Η Spaghetti Eastern Band, για μια βραδιά στο beton7café

Η Spaghetti Eastern Band θα εμφανισθεί στο beton7café, με special guest την Enza Pagliara, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Η Spaghetti Eastern Band είναι μία μπάντα Ιταλών μουσικών με ανατολικές επιρροές. Κινούνται στα σταυροδρόμια Δύσης και Ανατολής, μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου πειραματισμού, εκεί όπου μυριάδες επιρροές από μουσικές του κόσμου συναντούν την τζαζ και την ηλεκτρονική πρωτοπορία. Ο ήχος του Ιταλικού νότου, απ'όπου προέρχονται, (ταραντέλλες,

ελληνόφωνα κ.α.) είναι βασικό σημείο αναφοράς.

Ο υπότιτλος του γκρουπ είναι D.O.S. (Denominazione d'Origine Sospetta), που στα ιταλικά σημαίνει "Ύποπτη ονομασία προέλευσης" και αναφέρεται χιουμοριστικά σε ιταλικά ποιοτικά αγαθά, κυρίως φαγώσιμα, αλλά εδώ παραπέμπει στις "ύποπτες" μουσικές τους επιρροές. Kαι οι τρείς μουσικοί που απαρτίζουν το γκρουπ, είναι και μέλη της μεγαλύτερης μπάντας χάλκινων Fanfara Populara, που συνδυάζει τις μουσικές της Κάτω Ιταλίας και των Βαλκανίων.

Spaghetti Eastern Band
Antongiulio Galeandro ακορντεόν
Giorgio Distante τρομπέτα
Μario Grassi κρουστά
Εnza Pagliara φωνή, κρουστά

Βιογραφικά καλλιτεχνών:


Αntongiulio Galeandro
Συνθέτης και ακορντεονίστας από την Οστούνη στην Κάτω Ιταλία. Έχει συνθέσει μουσική για χορό και θέατρο: Aterballetto, Mimo Danza Alternativa di Roma, Companhia Nacional de Bailado (Λισσαβώνα) και Armamaxa. Πρόσφατα έγραψε τα σάουντρακ για τα ακόλουθα ντοκυμαντέρ, όλα σε σκηνοθεσία του Davide Barletti: "Radio Egnatia", για την μουσική και κουλτούρα των λαών γύρω από την Εγνατία Οδό, που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορίνο, "Grezia Il Debito Della Democrazia", με θέμα την κρίση στην Ελλάδα και "Theo Angelopoulos - Il Poeta del Tempo", ένας φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη. Έχει συνεργαστεί με τα συγκροτήματα Quintetto X, Folkabbestia, Al Darawish, Zamballarana (Κορσική) και είναι μόνιμος συνεργάτης της Enza Pagliara, ενώ πρόσφατα έστησε την Spaghetti Eastern Band, διευρύνοντας περαιτέρω την αναζητήσή του στις μουσικές των Βαλκανίων και της Ανατολής.

Giorgio Distante
Ο περίζήτητος για συνεργασίες τρομπετίστας Giorgio Distante από το Cisternino του Brindisi΄, ξεκίνησε να παίζει κλαρινέτο και πιάνο στην ηλικία των 5 ετών και τρομπέτα στα 10. Έχει σπουδάσει τζαζ αυτοσχεδιασμό, ενορχήστρωση και σύνθεση στο περίφημο Berklee College of Music της Βοστώνης και ηλεκτροακουστική σύνθεση και παραγωγή ήχου στην Μπολόνια. Είναι πρωτοπόρος στον συνδυασμό ακουστικών οργάνων, ιδιαίτερα της τρομπέτας, με ηλεκτρονικούς ήχους, με χρήση νέων δικών προγραμμάτων software. Είναι free lance μουσικός από το 1997 και μέλος του Uri Caine project "Pulse".

Mario Grassi
Ο ντράμμερ και περκασιονίστας Mario Grassi, είναι επαγγελματίας μουσικός από τα 17, συνεργαζόμενος με διάφορες μπάντες σε μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου, ιδιαίτερα σε συνεργασίες μουσικών της Κάτω Ιταλίας και των Βαλκανίων. Τον τελευταίο καιρό τουράρει με το διεθνές πρότζεκτ "Fanfara Tirana meets Transglobal Underground" και με την Enza Pagliara. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε Trilok Gurtu, Gary Chaffe, Hann Bennink κ.α.

Enza Pagliara
H Enza Pagliara (Έντζα Παλιάρα) από το Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας, είναι μία τις κορυφαίες παραδοσιακές φωνές της χώρας. Περιοδεύει διεθνώς ως μέλος του La Notte Della Taranta Ensemble, της all star ορχήστρας της Κάτω Ιταλίας. (Ενίοτε με τον Stewart Copeland των Police-έχουν εμφανισθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών το 2004- και πιό πρόσφατα με τον μεγάλο Ιταλό συνθέτη και πιανίστα Ludovico Einaudi). Είναι επίσης μέλος του γυναικείου φωνητικού κουαρτέτου Assurd. Έχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα του ιταλικής μουσικής σκηνής (Teresa de Sio, Giovanna Marini, Lucilla Galeazzi, Eugenio Bennato, Nuova Compagnia di Canto Popolare) αλλά και σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, όπως η Ισραηλινή σούπερ σταρ Noa, Chieftains, Buena Vista Social Club, Goran Bregovic κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα