Ο Steve Wynn live στο Stage Club

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 ο πολυπράγμων Steve Wynn επιστρέφει στη Λάρισα στο Stage Club για ένα intimate solo electric show απ' όλη τη μουσική σταδιοδρομία του. Από τις φλογερές μέρες των Dream Syndicate και των Gutterball μέχρι το Baseball project και τους εξωφρενικούς Miracle

3. Warm up: DJ Velvet Panos

Κυρίαρχη μορφή της αμερικάνικης ροκ σκηνής, ανεξάντλητος συνθέτης, πολίτης του κόσμου. Αυτός (με πολύ λίγα λόγια) είναι ο Steve Wynn, ο οποίος από τις μέρες των θρυλικών Dream Syndicate μέχρι και σήμερα δε σταματά να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες μουσικές που μπορούν να βρεθούν, ενώ αν πιάσουμε και τις εκάστοτε συνεργασίες του (με μέλη από R.E.M. μέχρι και Green On Red) τότε θα χρειαστούμε σελίδες ολόκληρες.

Έξι μήνες αφού ολοκλήρωσε την πρώτη του σόλο ηλεκτρική περιοδεία στην Ευρώπη, o Steve Wynn επιστρέφει για να το ξανακάνει με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Ο πρώτος γύρος τον περασμένο Μάρτιο κάλυψε 25 πόλεις σε εννέα χώρες όπου ο Wynn εκτέλεσε γύρω στα 100 τραγούδια από την πολυετή καριέρα του μεταδίδοντας στους θαυμαστές του ανατριχίλες ευχαρίστησης σπάνιας ποιότητας, από πόλη σε πόλη και από εμφάνιση σε εμφάνιση αλλάζοντας και αυξομειώνοντας το σετ του κατά περίπτωση.

Πρόσφατα ο Steve είπε ότι ήταν τόσο ευτυχής γι αυτήν την περιοδεία που απογοητεύτηκε εντελώς γιατί τελείωσε τόσο γρήγορα. Υπήρχαν τόσες πολλές πόλεις που ήθελα να παίξω και είμαι ευγνώμων που επιστρέφω τόσο σύντομα για να τις επισκεφθώ. Θα καλύψω όλο το κενό που άφησα στην πρώτη περιοδεία.

Όπως και την άνοιξη ο Steve θα είναι μόνος του στη σκηνή μαζί με την έμπιστη του. Μια μαύρη Gibson ES-369, μια σειρά από λίγα πετάλια και ένα παλιακό ενισχυτή. Έτσι πάνοπλος θα είναι ικανός να μας προσφέρει τα πάντα από ευγενή και εσωστρεφή γρατσουνίσματα έως άγριους καθαρτικούς βρυχηθμούς του ροκ εν ρόλ. Όπως και την περασμένη άνοιξη έτσι και τον Οκτώβρη θα τον συνοδεύει και μια ειδική έκδοση που έχει κάνει, στο “Solo! Electric! Volume 1” σε CD αφού τα πρώτα 500 κομμάτια εξαντλήθηκαν. Το εξώφυλλο φιλοξενεί ένα πορτρέτο του ίδιου στον εαυτό του και το εσωτερικό του περιλαμβάνει το εξαιρετικό “Instant Alternate Art”, ένα κενό μαυροπίνακα όπου ο Steve θα δημιουργεί το artwork εκείνη ακριβώς τη στιγμή, αφιερωμένο στον θεατή που θα το προμηθεύεται. Όπως εξηγεί και ο ίδιος: “Μερικά βράδια ξόδεψα πιο πολύ χρόνο ζωγραφίζοντας μετά το σόου παρά πάνω στη σκηνή, αλλά ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να έρθω πιο κοντά με τους φάνς και να χαλαρώσω μετά το σόου“.

‘Οι σόλο ακουστικές περιοδείες μου όλα τα προηγούμενα χρόνια μου έδιναν πάντα μια ευχαρίστηση’ λέει ο Steve για τις προσωπικές του συναυλίες ‘είναι ένας μοναδικός τρόπος να προσεγγίζεις και τα τραγούδια και τους ανθρώπους που τους έχεις κοντά σε πιο μικρά μέρη. Δυστυχώς όμως υπάρχουν στιγμές πάνω στη σκηνή που θυμάμαι ότι δεν είμαι folk για να παίζω συνέχεια με την ακουστική, αλλά θέλω να ροκάρω γιατί η μουσική μου είναι απόλυτα δεμένη με την αδρεναλίνη, την ένταση και τις δυναμικές του rock n roll.

Αυτή η περιοδεία είναι μια καλή ευκαιρία να σκαλίσει ο Steve όλες τις μουσικές που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν και να τις ξανά επισκεφθεί για να μας τις παραδώσει ζωντανά με τον δικό του ξεχωριστό αλλά εξαιρετικό τρόπο, από τις άγριες παθιασμένες κραυγές της κιθάρας του μέχρι τους πιο τρυφερούς του ψίθυρους και μετά ξανά από την αρχή. Είναι ωραία να παίζεις μόνος με την ακουστική σου κιθάρα αλλά κάποιες στιγμές μου λείπει η μπάντα μου και θέλω να ανεβάσω την ένταση λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Σε αυτήν την περίοδο όπου παίζω σόλο αλλά με ηλεκτρικό ήχο έχω αυτήν την ευκαιρία να ανεβάσω την ένταση όποτε θέλω και είναι σκέτη απόλαυση!!!

Στις αρχές των 80s ο Steve σχημάτισε τους Dream Syndicate. Το πρώτο τους album "The days of wine and roses" κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του ΄82, και τάραξε τα νερά, έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στην νεογέννητη τότε "ανεξάρτητη κοινότητα". Σκοτεινός ακατέργαστος ήχος, βρώμικα σόλο, μινιμαλιστικά διανοουμενίστικοι στίχοι του Wynn, ένας βινυλιακός κολοσσός της Ρόδου όπως έχει χαρακτηριστεί με το ένα πόδι να πατάει στους Velvet Underground και το άλλο στο punk. Οι Dream Syndicate έγιναν θρύλος αυτομάτως τη μέρα που κυκλοφόρησε. Οι Dream Syndicate, συχνά αναφέρονται σαν τεράστια επιρροή σε μπάντες όπως οι Nirvana, οι Yo La Tengo, οι Pixies, οι Black Crowes και πολλοί θεωρούν ότι οι μπάντες αυτές ξεκίνησαν ακριβώς εκεί που σταμάτησαν οι θρυλικοί Dream Syndicate!

Ο Steve Wynn περιόδευσε πριν 2 χρόνια με τους Dream Syndicate με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του εμβληματικού τους album ”The Days of Wine and Roses“.

Φρέσκοι και ανανεωμένοι από τις εμφανίσεις τους στην Ισπανία όπου έγινε και το πρώτο ‘reunion’, τον Σεπτέμβριο του 2012, δέχτηκαν ένα τεράστιο κύμα ενθουσιασμού με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση γι αυτούς από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Οι εμφανίσεις αυτές στην Ισπανία ανακηρύχτηκαν Τα καλύτερα Live Show της χρονιάς για το 2012 από το καθόλα επιδραστικό περιοδικό Ruta 66 κατακτώντας την κορυφή μπροστά από live φαινόμενα όπως αυτά των Bruce Springsteen, του Tom Petty και των Stooges

Η ευρωπαϊκή τους περιοδεία σχεδιάστηκε με πολύ αυστηρά επιλεκτικές ημερομηνίες από την ίδια την μπάντα, συνολικής διάρκειας μόλις 2 εβδομάδων. Σε πολλούς θα κάνει εντύπωση ότι στην Ελλάδα θα δώσουν 3 συναυλίες, αλλά από την άλλη πολλοί γνωρίζουν την ιδιαίτερη αγάπη του Steve Wynn και της παρέας του για την χώρα μας και το ελληνικό κοινό!!! Με πρωτοβουλία του ίδιου επιλέγουν να παίξουν και στη Λάρισα αποδεχόμενοι την πρόταση μας που είναι τελείως έξω από τα μεγέθη και τις συνθήκες της περιοδείας. Τελικά στις 31 Μαΐου του 2013 η μπάντα βρίσκεται εδώ και δίνει μια ανεπανάληπτη συναυλία με όλη της την ψυχή.

Το συγκρότημα θα παίξει ζωντανά όλο το …wines and roses και επίσης τα κυριότερα τραγούδια από την εφτάχρονη καριέρα τους. H εμφάνιση του κιθαρίστα Jason Victor, ο οποίος παίζει μαζί με τον Wynn στους Miracle 3 από το 2001, είναι έξω από κάθε φαντασία και ο ίδιος κάποιες ώρες αργότερα θα πεί ότι η συγκεκριμένη βραδιά είναι μακράν η καλύτερη από όλη την περιοδεία. Σ αυτήν την συναυλία μας θυμίζουν γιατί υπήρξαν συγκρότημα-σταθμός. Ο όρος maximum rock'n'roll ποτέ δεν ακουγόταν πιο περιεκτικός… Μια μουσική συγκέντρωση που έγραψε ιστορία με την μπάντα σε ένα παραλήρημα ενθουσιασμού να κατεβαίνει και να παίζει μέσα στον κόσμο στο τελευταίο εικοσάλεπτο υπό το φώς κεριών. Τέτοια πράγματα δε συμβαίνουν κάθε μέρα και δεν είναι να τα χάνει κανείς. Ο Steve Wynn μετά από αυτό το live μας δηλώνει ότι θα είναι πάντα διαθέσιμος να ξαναέρθει στη Λάρισα και να παίξει με οποιοδήποτε σχήμα. Θα είναι τιμή μου λέει.

Και τιμή μας, φυσικά και να που ξαναέφτασε η ώρα: Ο δικός μας Steve (μετά από τόσες επισκέψεις στην Ελλάδα έχουμε κάθε δικαίωμα να τον αποκαλούμε έτσι) επιστρέφει για να μας χαρίσει μερικές από τις δημιουργίες του (τόσο από Dream Syndicate αλλά και στην μοναχική του διαδρομή) που έχουν καθορίσει την τριαντάχρονη καριέρα του, σε μία solo electric εμφάνιση στo stage club της Λάρισας!!! Ποιος δεν θέλει να ξαναζήσει απίστευτες στιγμές κάλλιστου rock n roll μαζί του;

Keywords
wynn, live, stage, club, club, stage, wynn, bruce springsteen, λαρισα, dream, project, velvet, ροκ, green, red, εμφάνιση, σετ, gibson, rock, ηλεκτρικος, wine, underground, punk, επιρροή, nirvana, pixies, black, bruce, ελλαδα, μαΐου, jason, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2015, ξανα, χωρες, αδρεναλινη, ηχος, θρυλος, ισπανια, καριερα, κιθαρα, μουσικη, στιχοι, τραγουδια, φως, ωρα, gibson, nirvana, αγαπη, ανοιξη, αφιερωμενο, αφορμη, βομβα, βραδια, βρισκεται, γυρος, δυστυχως, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εμφάνιση, επιρροή, επρεπε, ευρωπη, ιδια, υπηρχαν, ηχο, κυμα, λειπει, μαΐου, μηνες, μορφη, παντα, ορος, πιο πολυ, ψυχη, ροκ, σελιδες, σετ, συνεχεια, συντομα, σειρα, συγκεντρωση, σοου, τιμη, το φως, φαντασια, φυσικα, φλογερες, ωρες, green, black, bruce springsteen, bruce, δικαιωμα, dream, εμφανισεις, εννεα, χωρα, project, jason, κολοσσος, μπροστα, pixies, punk, rock, σκηνη, της παρεας, underground, θελω να, velvet, wine
Τυχαία Θέματα