Η Μαρία Λατσίνου live στο Cabaret Voltaire

Το Cabaret Voltaire φιλοξενεί τη Μαρία Λατσινού για ένα live, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. Η Μαρία Λατσίνου άρχισε να εμφανίζεται ως solo artist μόλις πριν έναν χρόνο όταν έκλεισε την αυλαία του προγράμματος του 1ου Puzzlemusik Festival.

Με τις εμφανίσεις που ακολούθησαν, άρχισε ήδη να φαίνεται και σε ένα ευρύτερο κοινό αυτό που ήταν ήδη

γνωστό σε όσους παρακολουθούσαν την πορεία της ως μέλος των Socos & The Live Project Band αλλά και μέσα από τις συμμετοχές της στα άλμπουμ του Χρήστου Αλεξόπουλου.

Η γκάμα των φωνητικών της δυνατοτήτων είναι τέτοια που της επιτρέπει να κινείται άνετα στην περιοχή ανάμεσα στο rock attitude της Janis Joplin και τις τεχνικές που έγιναν ευρύτερα γνωστές από την Σαββίνα Γιαννάτου, ενώ παράλληλα μπορεί να είναι τόσο αισθαντική όσο η Luz Casal και τόσο naïve όσο η Mèlanie Pain.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά μια (ίσως μάταιη) προσπάθεια να περιγράψουν την ιδιοσυγκρασιακή της προσωπικότητα ως τραγουδίστρια. Το αποτέλεσμα είναι μία σύγχρονη φωνή που έλειπε από την «μετά-talent show» εποχή μας, με θεατρική παρουσία, theatrale ήχο (διανθισμένο με άλλοτε dark και άλλοτε jazz αιχμές) που συναρπάζει το κοινό ή/και το οδηγεί σε μυσταγωγική εμπειρία.

Ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Χρήστου Αλεξόπουλου (νέα και παλιά τραγούδια του οποίου απαρτίζουν το σετ των συναυλιών της) φέρνει ένα νέο ήθος και προτείνει ένα νέο ήχο στο σύγχρονο τραγούδι, με στίχο και μουσική που συνομιλούν με το σήμερα από ένα σχήμα - πρόταση που έρχεται να παρέμβει δυναμικά στο μουσικό γίγνεσθαι.

Μία φρέσκια αντίληψη ως προς τον δημιουργικό συνδυασμό διάφορων (και τελικά καθόλου ετερόκλητων) μουσικών ειδών.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους μουσικούς: Μαρία Λατσίνου (φωνή) Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο/πλήκτρα), Αντώνης Σταύρου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (ντραμς).

https://soundcloud.com/puzzlemusik/maria-latsinou-h-giorti

Keywords
Τυχαία Θέματα