Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η έκθεση αφιερώνεται στον Δάσκαλο και Ακαδημαϊκό Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τόσο την εικαστική ζωή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όσο και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ως Καθηγητής από το 1975 έως το 2001, έχοντας την διεύθυνση αρχικά του Προκαταρκτικού Εργαστηρίου και στη συνέχεια του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του εργαστηρίου ο Δημήτρης Μυταράς

συνεργάστηκε με μία ομάδα καλλιτεχνών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της υλοποίησης του εμπλουτισμένου από τον ίδιο εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά και του μεγάλου αριθμού των σπουδαστών.

Στο Προκαταρκτικό Εργαστήριο συνεργάστηκε με τους: Μαρτίνο Γαβαθά, Λευτέρη Κανακάκη, Χαρίκλεια Μυταρά, Θύμιο Πανουργιά, Ρένα Παπασπύρου και Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, ενώ στο Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής με τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Ζαχαρία Αρβανίτη, Δημήτρη Κούκο, Ρένα Παπασπύρου και Μάγδα Σιάμκουρη.

Η έκθεση είναι μία πρωτοβουλία των συνεργατών του Δημήτρη Μυταρά στην Α.Σ.Κ.Τ. και παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που αντανακλά όλες τις σημαντικές περιόδους της καλλιτεχνικής του πορείας από τα εφηβικά του χρόνια έως σήμερα, όπως οι «Καθρέφτες 1960-1964, η «Δικτατορία» 1966-1970, τα «Επιτύμβια» 1971-1976, τα «Πορτρέτα» 1977-1987 και οι «Σκηνές θεάτρου» 1988-1991.

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) και Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα