Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf

To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα CTRL+T αποτελεί

μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του metamatic:taf επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Τους τελευταίους μήνες η Driewieler Collectief δημιουργεί έργα γύρω από την έννοια της κοινότητας και τις επιπτώσεις αυτής στον εαυτό. Η «κατάληψη» του metamatic:taf στα πλαίσια του προγράμματος CTRL+T θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της έρευνάς της που βασίζεται στη διαδικασία. Λογοτεχνικές αναφορές όπως ο «Ακατονόμαστος» του Samuel Beckett, το “Social works, performing art, supporting publics” της Shannon Jackson, φιλοσοφικές έννοιες όπως το «Δίχως-όργανα σώμα» του Gilles Deleuze ή οι επιστημονικές έρευνες πάνω στον μετα-ανθρωπισμό και την κλειοδυναμική έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο των έργων της τους τελευταίους μήνες. Στο metamatic:taf οι 3 καλλιτέχνες θα ερευνήσουν μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες δημιουργίας ενός νέου (αρχιτεκτονικού/τερατώδους/μεταφυσικού) σώματος, διερευνώντας νέα σχήματα κοινότητας, οδηγώντας σε μια νέα και μετα-ανθρώπινη οικογένεια φρικιών, με σκοπό να διεγείρουν τον σεξουαλικό εγκέφαλο του θεατή μέσω υποσυνείδητων κοινωνικών κριτικών, χρησιμοποιώντας τον σαρκασμό, το χιούμορ και την ψευδαίσθηση. Η ομάδα επιχειρεί να διερευνήσει τη σεξουαλικότητα ως έναυσμα για την επανεξέταση της θέσης του εαυτού, αναφορικά με τις τρέχουσες ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις.

Η Driewieler Collectief αποτελεί ένα απροσδόκητο πάντρεμα ενός τραγουδιστή, ενός conceptual designer και ενός εικαστικού. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2010 από τον Pedro και τον Angelo όταν μετακόμισαν στο Άμστερνταμ, ενώ ο Arthur εντάχθηκε στις αρχές του 2014.

Έχουν παρουσιάσει δουλειές σε αρκετούς χώρους στην Ολλανδία και το Βέλγιο, καθώς επίσης στη Γερμανία, την Ελβετία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ. Το “86,3 in 8,2”, το κομμάτι της δουλειάς τους που έχουν επιτελέσει τις περισσότερες φορές, έχει παρουσιαστεί στο Μουσείο S.M.A.K της Γάνδης, στο Showroom MAMA του Ρότερνταμ, στη Biennale de Cerveira στην Πορτογαλία και διάφορους άλλους ευρωπαϊκούς χώρους. Πρόσφατα, ήταν οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες στο πρόγραμμα residency του AIR Open Ateliers στο Zuidoost του Άμστερνταμ και παρουσίασαν το τελευταίο έργο τους με τίτλο ‘Grisly Spoon’ στο Cabaret der Künstler - Zunfthaus Voltaire, στο πλαίσιο του προγράμματος Manifesta 11.

Keywords
Τυχαία Θέματα