view master, έναν χάρτινο δίσκο με τρισδιάστατες φωτογραφίες από πρόσωπα που με το συνεχές πάτημα του κουμπιού μιλούν και αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες. Σειρά από πρόσωπα που περιμένουμε να μας μιλήσουν. Σειρά διαλόγων σ’ ένα ημερολόγιο συναντήσεων, μια σειρά εξομολογήσεων. Μια άσκηση συνειδητοποίησης και κατανόησης, μια διαδρομή προς τα μέσα, μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο “bedtime stories” του Γ. Ηλιόπουλου στο οποίο βασίζεται η παράσταση, ένα κείμενο δυνατό, σκληρό, αστείο και αληθινό, έχει ανέβει με επιτυχία στο παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνογράφος: Σοφία Λεγάτου

Μουσική: Σωτήρης Καστάνης

Ηθοποιοί:

Λάζαρος Βαρτάνης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Νάτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα