Νύχτα πανσέληνη... στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Στις 20 Ιουλίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα αγκαλιάσει τους ήχους της πόλης, με τίτλο "Νύχτα πανσέληνη...”.

Mια μουσική σύναξη αφιερωμένη στις καλοκαιρινές πανσελήνους και σε ό,τι αυτές συμβολίζουν. Για τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και τους καλοκαιρινούς ονειροπόλους!

Τέσσερις καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων δημιουργών σε συνδυασμό με λυρικές μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο έρωτας, στην ευρεία

του έννοια, που αγκαλιάζει την ίδια τη ζωή, διαπερνά όλες τις μουσικές και τα τραγούδια που θα ακουστούν, από ένα ιδιαίτερο στη σύστασή του μουσικό σχήμα.

Η ζεστή, αισθαντική φωνή της Άννη Ονουφρίου, συνοδεία της στιβαρής ευαισθησίας του πιάνου της Σοφίας Καμαγιάννη, συνοδοιπορούν με τις αέρινες δεξιοτεχνικές ακροβασίες της φυσαρμόνικας και τη ζεστασιά των φλογέρων του Μάνου Αβαράκη, τη μελαγχολική τρυφερότητα της βιόλας σε εναλλαγή με τη γλυκιά αμεσότητα του μαντολίνου του Φώτη Παπαντωνίου και συνθέτουν ένα ξεχωριστό μουσικό δρώμενο.

Μικρές ηχητικές εκπλήξεις που λειτουργούν ανατρεπτικά, ολοκληρώνουν τη σύνθεση του προγράμματος που αποτελείται από γνωστά τραγούδια όπως: Η νύχτα (Ξαρχάκος-Γκάτσος), Τρελή του φεγγαριού (Χατζιδάκις- Γκάτσος), La canzone del mal di luna (Piovani), Mια θάλασσα μικρή (Σαββόπουλος), Scarborough Fair (Simon and Garfunkel), Φαίδρα (Θεοδωράκης) κ.α. Ενδιάμεσα, η μεστή φωνή της ηθοποιού Ράνιας Κελαϊδίτη, χτίζει μικρές γέφυρες με διαλεχτά ποιήματα που αγκαλιάζουν τις μουσικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα