Εκδόσεις Κέδρος: Εκδοτικό πρόγραμμα για το Β΄ εξάμηνο του 2016

Οι εκδόσεις Κέδρος ανακοινώνουν το εκδοτικό πρόγραμμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2016:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Νύχτες στη λιμνοθάλασσα

Ένας συγγραφέας ετοιμάζεται να γράψει το καινούργιο του βιβλίο. Για να συγκεντρώσει το υλικό, σχεδιάζει ένα ταξίδι σε μια παραθαλάσσια πολιτεία. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον αποτρέψουν. Από αυτό τον τόπο δεν επιστρέφει κανένας.

Παγιδευμένος σε μια ρωγμή του χρόνου, αιχμάλωτος της λιμνοθάλασσας, ο συγγραφέας γίνεται ο ίδιος ήρωας στο βιβλίο που σκόπευε

να γράψει. Ζει τις τελευταίες στιγμές της μαρτυρικής πόλης, βιώνει την πείνα και τις κακουχίες, παίρνει μέρος στις μάχες και συμμετέχει στην απελπισμένη έξοδο των αγωνιστών.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΡΟΛΙΑΣ

Nyos. Η τελετή της αθωότητας

Η ζωή του Ρότζερ βρίσκεται σε κρίση: Ο γάμος του καταρρέει, η εξωσυζυγική του σχέση με την Τζέσικα πλέει στο κενό, ενώ βρίσκεται συμβιβασμένος σε μια βαρετή ερευνητική δουλειά χωρίς να μπορεί να πάρει καμιά απόφαση για να μπορέσει να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται. Η ευκαιρία για αλλαγή έρχεται στη μετάβασή του στο Καμερούν, στην λίμνη Nyos, όπου ξεκινάει μια σειρά μελετών για την τεχνολογική αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης με ήρωες δύο ανθρώπους που πλέον αναγκάζονται να έρθουν σε καθημερινή πάλη για επιβίωση αλλά και να αναθεωρήσουν την προηγούμενη ζωή τους.

ΕΡΗ ΡΙΤΣΟΥ

Ο νεκρός δολοφονήθηκε

Το πτώμα ενός άνδρα με το πρόσωπο και τα χέρια καταφαγωμένα από τσακάλια βρίσκεται σε δύσβατη δασική περιοχή του νησιού. Ποιος είναι ο άγνωστος άνδρας; Πώς βρέθηκε εκεί; Ποια ήταν η αιτία του θανάτου του και ποιος ενέχεται σε αυτόν;

Με φόντο τον απόηχο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, μέσα στην καρδιά της κρίσης, η Μαρία Γεωργίου με καταγωγή απ’ το νησί, θα επιστρέψει εκεί με μετάθεση από την Αθήνα και θα αναλάβει να βοηθήσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές να λύσουν το μυστήριο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΛΛΗΣ

Η σκιά στο σπίτι

Μετά τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του Ναταλίας, ο Τάσος Βαρθαλίτης προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της ρημαγμένης του οικογένειας και να ξαναφτιάξει τη ζωή του μαζί με τα δυο του παιδιά. Θέλοντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία της νεκρής συζύγου του, αποφασίζει να αγοράσει το παλιό αρχοντικό Καρατζά πλάι στη λίμνη της Βόλβης. Το μέρος όπου μια νύχτα δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, της είχε κάνει πρόταση γάμου. Εκεί όπου είχαν ορκιστεί πως θα γεράσουν μαζί. Μια σκιά, όμως, παραμονεύει στο αρχοντικό. Μια οργισμένη ύπαρξη που ο θάνατος και τα χρόνια δεν κατάφεραν να σιγάσουν το μοιρολόι της. Μια τραγική ιστορία αγάπης και τρόμου.

ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ

Η συνωμοσία της βανίλιας

Μεγαλωμένη στις ελληνικές φτωχογειτονιές του Ντιτρόιτ, η Μάγια θα μάθει από νωρίς την τέχνη της παραπλάνησης και θα υποδυθεί αρκετούς ρόλους. Μονάχα ο φλύαρος Μαρκ θα καταφέρει να τρυπώσει κάτω από τα πολλά προσωπεία της. Μόνο που ο Μαρκ είναι ένας διαβόητος καταζητούμενος τρομοκράτης- μια απλή εκδρομή με έναν τέτοιο άνθρωπο μπορεί να σε οδηγήσει από το Βερολίνο στην Παταγονία, και από εκεί στην Ταϊλάνδη και πάλι πίσω. Η ιστορία δύο ανθρώπων και ενός έρωτα που βιώνεται στην καρδιά των πιο συνταρακτικών γεγονότων της εποχής τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το blues της ανεργίας

Αθήνα, 2010-2015. Ψήφιση μνημονίων, πολιτικές ανακατατάξεις, κοινωνικές αναταραχές, συγκρούσεις, προσωπικά αδιέξοδα.

Παρακολουθούμε τη ζωή μιας παρέας φίλων. Με επιλογές άλλοτε κοινές, άλλοτε εντελώς διαφορετικές. Τη σχέση ενός ζευγαριού όταν η κρίση έρχεται να κλονίσει βεβαιότητες για την πολιτική, την φιλία, τον έρωτα, τον πολιτισμό.

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο μουσική, λογοτεχνία, πολιτική των γραφείων, άρωμα των δρόμων, ποίηση των οδοφραγμάτων. Ζωή.

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ

Ο αρχιβιβλιοθηκάριος και άλλες ιστορίες

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας αρχιβιβλιοθηκάριος και επίδοξος συγγραφέας ενοχλεί με τα γραπτά του μια καταραμένη βιβλιοθήκη; Δεν μπορείς εύκολα να απαλλαγείς από μια Αυστριακή ερωμένη που ποτέ δεν πεθαίνει. Προσοχή γονείς: Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν σε νεκροταφεία. Ποτέ μην ερωτευτείς θανάσιμα μια γυναίκα που γνώρισες στη θάλασσα. Τέσσερις ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου από τον συγγραφέα του μυθιστορήματος Έγκλημα στην Αντίπαρο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ

Πιάνεις χώμα

Φορτώσαμε. Δεν είχαμε και πολλά. Μας κάλεσε ο θείος μου που ήταν χρόνια στο νησί. Τα καταφέραμε και πήραμε τη βίζα. Ακούγαμε ότι το νησί είναι πλούσιο κι όποιος έρχεται, λέει, μένει. Πιάνεις χώμα, λέει, χρυσάφι γίνεται.

Ένα αφήγημα για τον αποχωρισμό, τη μνήμη, τον ανέφικτο νόστο. Οι ήρωές του, μέσα από τα σπαράγματα των μονολόγων τους, μας δείχνουν αυτό που θέλουν πιο πολύ. Να ριζώσουν.

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

JONATHAN SAFRAN FOER

Εδώ είμαι (Μτφρ.: Μυρσίνη Γκανά)

Δέκα χρόνια μετά από την έκδοση του Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά, του μυθιστορήματος που τον εδραίωσε ως έναν από τους κορυφαίους αμερικανούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς, ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ επιστρέφει με το πιο ώριμο και φιλόδοξο μυθιστόρημά του. Η πολυεπίπεδη ιστορία του βιβλίου εκτυλίσσεται στη Γουάσινγκτον μέσα σε τέσσερις ταραχώδεις εβδομάδες. Επίκεντρό της η κρίση που βιώνει ο γάμος δυο αμερικανοεβραίων, του Τζέικομπ και της Τζούλια, και οι συνέπειές της στις ζωές των τριών νεαρών αγοριών τους, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται μάλιστα στη δυσμενή θέση να θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη συγγραφή ενός μηνύματος με ρατσιστικό περιεχόμενο στο προοδευτικό εβραιοαμερικανικό σχολείο στο οποίο φοιτά. Καθώς τα μέλη της οικογένειας Μπλοχ υποχρεώνονται να έρθουν αντιμέτωπα με τις αυταπάτες τους, υπολογίζοντας την πραγματική απόσταση που χωρίζει τις ζωές που νομίζουν ότι θέλουν να ζήσουν από αυτές που ζουν πραγματικά, ένας καταστροφικός σεισμός πυροδοτεί μια κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή. Βαθυστόχαστο αλλά και άκρως απολαυστικό, το Εδώ είμαι συνιστά ένα έργο απίστευτης συναισθηματικής έντασης και ευφυΐας, τοποθετώντας τον συγγραφέα του στην κορυφή των διαδόχων του Φίλιπ Ροθ και του Σολ Μπέλοου.

IMBOLO MBUE

Ιδού οι ονειροπόλοι (Μτφρ.: Αργυρώ Μαντόγλου)

Το ντεμπούτο της Imbolo Mbue είναι από τα πλέον πολυαναμενόμενα της φετινής χρονιάς. Ο Γιέντε Γιόνγκα, μετανάστης από το Καμερούν που ζει στο Χάρλεμ μαζί με τη σύζυγό του, Νένι, και τον εξάχρονο γιο τους, δεν πιστεύει στην τύχη του όταν προσλαμβάνεται ως σοφέρ του Κλαρκ Έντουαρντς, ανώτερου διευθυντικού στελέχους της Lehmans Brothers. O Κλαρκ ζητάει από τον Γιέντε ακρίβεια, διακριτικότητα και αφοσίωση και ο Γιέντε είναι πρόθυμος να σεβαστεί τις επιθυμίες του στον μέγιστο βαθμό. Τα πράγματα δείχνουν να κυλάνε ευχάριστα, με την οικογένεια του Γιέντε να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής στη Νέα Υόρκη, ώσπου ο κόσμος της οικονομίας κλονίζεται συθέμελα από την κατάρρευση της Lehman Brothers. Ο Γιέντε και η Νένι θέλουν απεγνωσμένα να κρατήσει ο Γιέντε τη δουλειά του ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρουν δυσάρεστες αποφάσεις σε οριακές επιλογές και παρότι ο γάμος τους φαίνεται να μην μένει ανεπηρέαστος από τις επιπτώσεις της Μεγάλης Ύφεσης. Ένα αλησμόνητο μυθιστόρημα για τον γάμο, τη μετανάστευση, τις ταξικές και φυλετικές διαφορές, καθώς επίσης και για τις αθέατες, σκοτεινές όψεις του Αμερικανικού Ονείρου.

«Η Imbolo Mbue θα ήταν μια αξιοθαύμαστη συγγραφέας όπου κι αν ζούσε, σε όποια γλώσσα κι αν έγραφε. Είναι μεγάλη μας τύχη που η ίδια και οι ιστορίες της ανήκουν στην Αμερική.»—Jonathan Franzen

TED CHIANG

Η ιστορία της ζωής σου και άλλες ιστορίες (Μτφρ.: Δημήτρης Αρβανίτης)

Ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας μεταφράζεται στα ελληνικά για πρώτη φορά. Ο βραβευμένος με 4 βραβεία Hugo και ισάριθμα βραβεία Nebula, Ted Chiang, παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό με μια συλλογή οκτώ εκπληκτικών ιστοριών επιστημονικής φαντασίας που εξερευνούν τα όρια μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, ντετερμινισμού και ελευθερίας της βούλησης, μεταξύ των λέξεων και των οντοτήτων που αυτές περιγράφουν. Πρόκειται για ιστορίες που συνιστούν επίτευγμα ενότητας περιεχομένου και φόρμας, και οι οποίες μας βοηθούν να καταλάβουμε το σύμπαν και τη θέση μας σε αυτό. Η ιστορία που έδωσε τον τίτλο στη συλλογή, «Η ιστορία της ζωής σου», ένα εκπληκτικό αφήγημα για την άφιξη στη γη μιας ομάδας εξωγήινων που αναγκάζουν δυο αμερικανούς γλωσσολόγους να μελετήσουν και αποκωδικοποιήσουν τη γλώσσα τους, βοηθώντας τους παράλληλα να κατανοήσουν τα όρια της δικής τους γλώσσας, τα όρια του χρόνου αλλά και της ζωής όπως αποτυπώνεται μέσω της γλώσσας, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Η άφιξη», σε σκηνοθεσία Denis Villenueve και πρωταγωνιστές τους Amy Adams και Jeremy Renner.

J.G. BALLARD

High-rise (Μτφρ.: Αποστόλης Πρίτσας)

Στο βιβλίο του, High-Rise, ο συγγραφέας-θρύλος J.G. Ballard, δημιουργός, μεταξύ άλλων των Crash και Νύχτες Κοκαΐνης, διηγείται μια τρομακτική ιστορία για τον εκτροχιασμό της καθημερινότητας των κατοίκων ενός μοντέρνου πολυώροφου κτιρίου. Πίσω από τους τοίχους ενός καλαίσθητου σαρανταώροφου ουρανοξύστη, οι ευκατάστατοι ένοικοι του είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε ένα όργιο καταστροφής και ολέθρου· τα κοκτέιλ πάρτι καταλήγουν σε επιδρομές λεηλασίας με στόχο τους «εχθρικούς» ορόφους, και οι μέχρι πρότινος, πολυτελείς εγκαταστάσεις του κτιρίου μετατρέπονται σε πεδία αναταραχών όπου κυριαρχεί το τεχνολογικό χάος.

Πρόκειται για μια διορατική ματιά πάνω στην κατάρρευση της αστικής αφήγησης, καθώς η κοινωνική οργάνωση ολισθαίνει προς το βίαιο αντίστροφό της και οι απομονωμένοι κάτοικοι του ουρανοξύστη, oρμώμενοι από τα πρωτόγονα ένστικτά τους, δημιουργούν μια δυστοπία στην οποία κυριαρχούν οι νόμοι της ζούγκλας.

MICHEL BUSSI

Μαύρες νυμφαίες (προσωρινός τίτλος)

Μτφρ.: Κατερίνα Γούλα

Η μέρα χαράζει στο Ζιβερνύ. Από τον τελευταίο όροφο του μύλου της, μια γρια γυναίκα παραμονεύει, κατασκοπεύει. Την καθημερινότητα του χωριού, τα λεωφορεία με τους τουρίστες… Σιλουέτες και ζωές. Περισσότερο απ’ όλους, ξεχωρίζουν δυο γυναίκες: η μία, με μάτια στα χρώματα των νυμφαίων, ονειρεύεται τον έρωτα και τη φυγή· η άλλη, έντεκα χρονών, ζει κιόλας μόνο για τη ζωγραφική. Δύο γυναίκες που θα βρεθούν στην καρδιά μιας θυελλώδους δίνης. Γιατί στο χωριό του Μονέ, όπου ο καθένας αποτελεί ένα αίνιγμα, όπου κάθε ψυχή κρύβει το μυστικό της, μια σειρά τραγωδίες θα έρθουν να διαλύσουν τις ψευδαισθήσεις και να αναβιώσουν τις πληγές του παρελθόντος…

«Φτάνουμε στο τέλος του βιβλίου εντελώς συνεπαρμένοι, με ένα σφίξιμο στην καρδιά… Πραγματικά, καταπληκτικό!» - Ouest France

«Παρελθόν και παρόν μπλέκονται το ένα μες στο άλλο και θα ήταν λίγο να πούμε ότι μας ταξιδεύει μέσα από όλα τα χρώματα…» - Marie France

HANS HERBERT GRIMM

Σλουμπ: Περιπέτειες από τη ζωή του άγνωστου μουσκετοφόρου (Μτφρ.: Κατερίνα Τζιναβά)

Όλα άρχισαν από μία παράγραφο στο βιβλίο του Φόλκερ Βάιντερμαν «Buch der verbrannten Bücher» (Το βιβλίο των καμένων βιβλίων) (2008), στο οποίο ο «Σλουμπ – Ιστορίες και περιπέτειες από τη ζωή του άγνωστου μουσκετοφόρου Έμιλ Σουλτς, του επονομαζόμενου ‘Σλουμπ’, αφηγούμενες από τον ίδιο», παρουσιάστηκε ως «ένα παραμύθι από τον πόλεμο. Ένα παραμύθι από την πραγματικότητα. Από τον πόλεμο, ενάντια στον πόλεμο, από τη ζωή, όπως είναι και όπως θα μπορούσε να είναι, όπως θα είναι. Πόσο ωραίο θα ήταν να μαθαίναμε πώς συνεχίστηκε η ιστορία.» Χρόνια αργότερα, αποδείχτηκε ότι ο καθηγητής Χανς Χέρμπερτ Γκριμμ χρησιμοποίησε τις δικές του εμπειρίες από τον πόλεμο για να δώσει μορφή σε ένα μεγάλο μυθιστόρημα, κάνοντας την απελπισία λογοτεχνία. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε στη Γερμανία το 1928, ένα χρόνο μετά εκδόθηκε στην Αγγλία και την Αμερική, στην αρχή έμεινε στη σκιά του «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», το 1933 κάηκε στην πυρά και στη συνέχεια χάθηκε από τη συλλογική μνήμη. Ο Χανς Χέρμπερτ Γκριμμ δεν αυτοεξορίστηκε αλλά έμεινε στη γενέτειρά του, το Άλτενμπουργκ, έκρυψε το μυθιστόρημά του στον τοίχο του σπιτιού του, στρατεύτηκε στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως διερμηνέας στο δυτικό μέτωπο και όταν επέστρεψε, εργάστηκε για λίγο καιρό ως δραματουργός. Λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποκάλυψε ότι έχει γράψει ένα μυθιστόρημα για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο εξακολουθεί να διαβάζεται πολύ ζωντανά, να είναι πολύ επίκαιρο και γι’ αυτό να ξεχωρίζει από πολλά, ακόμα και σήμερα, μυθιστορήματα που ανήκουν στον κανόνα της λογοτεχνίας.

Οι «Ιστορίες και περιπέτειες από τη ζωή του άγνωστου μουσκετοφόρου Έμιλ Σουλτς, του επονομαζόμενου ‘Σλουμπ’, αφηγούμενες από τον ίδιο – όπως λέει ο υπότιτλος – δείχνουν το δρόμο ενός ανίδεου νεαρού ήρωα από τα μετόπισθεν στο πεδίο της μάχης, στο νοσοκομείο, και πίσω. Και διηγούνται την ιστορία ενός σύγχρονου παραμυθένιου ήρωα, που ψάχνει για ρομάντζα στο μέτωπο και στο τέλος συναντά τη μεγάλη αγάπη που πάντα τον περίμενε.

Ο Σλουμπ είναι ένα κλασσικό έργο και ένα μεγαλειώδες αντιπολεμικό μυθιστόρημα.

«Αντιεθνικιστικό, αντιηρωικό, ανθρώπινο, ειρηνιστικό, φιλογαλλικό, ουμανιστικό, ευρωπαϊκό, αρκετά ευχάριστο και καλογραμμένο. Ένα φωτεινό βιβλίο από μια σκοτεινή εποχή.» - Φόλκερ Βάιντερμαν

JOSE LUIS PEIXOTO

Galveias (Μτφρ.: Αθηνά Ψυλλιά)

Το σύμπαν σκεπάζει με μυστήριο ένα μικρό χωριό στην Πορτογαλία, όπου απρόσμενες σεισμικές δονήσεις επηρεάζουν την καθημερινότητά του. Εδώ δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι· οι κάτοικοι του χωριού, συνηθισμένα ή τραγικά πρόσωπα, συνθέτουν, κεφάλαιο με κεφάλαιο, έναν ολόκληρο, αυτόνομο μυθιστορηματικό κόσμο. Φιλοδοξώντας να συμπυκνώσει το πνεύμα και την ταυτότητα της σύγχρονης Πορτογαλίας, το Γκαλβέιας είναι ένα πορτρέτο της πορτογαλικής ζωής και πραγματικότητας.

Ο πλούτος της γραφής, η αρτιότητα της φόρμας, η ευαίσθητη και σκληρή ανθρωπιά που αναδίδονται από τις σελίδες του βιβλίου, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος που υπογράφει ο διακεκριμένος Πορτογάλος συγγραφέας, ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους πεζογράφους της νεότερης γενιάς.

PHILIP K. DICK

Τα τρία στίγματα του Πάλμερ Έλντριτς

Μτφρ.: Δημήτρης Αρβανίτης

Γραμμένο το 1965, το πιο μεταφυσικό και ίσως το σημαντικότερο μυθιστόρημα του Philip K. Dick, εξερευνά την ιδέα της ύπαρξης του απόλυτου κακού, που κυβερνά το σύμπαν και καταστρέφει τα πάντα. Η έννοια της εντροπίας, στην οντολογική της σημασία, που επανέρχεται με δραματική ένταση στα βιβλία του συγγραφέα, προσωποποιείται εδώ στον αινιγματικό μεγιστάνα Πάλμερ Έλντριτς, ο οποίος αναπαράγει την εξουσία του ελέγχοντας την πληροφορία σε διαπλανητικό επίπεδο. Ένα προφητικό μυθιστόρημα, ένα αριστούργημα της επιστημονικής φαντασίας.

PHILIP KERR

Και οι νεκροί ανασταίνονται (Μτφρ.: Γιώργος Μαραγκός)

Βερολίνο 1934. Οι Ναζί βρέθηκαν στην εξουσία μόλις πριν από δεκαοχτώ μήνες, αλλά η Γερμανία βιώνει ήδη μερικές δυσάρεστες αλλαγές. Καθώς η πόλη προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 1936, οι Εβραίοι αποβάλλονται από όλους τους γερμανικούς αθλητικούς οργανισμούς – ένα απροκάλυπτο δείγμα διακρίσεων.

Έχοντας εξωθηθεί σε παραίτηση από τη θέση του ως ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών στη Δίωξη Εγκλήματος του Βερολίνου, ο Μπέρνι Γκούντερ είναι πλέον ντετέκτιβ για το διάσημο ξενοδοχείο Άντλον. Η ανακάλυψη δύο πτωμάτων – το πρώτο ενός επιχειρηματία και το δεύτερο ενός Εβραίου πυγμάχου – παρασέρνει τον Μπέρνι στις ζωές δύο επισκεπτών του ξενοδοχείου. Η μία είναι μια πανέμορφη δημοσιογράφος της αριστεράς που έχει σκοπό να πείσει την Αμερική να μποϊκοτάρει την Ολυμπιάδα του Βερολίνου. Ο άλλος είναι ένας γκάνγκστερ από το Σικάγο που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς για να πλουτίσει ο ίδιος και η μαφία του Σικάγο. Καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονται, ο Μπέρνι αποκαλύπτει μια απέραντη παράνομη επιχείρηση στο χώρο της παροχής εργατικών χεριών και των κατασκευών, σχεδιασμένη να εκμεταλλευτεί τα τεράστια ποσά που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν οι Ναζί για να επιδείξουν τη νέα Γερμανία στον κόσμο. Πρόκειται για μια πλεκτάνη της οποίας η πραγματική κατάληξη έρχεται μόνο είκοσι χρόνια αργότερα, στην προεπαναστατική Κούβα.

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς μυστηρίου, ο Φίλιπ Κερ έχει συγκριθεί με το Ρέιμοντ Τσάντλερ και τον Τζον Λε Καρέ. Το If the Dear Rise Not, η έκτη περιπέτεια του Μπέρνι Γκούντερ, υπόσχεται σκληρή, γρήγορη και δαιμόνια δράση.

PHILIP KERR

The Other Side of Silence (Μτφρ.: Γιώργος Μαραγκός)

Γαλλική Ριβιέρα, 1956. Κοσμογυρισμένος και κυνικός, ο Μπέρνι Γκούντερ δουλεύει με ψευδώνυμο ως κονσιέρζ σε ξενοδοχείο. Οι προσπάθειές του να μείνει μακριά από φασαρίες αποτυγχάνουν φριχτά όταν μια γνωριμία του από τον πόλεμο τον μπλέκει σε ένα σχέδιο εκβιασμού ενός από τους πιο διάσημους συγγραφείς του εικοστού αιώνα αλλά και των κατασκόπων του Κέμπριτζ.

Ο Μπέρνι έχει αρχίσει να νοσταλγεί τη ζωή του ντετέκτιβ, όταν το παρελθόν τού χτυπάει την πόρτα με τη μορφή του Χάρολντ Χένιχ, ενός πρώην λοχαγού στις υπηρεσίες ασφαλείας των Ναζί – του ανθρώπου που, το 1945, ήταν υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και της γυναίκας που αγαπούσε ο Μπέρνι. Ο Χένιχ πλέον απολαμβάνει τη μεγάλη ζωή εξαιτίας της καριέρας του ως εκβιαστής.

Ο στόχος του Χένιχ στην Κυανή Ακτή είναι ένας διάσημος κάτοικος με σκοτεινό παρελθόν και πολλά να κρύψει – ο συγγραφέας, Σόμερσετ Μωμ. Η κοινή τους αγάπη για το μπριτζ φέρνει τον Μπέρνι σε μια υπέροχη βίλα, όπου ο Μωμ τού μιλάει για την ύπαρξη μιας ενοχοποιητικής φωτογραφίας. Τραβηγμένη το 1937, δείχνει τον Μωμ ανάμεσα σε ένα γκρουπ γυμνών αντρών δίπλα σε μια πισίνα – ένας τους είναι ο διαβόητος κατάσκοπος και ομοφυλόφιλος Γκάι Μπέρτζες, ο οποίος, μαζί με τον Ντόναλντ Μακλίν, αυτομόλησε πρόσφατα στη Μόσχα. Ο Χένιχ έχει τη φωτογραφία και απαιτεί 50 χιλιάδες δολάρια για να την επιστρέψει.

Ο Μπέρνι διστάζει να γίνει ο πράκτορας του Μωμ, αλλά η προηγούμενη ζωή του τον έχει κάνει εξίσου ευάλωτο στον εκβιασμό με τον ίδιο τον Μωμ. Και όχι μόνο αυτό – θέλει να πάρει πίσω το αίμα του από τον Χένιχ.

DENIS GUEDJ (Ντενί Γκετζ)

Η μέτρηση του μεσημβρινού

Μτφρ.: Τεύκρος Μιχαηλίδης

Παρίσι, Ιούνιος του 1792. Η Γαλλική Επανάσταση στο αποκορύφωμά της. Με εντολή της Επαναστατικής Εθνοσυνέλευσης, δύο επιστημονικές ομάδες αναχωρούν από τους κήπους του Κεραμικού, με επικεφαλής τους αστρονόμους Πιερ Μεσέν και Ζαν-Μπατίστ Ντελάμπρ. Η μία αποστολή ακολουθεί βόρεια κατεύθυνση, με προορισμό τη Δουνκέρκη, και η άλλη νότια, με προορισμό τη Βαρκελώνη. Αποστολή τους: να υπολογίσουν με ακρίβεια το μήκος του Μεσημβρινού που ενώνει τις δύο πόλεις.

Το ταξίδι των δύο αστρονόμων σε μια Ευρώπη που βράζει σύντομα μετατρέπεται σε περιπέτεια. Οι Μεσέν και Ντελάμπρ είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν δυσπρόσιτες και αφιλόξενες περιοχές και να αντιμετωπίσουν λογής κινδύνους. Η μέτρηση του Μεσημβρινού μας μεταφέρει στα χρόνια ανάμεσα στη Γαλλική Επανάσταση και στην άνοδο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, στην εποχή των μεγάλων επιστημονικών ανακαλύψεων που μίκρυναν τις αποστάσεις του κόσμου μας. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, που περιγράφει με ζωντάνια τον αγώνα του ανθρώπου για την πρόοδο, από τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ Το θεώρημα του παπαγάλου.

J. K. JOHANSSON

Laura

Μτφρ.: Γιώτα Λαγουδάκου

Τι συνέβη πραγματικά στην Λόρα Άντερσον;

Στο πρώτο μέρος της «Τριλογίας του Παλοκάσκι», μια 17χρονη μαθήτρια, η δημοφιλής και ασυμβίβαστη Λόρα, εξαφανίζεται, χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω της, στη διάρκεια ενός πάρτι δίπλα στη θάλασσα για το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Οι φήμες στην κοινωνία του Παλοκάσκι θεριεύουν, καθώς η Λόρα είχε άστατη ερωτική ζωή, ενώ οι υποθέσεις και οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την εξαφάνισή της πληθαίνουν όταν οι γονείς της αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν μια σελίδα στο facebook με την ελπίδα όποιος γνωρίζει το παραμικρό στοιχείο για την υπόθεση της κόρης τους να επικοινωνήσει μαζί τους. Καθώς ο σάλος από την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας δεν λέει να καταλαγιάσει, η Μία, πρώην αστυνομικός της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, που εργάζεται πλέον ως σύμβουλος στο σχολείο του Παλοκάσκι, θα εμπλακεί πιο ενεργά στην υπόθεση όταν αυτή ανατίθεται στον πρώην συνάδελφό της, επιθεωρητή Κορχόνεν. Η Μία ποντάρει πολλές από τις ελπίδες της στον αδερφό της Νίκκε, που εργάζεται ως ψυχολόγος στο σχολείο και ο οποίος λόγω του άνετου χαρακτήρα του είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές, που του εμπιστεύονται τα μυστικά και τα προβλήματά τους, ενώ επίσης φαίνεται να διατηρούσε ειδική σχέση με την Λόρα.

Η Λόρα είναι ένα πανέξυπνο και απολαυστικό μυθιστόρημα που βυθίζει τον αναγνώστη στις μπερδεμένες και άκρως ενδιαφέρουσες ζωές ορισμένων αλησμόνητων χαρακτήρων. Πίσω από το ψευδώνυμο J.K. Johansson κρύβεται μια ομάδα έμπειρων Φιλανδών συγγραφέων που λατρεύουν τα σκανδιναβικά αστυνομικά και τις σειρές του HBO.

J.R.R. TOLKIEN

Η ιστορία του Kullervo

Μτφρ.: Ευγενία Κόλλια

Ο Κουλέρβο, ο γιος του Καλέρβο, είναι ίσως ένας από τους πλέον σκοτεινούς και τραγικούς ήρωες που έπλασε η μαγική πένα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Ο «Άμοιρος Κουλέρβο», όπως τον αποκαλούσε ο Τόλκιν, είναι ένα κακότυχο ορφανό αγόρι που κατέχει υπερφυσικές δυνάμεις αλλά συνάμα τον περιμένει ένα τραγικό πεπρωμένο. Αναθρεμμένος κάτω από τη στέγη του σκοτεινού μάγου Ουντάμο, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του, απήγαγε τη μητέρα του και προσπάθησε να τον δολοφονήσει τρεις φορές όταν ήταν ακόμη μικρό αγόρι, ο Κουλέρβο θα πορευόταν μόνος στον κόσμο αν δεν είχε την αγάπη και τη στήριξη της δίδυμης αδερφής του, Γουανόνα, αλλά και την προστασία που του προσφέρουν οι μαγικές δυνάμεις του σκύλου Μούστι. Όταν τελικά ο Κουλέρβο πωλείται ως σκλάβος, ορκίζεται να εκδικηθεί τον μάγο. Ωστόσο, πριν πάρει την εκδίκηση που σχεδίαζε, θα μάθει με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την αδυσώπητη μοίρα…

Ο Τόλκιν έγραψε ότι η Ιστορία του Κουλέρβο ήταν «το σπέρμα από όπου ξεκίνησε η προσπάθειά μου να γράψω τους δικούς μου θρύλους» και παράλληλα υπήρξε «μείζον θέμα στους θρύλους της Πρώτης Εποχής». Ο Κουλέρβο ήταν ο πρόγονος του Τούριν Τουραμπάρ, του τραγικού αιμομίκτη ήρωα των Παιδιών του Χούριν. Ξέχωρα από το ότι είναι ένας δυνατός μύθος από μόνος του, Η ιστορία του Κουλέρβο, εκδομένη στο ανά χείρας βιβλίο για πρώτη φορά μαζί με τα προσχέδια, τις σημειώσεις και το δοκίμιο της διάλεξης του Τόλκιν αναφορικά με την πηγή έμπνευσης του έργου του, την Καλεβάλα, αποτελεί θεμέλιο λίθο στο οικοδόμημα του σύμπαντος που επινόησε ο συγγραφέας.

Non-fiction/Δοκίμια

PATTI SMITH

M Train (Μτφρ.: Αλέξης Καλοφωλιάς)

Η αξέχαστη οδύσσεια της θρυλικής Πάτι Σμιθ, συγγραφέως του βραβευμένου με Εθνικό Βραβείο ΗΠΑ, Πάτι και Ρόμπερτ, ειπωμένη μέσα από τα στέκια και τα καφέ στα οποία βρέθηκε. Το βιβλίο που η ίδια η Σμιθ χαρακτήρισε «οδικό χάρτη της ζωής μου», ξεκινάει από το μικροσκοπικό καφέ στο Greenwich Village, όπου πηγαίνει κάθε πρωί για ένα φλυτζάνι σκέτο καφέ, περνάει από τους τάφους των Ζενέ, Πλαθ και Ρεμπώ και καταλήγει στις αναμνήσεις της από τη ζωή της στο Μίτσιγκαν κι από τον άντρα της Φρεντ Σόνικ Σμιθ, τον οποίο έχασε το 1994. Το M Train είναι ένα στοχαστικό κείμενο για τα ταξίδια, τα αστυνομικά σόου, τη λογοτεχνία και τον καφέ. Ένα δυνατό, βαθιά συγκινητικό βιβλίο από μια από τις σπουδαιότερες πολυτάλαντες εν ζωή καλλιτέχνιδες.

MICHAEL LEWIS

Flash Boys (Μτφρ.: Κατερίνα Χαλμούκου)

Στο μπεστ-σέλερ του Flash Boys, διάδοχο του εξίσου επιτυχημένου βιβλίου του Το μεγάλο σορτάρισμα, ο Μάικλ Λιούις παρουσιάζει μια μικρή ομάδα ανήσυχων μυαλών της Γουόλ Στριτ που συνειδητοποιούν ότι η χρηματιστηριακή αγορά της Αμερικής έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να λειτουργεί προς όφελος εκείνων που έχουν πρόσβαση σε εσωτερική πληροφόρηση. Οι άνθρωποι της ομάδας συνασπίζονται, παραιτούμενοι ακόμη και από τους επταψήφιους μισθούς τους, προκειμένου να διερευνήσουν, να αποκαλύψουν και να διορθώσουν τα δόλια νέα κόλπα με τα οποία η Γουόλ Στριτ παράγει κέρδη. Εάν έχετε οποιαδήποτε σύνδεση με την αγορά, ακόμη κι αν διατηρείτε έναν απλό συνταξιοδοτικό λογαριασμό, τότε η ιστορία αυτή μπορεί να συμβαίνει και σε εσάς.

ARTHUR SCHOPENHAUER

Μεταφυσική της ζωής και του έρωτα

Μτφρ.: Ξενοφών Αργυρός

Στο κείμενο «Η μεταφυσική της ερωτικής σχέσης» ο Σοπενχάουερ εκθέτει την άποψη ότι το ερωτικό πάθος είναι μια «τρέλα» που προκαλεί το γένος στα άτομα, με στόχο την απόκτηση απογόνου· οι ερωτευμένοι φαντασιώνονται ότι ενεργούν αποσκοπώντας στην κατάκτηση της προσωπικής τους ευτυχίας, όμως εντέλει αποδεικνύονται όργανα των σκοπών του γένους. Στο δοκίμιο που τιτλοφορείται «Η μηδαμινότητα και η δυστυχία της ζωής», εξετάζει τις διάφορες καταστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, από τις οποίες συντίθεται ένα φάσμα από δεινά, ατυχίες και αποτυχίες. «Η πρακτική χρήση της λογικής και ο στωικισμός» διερευνά τη δυνατότητα της πρακτικής χρήσης της λογικής, την οποία προσφέρει στον άνθρωπο η νόηση· μέσω αυτής ο άνθρωπος μπορεί να πάρει την απαραίτητη απόσταση από τα πράγματα που θα του επιτρέψει να κρίνει τη σπουδαιότητά τους. Τέλος, στο δοκίμιο «Η θεωρία του γέλιου», ο Σοπενχάουερ ισχυρίζεται ότι το γέλιο πηγάζει από την απρόσμενη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα συμβάν και την αταίριαστη, ως προς αυτό, έννοια με την οποία το συλλαμβάνουμε.

Τέσσερα από τα θεμελιώδη δοκίμια του κορυφαίου φιλοσόφου.

MADSEN PIRIE

Πώς να κερδίζετε κάθε αντιπαράθεση (προσωρινός τίτλος)

Μτφρ.: Σοφία Ανδρεοπούλου

Στη δεύτερη έκδοση του πνευματώδους αυτού βιβλίου, ο Madsen Pirie εμπλουτίζει τον οδηγό του για τη χρήση –και την κατάχρηση- της λογικής με στόχο την επικράτηση σε κάθε αντιπαράθεση. Συμπεριλαμβάνοντας νέα κεφάλαια πάνω στο πώς να κερδίζετε στις συζητήσεις και στις αντιπαραθέσεις σε έντυπα, στην παμπ, με ένα φίλο, στο Facebook και σε 140 χαρακτήρες (στο Twitter), ο Pierie δίνει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για να θριαμβεύει κανείς παντού, από τις απλές, καθημερινές συζητήσεις μέχρι τις πιο επίσημες αντιπαραθέσεις. Αναλύει με καίρια παραδείγματα τις πιο συχνές λογικές πλάνες που χρησιμοποιούνται στην επιχειρηματολογία. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να θεωρούν ότι έχουν καθαρή σκέψη και είναι λογικοί αλλά παρόλα αυτά όλοι οι αναγνώστες θα βρουν στο βιβλίο αυτό λογικές πλάνες στις οποίες έχουν υποπέσει κάποτε. Ο συγγραφέας σάς δείχνει πώς να ενδυναμώσετε τη δική σας σκέψη και ταυτόχρονα πώς να εντοπίζετε τις αδυναμίες στα επιχειρήματα των άλλων. Και το χειρότερο – ο Pirie σάς δείχνει πώς να γίνεστε ηθελημένα παράλογοι – και να τη γλιτώνετε! Το βιβλίο αυτό θα σας κάνει εκνευριστικά έξυπνους: η οικογένεια, οι φίλοι και οι αντίπαλοί σας θα εύχονται να μην το είχατε διαβάσει ποτέ.

FRANÇOISE DOLTO

Η περίπτωση Ντομινίκ (επανέκδοση)

Το σημαντικό αυτό έργο περιγράφει μια θεραπεία: τη θεραπεία ενός εφήβου ολότελα χαμένου σ’ έναν κόσμο χωρίς αναφορές, ιδιαίτερα στον χώρο και στον χρόνο, και που, στην ερημιά του λόγου, ψάχνει για μια συνάντηση. Μέσω αυτής επιθυμεί να επιστρέψει σε έναν κόσμο με τάξη. Η Φρανσουάζ Ντολτό σημειώνει με ακρίβεια καθετί που της λένε, τόσο οι γονείς όσο και το παιδί, συμπληρώνοντας έτσι τον φάκελο (μαζί και το πρότυπο σχέδιο) του υλικού που συνοδεύει τη σχέση της μεταβίβασης. Το θεμελιώδες έργο της επιστήμης της παιδοψυχανάλυσης.

ΠΟΙΗΣΗ

ΝAZIM XIKMET

Ποιήματα

Επίτομη επανέκδοση των ποιημάτων του μεγάλου Τούρκου ποιητή σε μετάφραση του Γιάννη Ρίτσου.

ΠΑΙΔΙΚΑ

• 2 νέα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, νέοι τίτλοι στις γνωστές και αγαπητές του σειρές: Η Λίζα και η Μόνα Λίζα (εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού) στη σειρά ΜΑΚΡΟΥΛΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΚΑ και Οι μεγάλες μύτες (εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου) στη σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ.

• Το Πρακτορείο Γονιών του David Baddiel, που θεωρείται το νέο μεγάλο όνομα στη χιουμοριστική παιδική λογοτεχνία.

• Ο Τζερόνιμο Στίλτον επιστρέφει: νέοι τίτλοι στις σειρές Ξεκαρδιστικές ιστορίες, Ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας, Τέα Σίστερς και οι πρώτοι τίτλοι της σειράς με τις περιπέτειες των τρομερών και ατρόμητων Ποντίκινγκ στον παγωμένο Βορρά.

• Το σκανταλιάρικο φαντασματάκι, που ήθελε να κυκλοφορεί στον κόσμο τη μέρα και όχι τη νύχτα, μπλέκοντας σε πολλές περιπέτειες, του Ότφριντ Πρόισλερ, συγγραφέα του αγαπημένου σε γενιές αναγνωστών βιβλίου Η μικρή μάγισσα.

Ακόμα:

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Αταξίες στην τάξη: Αγόρια εναντίον κοριτσιών: το νέο, 6ο βιβλίο στην αγαπημένη σειρά

• ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Οι Παράξενες, Δυναμικές, Εκπληκτικές, Διαπλανητικές, Υπεράνθρωπες Περιπέτειες του Μεφίστο: Ο Λευκός Αξιωματικός, 1ο βιβλίο νέας σειράς που συνδυάζει χιούμορ και περιπέτεια

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ: Οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ: Η μεγάλη ληστεία της χρηματαποστολής, 1ο βιβλίο νέας σειράς μυστηρίου

• ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ: Διονύσης Δελής, κυνηγός μυθικών πλασμάτων: Στα ίχνη του Ντουκουζούρι, 1ο βιβλίο νέας σειράς περιπέτειας με κοινωνικά μηνύματα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ: Το χρονικό του Μπίλι βαν ντερ Μπιχλ: Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, 1ο βιβλίο νέας σειράς περιπέτειας και φαντασίας

• ΜΑΡΤΙΝ ΒΙΝΤΜΑΡΚ: Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια: Το μυστήριο των διαμαντιών, Το μυστήριο του ξενοδοχείου, Το μυστήριο της εφημερίδας, Το μυστήριο του σχολείου: επανέκδοση των 2 πρώτων και κυκλοφορία των 2 επόμενων βιβλίων στη σειρά μυστηρίου που μεταφράζεται σε 30 γλώσσες και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία.

Keywords
προγραμμα, εκδοσεις κεδρος, εκδοσεις, κεδρος, το νησι, lehman brothers, amy adams, other side, γουόλ στριτ, αρης, ερη, αθηνα, μυστήριο, ντιτρόιτ, blues, χριστινα, μνήμη, τζουλια, σεισμος, ροθ, σολ, κλαρκ, αφοσίωση, νέα, ted, hugo, άφιξη, amy, adams, crash, δυστοπία, λεωφορεια, france, jose, δραση, μπριτζ, facebook, hbo, ηπα, village, flash, twitter, ποιηση, μετάφραση, παιδικα, νησι, david, γιωργοσ, κυνηγός, δεσποινα, βαν, μαξ, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, τζουλια 2 μαυροι, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, τζουλια αλεξανδρατου 2012, Μις φαν ντερ ρόε, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, ολυμπιακοί αγώνες, Τελετή Λήξης, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, ξενοφων, δυνατα, επιθυμιες, hbo, μετάφραση, μνήμη, αργυρω, βαρκελωνη, βερολινο, γαμος, γερμανια, γυναικα, δουλεια, εβραιοι, ζωγραφικη, ηπα, θανατος, θαλασσα, θεμα, θρυλος, ιχνη, καθημερινη, μητερα, μουσικη, νησι, οδυσσεια, πωλειται, τυχη, φημες, φιλια, φωτογραφια, χρωματα, flash, village, αγαπη, αγνωστος, αγορα, αιμα, αινιγμα, αμερικη, ανθρωπος, αναμνησεις, απιστευτα, αρωμα, άφιξη, αφοσίωση, εβδομαδες, βιλα, βιβλιο, βιζα, βορεια, βρισκεται, γαλλικη επανασταση, γεγονοτα, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γλωσσα, γνωριμια, γονεις, γιωργοσ, δευτερο, δεσποινα, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δοκιμιο, δωσει, δειγμα, δολια, ευχαριστο, ευγενια, ευκαιρια, ευκολα, ελπιδα, ενεργα, εννοια, εντυπα, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ευρωπη, τεχνη, ζενε, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, εικοσι, υπηρεσιες, υποθεση, ηρωες, η τελετη, θεωριες, θεωρια, ιστορικο, κεφαλαιο, κειμενο, κυνηγός, κυρια, κλαρκ, κοκτειλ, κουβα, κυανη ακτη, κυνικος, λιζα, λογοτεχνια, μαγια, μακρια, μαξ, ματια, μαφια, μηκος, μηνες, μυστήριο, μυστικο, μικρο, μορφη, μοσχα, μπορεις, μαρια, μπριτζ, μυθος, μυθιστορημα, μυστικα, μονα, ναζι, νεα υορκη, νυχτα, νομοι, ντετεκτιβ, ντιτρόιτ, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ποιηση, οικογενεια, οκτω, ονομα, ορια, γουόλ στριτ, οφελος, παιδι, παιδια, παθος, πεδια, πεδιο, πεπρωμενο, πηγη, πισινα, πιο πολυ, πολιτεια, πορτογαλια, προβληματα, πορτα, πρωταγωνιστες, πρωι, ψυχη, ριβιερα, ρωγμη, ροθ, σαφραν, σειρες, σελιδες, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σικαγο, σκηνοθεσια, σολ, σοου, σοφια, συμπαν, σχεδιο, σχολειο, ταυτοτητα, ταξιδια, τασος, τρια, φλυτζανι, φοντο, φορα, χαθηκε, χαος, χιουμορ, χωμα, ψευδαισθησεις, adams, αγορια, αγορι, amy adams, amy, βαν, blues, crash, δημητρης, david, εκδρομη, εκδικηση, ελληνικα, ερωτευμενοι, εθνικο, φιλοι, γιωτα, γλωσσες, ηρωας, hugo, ιδιαιτερα, ιουνιος, καηκε, καρδια, lehman brothers, μεινει, νεκροι, νοσοκομειο, ομαδες, οψεις, οργανα, other side, πενα, πληγες, ψυχολογος, θειος, σκλαβος, ταξιδι, ted, υλικο, υπεροχη, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα