Ο Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια, με τον Γιώργο Χρονά στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου, ο Γιώργος Χρονάς παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια».

Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια - φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ' αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες. Δεν συνοδεύεται από τον Αλέκο Σεγκόπουλο. Ο Γιώργος Χρονάς - δουλεύει ρεσεψιονίστ σ' αυτό το ξενοδοχείο - του δίνει το δωμάτιο 17. Εσωτερικό. Ήσυχο. Με διπλές βελούδινες κουρτίνες.

Εκεί

σ' αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται από ένα κερί μόνο, ο ποιητής ακούει τον ρεσεψιονίστ να διαβάζει ποιήματά του. Και πέντε μουσικές. Τρία τραγούδια και δύο έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, για εκκλησιαστικό όργανο, συμπληρώνουν το μονόπρακτο.

Μια μαύρη γραβάτα, κι ένα πένθος στο μανίκι του σακακιού, του ρεσεψιονίστ, και το θαύμα των ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη.

Μία παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών και χαμένων φίλων, που ξεκίνησε το ταξίδι της μια βραδιά τον Αύγουστο που μας πέρασε στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου, μετά παίχτηκε στην Καβάλα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Ελευσίνα, στην Ζάκυνθο, στο Ίδρυμα Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Art Café Polis –Αθήνα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ρώμη -14 Απριλίου 2014, με τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά, να επιλέγει, να διαβάζει και να δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα σε αυτό το ιδιότυπο "ανοικτό" μονόπρακτο.

Ένα μονόπρακτο γεμάτο ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ονείρου και χαμένων φίλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα