Έκτακτες επιχορηγήσεις σε Εθνικό Θέατρο και ΕΚΚ από το ΥΠΠΟΑ

Κατόπιν συνάντησης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Α. Μπαλτά, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη, εξασφαλίστηκαν έκτακτες επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΟΑ.

Συγκεκριμένα:

1. Το Εθνικό Θέατρο ενισχύεται για φέτος με έκτακτη επιχορήγηση ύψους μέχρι 1 εκ. ευρώ που θα εκταμιευθεί σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος έως το τέλους του έτους.

Επιπλέον, με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που υπεγράφη και από τον Υπουργό Πολιτισμού

και πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα, οι εργαζόμενοι – καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θα αποζημιώνονται με τα ποσά των 45€ για έξοδα διανυκτέρευσης και 50€ για ημερήσια αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους άνω των 50 χιλιομέτρων, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στο Θέατρο των Φιλίππων.

2. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, δεδομένου ότι εκκρεμεί αξιολόγηση φακέλων παραγωγής και σεναρίων από το Νοέμβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ενσωματωθεί ποσό ύψους 2 εκ. ευρώ στην τακτική επιχορήγηση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση του ΕΚΚ που προκλήθηκε από την κατάργηση του ειδικού τέλους στα εισιτήρια του κινηματογράφου. Επομένως, η τακτική επιχορήγηση του ΕΚΚ για το έτος 2016 ανέρχεται στα 3.6 εκ., στα οποία προστίθεται η έκτακτη επιχορήγηση των 2 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα