Γαμ., μια παράσταση βασισμένη στα διηγήματα της Κ. Έσσλιν, στο Θησείον

Η συλλογή διηγημάτων Γαμ. της Κατερίνας Έσσλιν (υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη 2013), μεταφέρεται στο Θέατρο από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο - σε μια παράσταση για τον σεβασμό στην ιστορία τού άλλου, στο Θέατρο Θησείον.

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bios, στα πλαίσια του Bob

Theater Festival (όπου "ανέβηκε" ως work in progress), το Γαμ. φοράει τα καλά του πανέτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του τον Οκτώβριο.

Γαμ. Το βιβλίο που ο Αχιλλέας Κυριακίδης χαρακτηρισε “ιδιαιτέρως επικίνδυνο” και που περιέχει κείμενα που «μοιάζουν μονοκατοικίες αλλά είναι τριώροφα» (όπως επισημανε ο Γιάννης Μπασκόζος στο Βημα), και διαβάζεται «αγκαλιά με αυτό που δεν είναι η δεν θα είναι ποτέ πια, ενώ επρόκειτο να είναι για πάντα» (κατά την Τιτίκα Δημητρούλια στην Καθημερινη), μετατρέπεται από "απλό" βιβλίο σε pop-up, δίνοντας επί σκηνης "φωνη" στις ξεκαρδιστικά πικρές,άλλοτε τρυφερές, άλλοτε ωμές, και σχεδόν πάντα σουρεαλιστικές, (μέσα στην αληθεια τους) ιστορίες του.

Αν συχνά νιώθεις ότι είσαι ο δίπλα σου η αν ο δίπλα σου είσαι εσύ, τα 12 αυτοτελη “μυθιστορηματα του ενός λεπτού” (που επιλέχθηκαν από το Γαμ. για να γίνουν θέατρο) είναι για σένα. Επιβιβάσου χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο σε ένα ρόλλερ-κόστερ εναλλαγης συναισθημάτων, ταξιδεύοντας από ιστόρια σε ιστορία με την ταχύτητα που τραβάς ένα
τσιρότο.

Γαμ. Η παράσταση που συμφιλιώνει τη ζάχαρη με το ξινό του λεμονιού και που υπόσχεται να σε πυροβολησει αδίστακτα (μ' ένα νεροπίστολο).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημητρης Μπογδάνος
Σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίζα Παγκάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου
Υπεύθυνος παραγωγής & επικοινωνίας: Μανώλης Αντωνίου

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Αττώνης, Ναταλία Καλημερατζη, Αγγελικη Μαχαίρα, Ιωάννα Μπακαλάκου, Ιωάννα Νασιοπούλου
Νικολίτσα Ντρίζη, Φάνης Παυλόπουλος, Γιώργος Στάμος, Υβόννη Τζάθα, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα