Οινοξένεια 2016

Με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίλτου Πασχαλίδη, και με σκηνικό το εντυπωσιακό νέο λιμάνι Αιγίου, που φέτος καλωσορίζει τα «Οινοξένεια 2016», παντρεύοντας τα αρώματα του οίνου με την αύρα της θάλασσας, την Τετάρτη 17 Αυγούστου ανοίγει η αυλαία για τη σημαντική αυτή διοργάνωση, που μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 θα διασχίσει μια διαδρομή πολιτισμού και γαστρονομίας στα τοπία, τις γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιάλειας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ανάδειξή της σε ισχυρό τουριστικό προορισμό όλο

το χρόνο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), για 4η συνεχόμενη χρονιά, καλεί ντόπιους και επισκέπτες να ταξιδέψουν στην «Τοσκάνη της Ελλάδας» με τους εκλεκτούς αμπελώνες και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Αιγιάλειας, σ΄ ένα μεθυστικό ταξίδι απρόσμενο και συναρπαστικό.

Το ξεχωριστό μικροκλίμα της ορεινής Αιγιάλειας σε συνάρτηση με το μεράκι των ντόπιων οινοποιών, οδηγούν στην παραγωγή εκλεκτών οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης («Ροδίτης») και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης («Πλαγιές της Αιγιάλειας»), ενώ στην ίδια περιοχή ευδοκιμεί η εξαιρετικής ποιότητας μαύρη σταφίδα «Βοστίτσα» Π.Ο.Π., το σταθερά ανερχόμενο ελληνικό super food.

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ., οι πύλες του νέου λιμένα Αιγίου ανοίγουν και τα 6 οινοποιεία του Δικτύου «Οινοξένεια»: Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Οινοποιείο Καρανικόλας, Οινοφόρος-Άγγελος Ρούβαλης, Τετράμυθος και Cavino, υποδέχονται το κοινό με παρουσίαση και γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία τους. Θα ακολουθήσει η συναυλία Θάνου Μικρούτσικου-Μίλτου Πασχαλίδη, αφού προηγηθεί η έναρξη της πολυήμερης διοργάνωσης «Οινοξένεια 2016». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016”

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολυήμερη διοργάνωση, που φέτος έχει ως motto της: «Ο τόπος. Ο οίνος. Η γεύση. Η γιορτή», έχει η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, που προβάλλεται μέσα από ένα επιλεγμένο δίκτυο 21 εστιατορίων σε όλη την Αιγιάλεια, όπου από 17-28 Αυγούστου εκλεκτές ετικέτες τοπικών οίνων σε ειδικές τιμές, θα συνοδεύουν γευστικά πιάτα με τοπική ταυτότητα.

Ταυτόχρονα, τα τοπικά οινοποιεία του δικτύου ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, πανέμορφα και φιλόξενα, διοργανώνουν βραδιές πολιτισμού με μουσική και γευσιγνωσία οίνων, αλλά και καθημερινά, θα μας γνωρίσουν την τέχνη της οινοποίησης και θα μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις τους από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ τοπικά αρτοποιεία που αξιοποιούν αγνά τοπικά προϊόντα με προεξάρχουσα τη σταφίδα, αναδεικνύοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες ως “superfood” και προτείνοντας ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες.

Τέλος, το δίκτυο φιλοξενίας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ υποστηρίζεται από τοπικά ξενοδοχεία και ξενώνες, που προσφέρουν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με ελληνικό πρωινό, τοπικά προϊόντα & τοπικούς οίνους.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016”

Στις δράσεις πολιτισμού του προγράμματος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι εξής εκδηλώσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9.00 μ.μ., στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»: Τιμητική εκδήλωση στον Αιγιώτη στην καταγωγή Οσκαρικό σκηνοθέτη Alexander Payne (Κωνσταντίνο-Αλέξανδρο Παπαδόπουλο), ο οποίος θα αναγορευτεί σε Επίτιμο Δημότη και Πρεσβευτή της Αιγιάλειας για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 9.30 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»: ‘Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά’, μια ανθολογία ελληνικής ποίησης και μουσικής από τη Μαρία Φαραντούρη, αφιερωμένη στη βραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά. Μελοποιημένη ποίηση: Σάκης Παπαδημητρίου. Απαγγελία: Εύα Κοταμανίδου. Είσοδος 7 ευρώ (μαθητές-φοιτητές δωρεάν). ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 7.30 μ.μ. στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου: «Σταφιδοποιήματα και παιχνίδια». Τα παιδιά γνωρίζουν τη διατροφική αξία της πολύτιμης σταφίδας, δοκιμάζουν αρτολιχουδιές από τους αρτοποιούς του δικτύου «Οινοξένεια» και διασκεδάζουν με πρωτότυπες δράσεις. Στις 8.30 της ίδιας μέρας «Στον πύργο των γεύσεων», τα καταστήματα της πλατείας, μαγειρεύουν λιχουδιές και ταιριάζουν με εκλεκτούς οίνους και στις 9.30, Συναυλία με τους «Cart Postal». Νοσταλγική διάθεση, κινηματογραφικά μοτίβα, γαλλικά βαλς κ.α., θα κλείσουν μια υπέροχη βραδιά στην καρδιά της πόλης.

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γ.Κακλέα, με πρωταγωνιστή τον αιγιώτη ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Δήμητρα Ματσούκα. Εισιτήριο 16 €, μειωμένο 13€.

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016”-ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 8.30 μ.μ., Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»-Αίγιο: «Με το τραγούδι, με το κρασί». Το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική ηθογραφία για το κρασί και τον πολιτισμό του, όπως τραγουδήθηκε στο ρεμπέτικο και τη λαϊκή παράδοση. Γευσιγνωσία οίνων από τα 6 οινοποιεία του δικτύου. Βράβευση οινοποιών από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Keywords
Τυχαία Θέματα