Οι Clutch live στο Gazi Music Hall

H Venerate Industries και η Fuzz Productions παρουσιάζουν τους Clutch, την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Gazi Music Hall, στην Αθήνα!

Πολλές και καλές οι συναυλίες το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας αλλά καιρός και για μία βραδιά αγνού rock’n’roll με το σπουδαίο

συγκρότημα απο το Maryland των ΗΠΑ να επιστρέφει στην Ελλάδα, δύο και βάλε χρόνια από τις τελευταίες τους εμφανίσεις στη χώρα μας, έχοντας στις αποσκευές τους το “Psychic Warfare”, ένα από τα καλύτερα albums του 2015 αλλά και ολόκληρης της καριέρας τους.

Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε σε όλες τις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας, οι Clutch παρουσιάζονται κάθε φορά καλύτεροι από την προηγούμενη, προσφέροντάς μας μία καταιγιστική live εμπειρία και εκτοξεύοντας τη δημοφιλία της μπάντας στην Ελλάδα σε ένα ευρύτερο φάσμα μουσικόφιλων, από τα blues μέχρι το stoner.

Οι Clutch σχηματίστηκαν το 1990 στο Maryland, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έντεκα ολοκληρωμένα studio albums με πιο πρόσφατo το “Psychic Warfare” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς. Μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ''Transnational Speedway League”, του 1993 και το ομώνυμο album τους δύο χρόνια αργότερα, οι Clutch άρχισαν να γράφουν την δική τους blues / rock ιστορία εισβάλοντας και σε πιο mainstream μονοπάτια. Το ''Elephant Riders'' του 1998 κυκλοφόρησε από την πολυεθνική Columbia Records, ενώ το ''Pure Rock Fury'' (2001) γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς το single ''Careful with that Mic'' παίχτηκε πολύ στους τοπικούς αμερικάνικους κολεγιακούς σταθμούς.

Με έναν ήχο που συνδυάζει επιρροές από stoner, hard rock και heavy metal κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό πυρήνα fans. Με τον καιρό, στη μουσική τους βρήκαν εφαρμογή τα blues αλλά και κάποιες ισχυρές δόσεις funk, κάτι που ο μουσικός κόσμος έδειξε να εκτιμάει στις μετέπειτα δουλειές τους. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Neil Fallon είχε δηλώσει σχετικά με την εξέλιξη του ήχου τους πώς"τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πιο βαθιά γνώση των blues - και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι πράγματι η πηγή του rock n’ roll. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάει κάποιος στην πηγή για να ανακαλύψει την έμπνευση."

Με το “Blast Tyrant” του 2004 η δημοτικότητα τους ανέβηκε στα ύψη, καθώς το ''The Mob Goes Wild'' έκανε μεγάλη επιτυχία στους underground rock κύκλους. Το αντίστοιχο video clip σκηνοθετήθηκε από τον Bam Margera (Viva la bam, Jackass) που πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Οι Clutch έκτοτε κυκλοφόρησαν ακόμη ένα jam album, έναν live δίσκο, καθώς και μία συλλογή με ακυκλοφόρητο υλικό.

Το 2005, στη σύνθεση της μπάντας προστέθηκε ο οργανίστας Mick Schauer με τον οποίο κυκλοφόρησαν τα επόμενα δύο album τους. ''Robot Hive / Exodus'' και “From Beale Street To Oblivion”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την παραγωγή του Joe Baressi (Melvins, Κyuss, Queens of the Stone Age, Tool). H κριτική αποδοχή υπήρξε άμεση και πολλά μεγάλα έντυπα να κάνουν λόγο για τον δίσκο της χρονιάς. Το ίδιο συνέβη και με το ''Strange Cousins From the West'' (2009) που έγινε instant classic και ακούστηκε παντού.

Το “Earth Rocker” (2013) έφτασε στο νούμερο 15 του Billboard Top 200 και αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο album της μέχρι τότε καριέρας τους. Εκεί που λέγαμε πόσο σπάνιο είναι αυτό για μία μπάντα με πάνω από 20 χρόνια πορείας στο κοντέρ της, ήρθε το “Psychic Warfare”, τον Οκτώβριο του 2015, να αποδείξει πως οι Clutch συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία και το μέλλον τους επιφυλάσσει ακόμα καλύτερα πράγματα.

Δεν είναι το νο 11 στο Billboard Top 200, το νο 2 στα independent charts, το νο 1 στα Top Hard Rock και Top Rock Charts στις ΗΠΑ, το νο 20 στο βρετανικό chart, τα οποία εντέλει είναι απλά νούμερα που επιβεβαιώνουν την δυναμική τους. Το “Psychic Warfare” αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν όρια στην ευρηματικότητα των συνθέσεων και την εντυπωσιακή εκτελεστική ικανότητα μίας αληθινά μεγάλης μπάντας που ακόμα αναζητά το peak της.

Οι Clutch κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα 11ο album που ήδη θεωρείται σημείο αναφοράς στη μέχρι τώρα πορεία τους. Δουλεύοντας και πάλι με τον περίφημο παραγωγό Machine (“Pure Rock Fury”, “Blast Tyrant”, “Earth Rocker”), αυτή τη φορά στο Texas, πήραν όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο τους, τα χρησιμοποίησαν στο μάξιμουμ και παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη δουλειά που ξεπέρασε ακόμα και τα ήδη υψηλά standards που αυτή η σπουδαία μπάντα έχει θέσει, εδώ και πολλά χρόνια.

“Ανέκαθεν είχαμε έναν σχεδόν σαδιστικό φόβο πως επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας. Όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, συνειδητοποιήσαμε τις δυνάμεις μας και τι είναι αυτό που αρέσει στον κόσμο από εμάς.. Γιατί να το αρνηθούμε; Οι Clutch είναι οι Clutch, αγκάλιασε αυτό που είσαι.” - Neil Fallon

Όσο για τις ζωντανές εμφανίσεις, μάλλον αχρείαστο να το αναφέρουμε πλέον αλλά ας το κάνουμε για άλλη μια φορά: εκεί οι Clutch πραγματικά μεγαλουργούν. Εικοσιπέντε χρόνια εμπειρίας δεν είναι και λίγα για μία μπάντα που σέβεται τον εαυτό της και κυρίως ζει για να διασκεδάζει το κοινό της. Ίσως οι Clutch αυτή την στιγμή να είναι μία από τις πιο αξιοπρεπείς, δυναμικές και, το σημαντικότερο απ’ όλα, αληθινές rock μπάντες που κυκλοφορούν. Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και εδώ - και θα το ξαναζήσουμε στο απόλυτο rock’n’roll live του καλοκαιριού που έρχεται!

Οι Clutch είναι:

Neil Fallon / φωνή, κιθάρα
Jean-Paul Gaster / drums
Dan Maines / μπάσο
Tim Sult / κιθάρα

Website: www.pro-rock.com
Facebook: www.facebook.com/clutchband
Instagram: www.instagram.com/clutchofficial
Twitter: www.twitter.com/clutchofficial
YouTube: www.youtube.com/user/officialclutch

Keywords
Τυχαία Θέματα