Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πρωτότυπες εκδηλώσεις το Δεκέμβριο στο ΚΠΙΣΝ

Το φωταγωγημένο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται το Δεκέμβριο με εορταστική διάθεση και προσκαλεί τους επισκέπτες του σε μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με σημείο αναφοράς το στολισμένο Κανάλι και το Ξέφωτο.


Αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρότερους επισκέπτες, προβολές Χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, one-man circus show, παραστάσεις stand-up comedy, εργαστήρια χειροτεχνίας, αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και θεματικές εκδηλώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής

Σκηνής (ΕΛΣ), είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το συναρπαστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ.


Διάλειμμα στο ΚΠΙΣΝ


Η εορταστική ατμόσφαιρα του ΚΠΙΣΝ, το μετατρέπει στον καταλληλότερο προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις ολόκληρης της οικογένειας. Οι φωταγωγημένες και στολισμένες εγκαταστάσεις του προσφέρονται για μοναδικούς περιπάτους, οικογενειακά πικ-νικ και ξεχωριστά διαλείμματα από την καθημερινότητά μας.


Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και το Πάρκο


Τον Δεκέμβριο συνεχίζονται οι οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, αποτελώντας την καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσουμε το νέο τοπόσημο της πόλης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι ομαδικές ξεναγήσεις για εκπαιδευτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και άλλους φορείς ειδικού ενδιαφέροντος καθώς και οι σχολικές ξεναγήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.


Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


Οι ομαδικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε Τρίτη 13.00-14.30 και 15.00-16.30, και Κυριακή 13.00-14.30 και 15.00-16.30. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 216 8091001/2/3 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση tours@snfcc.org. Για ομάδες 12 έως 25 ατόμων.


Οι σχολικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-10.30 και 11.00-12.30. Για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 216 8091005 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools@snfcc.org. Για ομάδες έως 25 παιδιών.


Αθλητισμός και Ευεξία


Οι αθλητικές δραστηριότητες του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται το Δεκέμβριο, προσφέροντας ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα πρωτότυπων δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα ομαδικά προγράμματα άθλησης ή να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης, ακολουθώντας τις συμβουλές καθηγητών φυσικής αγωγής και αξιοποιώντας τις πολυμορφικές αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.


Ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ανοιχτός από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλους.


Από Δευτέρα έως Παρασκευή καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στον χώρο (06.30-09.30 και 18.30-21.30) προσφέροντας συμβουλές άσκησης.

Ο ευρύτερος εξωτερικός χώρος του έργου και ο ποδηλατόδρομος που αναπτύσσεται περιμετρικά του, προσκαλούν άτομα όλων των ηλικιών να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ στον ελεύθερο χρόνο τους ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης ή συμμετέχοντας σε κάποιο από τα καθημερινά προγράμματα άθλησης.


Ψηφιακές Υπηρεσίες & Προγράμματα


Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet. Μέσω της πλατφόρμας www.pressreader.com οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή. Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει Μαθήματα Πληροφορικής (Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00-12.00) για όλους, τα οποία απευθύνονται σε αρχάριους χρήστες ηλικίας 65+ και σε όσους επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου.


Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.snfcc.org/news-room. Η συμμετοχή στα προγράμματα διασφαλίζεται με σειρά προτεραιότητας.

Εκθέσεις


Η έκθεση ‘Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης’, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, συνεχίζεται έως τις 8 Ιανουαρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα, το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, εκτίθεται μόνιμα στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ.


Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου


Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τον καταλληλότερο χειμερινό προορισμό, καθώς προσφέρει ξεχωριστές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ νέες συναρπαστικές εκδηλώσεις θα εμπλουτίζουν το εορταστικό του πρόγραμμα, σε όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου!


TEDxAthens Salon


Ο θεσμός του TEDxAthens Salon έρχεται στο ΚΠΙΣΝ (18/12) θέτοντας μία καίρια κοινωνική ερώτηση: Τι σημαίνει τελικά προσβασιμότητα; Έξι ξεχωριστές ομιλίες θα μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτό που θεωρεί ο καθένας μας φυσικό περιβάλλον και να αγγίξουμε την πραγματική σημασία της προσβασιμότητας, στην καθημερινότητα και σε ολόκληρη τη ζωή μας.


Η συμμετοχή στο TedX Salon γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


David Dimitri, One-Man Circus (22.12 – 6.1)


Φανταστείτε μία ολόκληρη παράσταση τσίρκου να εκτελείται από έναν μόνο άνθρωπο! Ο άνθρωπος αυτός επιχειρεί να εκτελέσει τα πιο τολμηρά νούμερα του τσίρκου. Ο τίτλος της παράστασης είναι L’homme cirque (Ο Άνθρωπος–Τσίρκο), και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον «Άρχοντα του Σχοινιού» όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times.


Η συμμετοχή στην παράσταση One Man Circus γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


Stand-up comedy στο ΚΠΙΣΝ (23.12 – 6.1)


Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο και ένα κοινό που θέλει να γελάσει. Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται για μια παράσταση stand-up comedy. Το ΚΠΙΣΝ φέτος τα Χριστούγεννα καλεί μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς της Ελλάδας και δημιουργεί οκτώ γιορτινές βραδιές stand-up comedy και κωμικού αυτοσχεδιασμού, όπου οι καλλιτέχνες και το κοινό γίνονται μια παρέα και διασκεδάζουν βρίσκοντας όλα αυτά που μας συνδέουν και μας κάνουν να γελάμε.


Η συμμετοχή στις παραστάσεις Stand-up comedy γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


SNF RUN: Τρέχοντας προς τη Νέα Χρονιά και Πρωτοχρονιάτικο Πάρτυ (31.12)


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τρέχουμε στο ΚΠΙΣΝ κόβοντας το νήμα του 2017! Μία αισιόδοξη γιορτή με αφορμή τον βραδινό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο σημείο συνάντησης του ΚΠΙΣΝ, την Αγορά! Ένα μοναδικό Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ, με γιορτινή μουσική και πρωτοχρονιάτικα κεράσματα θα ακολουθήσει, ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αλλαγή του χρόνου, ευχόμενοι την καλύτερη αρχή της καινούριας χρονιάς!


Η συμμετοχή στον Αγώνα δρόμου γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


Συναυλίες με Χριστουγεννιάτικη διάθεση


Τη ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του ΚΠΙΣΝ εμπλουτίζουν τέσσερις πρωτότυπες εορταστικές συναυλίες που θα μεταφέρουν το πνεύμα των γιορτών σε όλους μας. Την Παραμονή Χριστουγέννων θα βρίσκονται στο ΚΠΙΣΝ οι Voyage Jazz Group και με τους samba, jazz και latin ήχους τους θα προσφέρουν ένα αξέχαστο διαδραστικό πρωινό σε όλη την οικογένεια, ενώ οι μελωδικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Αρσακείου (27/12) θα μας ταξιδέψουν μέσα από βυζαντινά τροπάρια και παραδοσιακά κάλαντα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Τη σκυτάλη στη συνέχεια παίρνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά* Όπερας (28/12) που θα παρουσιάσει τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης του μαγευτικού κόσμου του λυρικού θεάτρου, ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου θα φιλοξενηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής. Τις πρώτες μέρες του 2017, η Παιδική Χορωδία* της (5/1) θα κάνει ποδαρικό στο φουαγιέ της ΕΛΣ τραγουδώντας τα πιο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του κλασσικού και σύγχρονου πενταγράμμου.


* Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή στην ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


Jazz Διαχρονίες


Οι Jazz Διαχρονίες συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι τους σε μοναδικά ηχοτοπία του σύγχρονου και κλασσικού πενταγράμμου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ το Δεκέμβριο. Το πολυπολιτισμικό και πολύχρωμο πρόγραμμα συναυλιών του μήνα συνθέτουν οι Τηλέμαχος Μούσας & Satnam Ghai (2/12), Next Step Quintet (9/11), Banda Valéu (16/12), Petros Klampanis Group (23/12) και Drums & Voice Jazztronica Project/ I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12).


Music Escapades


Οι εξωτικοί ήχοι των Music Escapades μας ταξιδεύουν το Δεκέμβριο από τα μαγικά χειμερινά τοπία του ΚΠΙΣΝ σε ονειρικούς προορισμούς του σύγχρονου πενταγράμμου, με οδηγούς τους Gautier (3/12), May Roosevelt (10/12) και Monsieur Μinimal (17/12).


Δραστηριότητες για παιδιά


Γλυπτική, ζωγραφική, πρωτότυπα παιχνίδια, ιστιοπλοΐα, καγιάκ και yoga είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες για παιδιά που συνεχίζονται αδιάκοπτα ολόκληρο το Δεκέμβριο, προσκαλώντας τους μικρούς μας φίλους να ξεπεράσουν τα όρια της φαντασίας τους και να μοιραστούν τη ‘μοναδικότητά’ τους με συνομήλικους τους, με ή χωρίς αναπηρία. Σε ένα μοναδικό εργαστήριο που εμπνέεται από την Ιαπωνική τέχνη (3/12), ενήλικες και παιδιά θα δημιουργήσουν μοναδικά φαναράκια με ευχές και θα τα αφήσουν να επιπλεύσουν στο νερό ενώ με μία σειρά ψυχαγωγικών δράσεων (4/12) θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου (15/12 έως 15/1), οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) κάρτες με ευχές για το 2017, που θα έχουν δημιουργήσει παιδιά από όλη την Ελλάδα, μέσω ενός μοναδικού εργαστηρίου που θα υλοποιηθεί από το δίκτυο 150 βιβλιοθηκών της ΕΒΕ. Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (26/12), ο αγαπημένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, θα προσγειωθεί με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του στο ΚΠΙΣΝ και θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μαγευτικούς κόσμους ενώ με ένα πρωτότυπο διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα (6/1) οι μικροί επισκέπτες θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα συναναστραφούν με φιλικούς δεινόσαυρους.


Η συμμετοχή στην εκδήλωση με τον Ευγένιο Τριβιζά γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events.


Δραστηριότητες για ενήλικες


Ο τελευταίος μήνας του έτους επιφυλάσσει αξέχαστες εμπειρίες και για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, προσφέροντας σε όλους διαδραστικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες. Ένα εργαστήριο για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ (6, 13, 20, 27/12 & 3/1) θα ενισχύσει τη μνήμη των συμμετεχόντων μέσα από μία ομαδική δραστηριότητα ενώ λίγες μέρες πριν καλωσορίσουμε το 2017, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα φτιάξουν το δικό τους γούρι της Πρωτοχρονιάς (21/12).


Park Your Cinema


Το Park Your Cinema, που βρίσκεται πλέον στην καρδιά του χειμώνα, προσθέτει στο πρόγραμμά του ‘Ιστορίες Χριστουγέννων΄, με φιλμ που βάζουν τους θεατές στο κλίμα και το πνεύμα χαράς αυτών των ημερών, προσφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας αλλά και πραγματική κινηματογραφική συγκίνηση. Το highlight των προβολών της Χριστουγεννιάτικης περιόδου είναι η σπάνια προβολή της Fantasia, του απίστευτα οραματικού έργου του Walt Disney από το 1940, που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους. Ακόμη, το Δεκέμβριο, ολοκληρώνονται τα αφιερώματα ΄Τεύχος: Βιβλιοθήκη΄ και ΄Τα Τέρατα της Universal΄, ενώ συνεχίζονται οι προβολές μεταγλωττισμένων ταινιών για παιδιά, με animated ή live action παραγωγές, στο πλαίσιο του προγράμματος ΄Προβολές για παιδιά΄.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι δωρεάν. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα, με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό, υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Keywords
new york times, new york, έως ότου, εβε, ελσ, μκο, συμμετοχή, ηλεκτρονική, org, σημαίνει, tedx, david, york, times, Χριστούγεννα, ελλαδα, run, νέα, Πρωτοχρονιά, voyage, jazz, group, latin, drums, voice, project, music, gautier, roosevelt, yoga, μνήμη, cinema, φιλμ, fantasia, disney, live, βασεις, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, χριστουγεννιατικες βιτρινες, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Καλή Χρονιά, χειμερινοι προορισμοι, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, φετος τα χριστουγεννα, τι σημαινει, χριστουγεννιατικα τραγουδια, καλαντα, χριστουγεννιατικα, εθνικη λυρικη σκηνη, εθνικη πινακοθηκη, μνήμη, μια ημερα, ηλεκτρονική, γωνιες, δωρεαν, εθνικη, ευχες, ζωγραφικη, λυρικη σκηνη, μκο, μουσικη, παιχνιδια, περιοδικα, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, φιλια, cinema, music, times, ανθρωπος, αναπηρια, απιστευτα, ατμοσφαιρα, αφορμη, βρειτε, βρισκεται, γινεται, γινονται, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, δικτυο, εβε, ευκαιρια, εκθεση, ελσ, εξι, επιθυμια, ερχεται, ευγενιος τριβιζας, τεχνη, έως ότου, ζεστη, ζωη, ζωης, υπηρεσιες, ηχοι, ιαπωνικη, ιδρυμα, φιλμ, ιστοριες αγαπης, καγιακ, κυπελλο, κλιμα, λειτουργια, λυρικη, μηνυματα, μορφη, μπορειτε, μονα, νερο, νημα, νιαρχος, ξεφωτο, οικογενεια, οκτω, ορια, παιδια, περιβαλλον, προγραμματα, παρτυ, πρωινο, πρωι, ραντεβου, ρολο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, στιβος, τοπια, τριτη, τιτλος, φαναρακια, φαντασια, φυσικο, χρηστος, ψηφιακη, group, απο δευτερα, disney, drums, david, fantasia, φουαγιε, γελαμε, γιορτη, γνωσεις, yoga, jazz, καρδια, κυριακη, latin, new york times, new york, room, ομαδες, οργανα, org, πληροφοριες, gautier, roosevelt, run, σημαίνει, σκηνη, ταξιδι, tedx, voyage, york, voice
Τυχαία Θέματα