Προβολές ντοκιμαντέρ σε όλα τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, ολοκληρώνει για το φετινό καλοκαίρι τον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών, τα οποία παρουσίαζε κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, στα μουσεία του δικτύου του.

Η αυλαία πέφτει με την προβολή όχι ενός αλλά δύο ντοκιμαντέρ και θα πραγματοποιηθεί, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ, την Τετάρτη 30 Ιουλίου. Πρόκειται για το «Café Finovo» (2013–53’) και το «The Archelon Bubble» (2008-30’).

Και τα δύο ντοκιμαντέρ έχουν σκηνοθετηθεί από τον Λευτέρη Φυλακτό και έχουν αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε ελληνικές φεστιβαλικές διοργανώσεις.

Café Finovo (2013–53’)

Το νεκροταφείο Alter St. Matthäus στο Βερολίνο - διάσημο ως η τελευταία κατοικία εξεχουσών προσωπικοτήτων της γερμανικής διανόησης, μεταξύ των οποίων οι Αδελφοί Γκρίμ - φιλοξενεί δραστηριότητες που κάθε άλλο παρά σχετίζονται με το θάνατο και το θρήνο. Λογοτεχνικά πρωινά, συναυλίες, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, και φυσικά τα λαχταριστά γλυκά του Café-Finovo, του πρώτου καφέ στη Γερμανία που λειτουργεί σε χώρο νεκροταφείου. Αν ο φόβος του θανάτου δεν είναι παρά η έλλειψη εξοικείωσης προς αυτόν, ποια καλύτερη παρηγοριά από μια απρόβλεπτη, γεμάτη πλούσιες εικόνες και γεύσεις βόλτα στο νεκροταφείο; Σαν ένα παραμύθι από τους Αδελφούς Γκριμ...Το ντοκιμαντέρ είναι γυρισμένο στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

The Archelon Bubble (2008-30’)

Κάθε χρόνο εθελοντές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στις κατασκηνώσεις του συλλόγου Αρχέλων (σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα) με σκοπό να προστατέψουν τους πληθυσμούς της. Οι εθελοντές ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας, προσφέρουν τον προσωπικό τους χρόνο. Ξυπνούν νωρίς το πρωί, περπατούν όλη τη νύχτα, ζουν σε κατασκήνωση χωρίς ρεύμα, και συντηρούν μια αξιοθαύμαστη κοινότητα, την οποία δένει η αγάπη τους για το περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα