Ένας εχθρός του λαού του Ερρίκου Ίψεν, καλοκαιρινή περιοδεία 2013

Με νέους συντελεστές και νέα σκηνοθετική ματιά ξεκινάει την περιοδεία της η παράσταση «Ένας Εχθρός του Λαού» από τις Μορφές Έκφρασης.

Στις 22 Ιουνίου ξεκινάει η περιοδεία της παράστασης «Ένας εχθρός του Λαού» του Ίψεν από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης. Με νέα ματιά και νέους συντελεστές η παράσταση αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στα καλοκαιρινά πολιτιστικά

δρώμενα και μια δυναμική πρόταση στα σημεία των καιρών μας.

Το έργο αυτό αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από πιο επίκαιρα έργα της εποχής μας, και έχει επιλεγεί από πολλούς μεγάλους θιάσους, σε Ευρώπη και Αμερική καθώς εκφράζει την ανάγκη όλων μας για την ανατροπή τη παγκόσμιας κρίσης αξιών.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Θεοδόσης Δαυλός

Μουσική: Δημήτρης Παλαιογιάννης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αργυρώ Δημακέα

Ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα. Το θεατρικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν ξετυλίγει την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία.

Παίζουν:

Θωμάς Στόκμαν: Θωμάς Κινδύνης

Πέτερ Στόκμαν: Βύρων Κολάσης

Άσλακσεν, Μόρτεν Κιλλ: Δημήτρης Παλαιοχωρίτης

Χόβσταντ: Γιάννης Τσιώμου

Μπίλλινγκ: Κώστας Καπετάνιος

Πλοίαρχος Χόρστερ: Μανώλης Γεραπετρίτης

Κατερίνα Στόκμαν: Βλασία Βερβέρη

Πέτρα Στόκμαν: Νάνσυ Κλαμπάτσα

Τα δύο παιδιά: Ορέστης Κινδύνης, Νικόλας Σπυρόπουλος

«Να σώσουμε τα παιδιά, Πέτρα. Αν θέλεις να μου συμπαρασταθείς ας αρχίσουμε από τα παιδιά. Πρέπει να τους μάθουμε να γίνουν λεύτεροι και τίμιοι άνθρωποι, που κάποτε θα στείλουν κατ’ ανέμου όλους αυτούς τους κομματαρχίσκους όλους αυτούς τους λιμασμένους λύκους που μας στερούνε τη ζωή και την αλήθεια, που τα ’χουν διαλύσει όλα που έχουν διαβρώσει τις συνειδήσεις».

Τα λόγια αυτά του Ίψεν σηματοδοτούν και το λόγο για τον οποίον ανεβάσαμε αυτό το έργο και θέλουμε όχι μόνο ενήλικες αλλά και νέους, έφηβους για κοινό.

Τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν το μέλλον σε μια κοινωνία, και αν θέλουμε να στεριώσουμε το μέλλον της σ’ έναν δρόμο που οδηγεί στην ευτυχία, τότε πρέπει να φροντίσουμε τα παιδιά έτσι ώστε να γίνουν ελεύθεροι, τίμιοι και ακέραιοι άνθρωποι.

Ο γιατρός, Θωμάς Στόκμαν, με τη στάση του, με την αγωνιστικότητά του, ακόμα κι όταν τον αποκαλούν οι ιθύνοντες και όσους παρασύρουν, εχθρό του λαού, συνεχίζει ακόμα και μόνος του το δρόμο προς την ελευθερία και την αλήθεια. Δε συμφωνεί με τη βλακεία, δε συμφωνεί με τη μικροπολιτική και τα συμφέροντα, έχοντας βοηθό την αλήθεια και την οικογένειά του, ανδρώνεται και προχωρά προ της τελική δικαίωση.

Καλώ όλους τους ανθρώπους που νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου, να δουν αυτήν την παράσταση γιατί το μήνυμα του έργου δικαιώνει την ετυμολογία της λέξης ΑΝΘΡΩΠΟΣ (άνω θρώσκω) και σηματοδοτεί την πορεία του προς την τιμιότητα, την ελευθερία και την ευτυχία.

Θωμάς Κινδύνης

«ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» - ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

22 ΙΟΥΝΙΟΥ/ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

29 ΙΟΥΝΙΟΥ/ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

13 ΙΟΥΛΙΟΥ/ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

15 ΙΟΥΛΙΟΥ/ ΓΡΕΒΕΡΝΑ

16 ΙΟΥΛΙΟΥ/ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

17 ΙΟΥΛΙΟΥ/ ΑΡΤΑ

3-4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ/ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ/ ΚΩΣ

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ/ ΣΥΡΟΣ

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ/ ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ/ ΣΠΑΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα