Back to Athens 2013 στην πλατεία Κοτζιά από το Camp

Το φετινό back to Athens 2013 ανοίγει σε εννέα χώρους με επτά εικαστικές επιμελητικές προτάσεις, δύο θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events και προβολές, ομιλίες και παρουσιάσεις.

Στην Πλατεία Κοτζιά, στην περιοχή του Δημαρχειακού μεγάρου και καρδιά της Αθήνας, το back to Athens θα συγκεντρώσει και πάλι το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό σε μια φεστιβαλική συνένωση πολιτιστικών

εκδηλώσεων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει εκτός από τους καλλιτέχνες, τους κατοίκους, τα καταστήματα, τα γραφεία, τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής με σκοπό τη γνωριμία και προσέγγιση του κοινού και εξοικείωση με την Πλατεία Κοτζιά.

Εγκαίνια

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου στο CAMP! στις 20:00 όπου θα γίνει η παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων στους καλλιτέχνες, το κοινό, τους επιμελητές και τον τύπο και ακολούθως θα ανοίξουν όλοι οι χώροι για να υποδεχθούν το κοινό στις 21:00.

Την ημέρα αυτή θα προλογίσουν η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας Κα. Melitta Schubert. Οι χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί μέχρι τις 23:30 και θα ακολουθήσει party με προβολές στο ισόγειο του CAMP!

Επιμέλεια - Οργάνωση

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Φωτεινή Καπίρη

Συνεργαζόμενοι φορείς

CAMP! Contemporary Art Meeting Point / Fresh Hotel / ArtWall / Cheapart /

back to Athens / Πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Απριλίου στις 20:00. Επίσημα εγκαίνια Back to Athens, CAMP.

19.4 – 13.5.2013 | Great Balls of Austria

Εικαστική έκθεση Αυστριακών καλλιτεχνών. Επιμέλεια: Christian Rupp

19.4 – 28.4.2013 | Πίνδαρος/Τρίτος Όροφος

Αύγουστος Βεïνόγλου / Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη

19.4 – 28.4.2013 Ι ΑΤΑΞΙΑ

Επιμέλεια: Μυρτώ Βουδούρη, Ιωάννα Γουζέλη

19.4 – 28.4.2013 | Show me Your Shadow – A Living Space in a Participating Time

Επιμέλεια: Τζένη Αργυρίου

19.4 – 28.4.2013 Ι Slipping Signs Resurfaces

Επιμέλεια: Τάσος Στυλιανού

23.4 – 24.4.2013 | Θεατρική παράσταση GO

Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά

26.4 – 27.4.2013 | Global Uprisings

Co ordinator: Brandon Jourdan

19.4 – 15.5.2013 I RE-FRESH / the new mind of design and art

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη

Συνδιοργάνωση: ArtWall, Fresh Hotel

19.4 – 28.4.2013 Ι CHAPTER III INVOCATION

Επιμέλεια: Απόστολος Ζερδεβάς

20.4 – 28.4.2013 Ι Private/ Public Performances

Σύλληψη - επιμέλεια: Γιώργος Ζαμπουλάκης

22.4 – 24.4.2013 I ATHENS – AN URBAN FILM MAP

Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου, Ανδρέας Κίκηρας

20.4.2013 I Ενότητες και έργα από το Φεστιβάλ Μηδέν

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη, Γιούλα Παπαδοπούλου, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Μαρία Μπουρίκα

Great Balls of Austria

19.4 – 13.5.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point 1ος όροφος

Η έκθεση «Great Balls of Austria” ακολουθεί τις δύο προηγούμενες εκθέσεις «Flavors of Austria” το 2009 και “Austria la Vista, Baby” το 2010. Όπως και οι δύο προηγούμενες, αναδεικνύει τη σύγχρονη αυστριακή παραγωγή τέχνης, οι καλλιτέχνες και τα εκθέματα επιλέγονται από έναν συνάδελφο καλλιτέχνη από τη Βιέννη, τον Christian Rupp. Η έκθεση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων (ψηφιακή, επίσημη, χιουμοριστική, ζωγραφική, πολιτική, τεκμηριωμένη,...) και διαφορετικές πεποιθήσεις των συμμετεχόντων μέσα στο πεδίο της τέχνης. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θα είναι παρόντες στα εγκαίνια.

Επιμέλεια : Christian Rupp

Καλλιτέχνες: Oswald Oberhuber, Tanja Boukal, Michael Goldgruber, Die 4 Grazien (Mela Kaltenegger, Petra Gell, Susanna Schwarz, G. Maria Wetter), Gruppe Or-Om, Patrick Baumüller, Alfred Graf, Barbara Höller, Jörg Piringer, Gerald Zahn, Christoph Mayer, Lena Lapschina

Πίνδαρος/Τρίτος Όροφος

19.4 – 28.4.2013

Ξενοδοχείο ΠΙΝΔΑΡΟΣ 3ος όροφος

Το έργο Πινδάρος/Τρίτος Όροφος αποτελεί μια επέμβαση / site-specific εγκατάσταση στον τρίτο όροφο του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου ‘Πίνδαρος’, που θέτει ως κύριο άξονά του την αντιμετώπιση του χώρου ως γλυπτικού αντικειμένου.

Ξεκινώντας από μια εξερεύνηση του ορόφου, οι καλλιτέχνες επιδιώκουν την ενσωμάτωση του αρχιτεκτονικά δομημένου χώρου αλλά και άλλων στοιχείων που περιλαμβάνονται στο οπτικό και αντιληπτικό πεδίο του θεατή σε μια ενιαία εμπειρία. Οι χρωματικές παρεμβάσεις και οι γλυπτικές προσθήκες λειτουργούν σαν εργαλεία ανάγνωσης του χώρου, που αντί να τον διασπούν, τον ενοποιούν και τον μεταμορφώνουν.

Η εκ νέου ανάγνωση του χώρου επιδιώκει στο να δώσει τη δυνατότητα στο θεατή να περιηγηθεί μέσα του και να τον εξερευνήσει και ο ίδιος βιώνοντάς τον εμπειρικά. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας στοχασμού και εσωτερικότητας που συνομιλεί με τον περιβάλλοντα χώρο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, με τον οποίον έρχεται σε αντιδιαστολή. Σ’ αυτό συμβάλλουν και τα αρχέτυπα, επίθετα σχήματα που χρησιμοποιούνται, τα οποία προσδίδουν σε ένα χώρο σχεδόν οικιακό στοιχεία μνημειακότητας.

Επιμέλεια: Αύγουστος Βεϊνόγλου / Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη

ΑΤΑΞΙΑ

19.4 – 28.4.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point

Η αιώνια πάλη μεταξύ τάξης και αταξίας, αρμονίας και χάους, σχετίζεται με την αντίληψη του ανθρώπου για τη σχέση του με το σύμπαν και την ερμηνεία του για τη δημιουργία του Όλου. Το χάος, πρωταρχικό στοιχείο της κοσμογονίας, διαδέχεται η ισορροπία ,η αναγκαιότητα για αρμονία και η ζωή που εν τέλει δεν ξεφεύγει τελείως από την αταξία. Στην αρχή όλα τα στοιχεία εμφανίζονται ανακατεμένα και συγκεχυμένα. Τα πάντα εμπεριέχονται στα πάντα και όλα όσα σήμερα αποτελούν οντότητες, ήταν κάποτε μια αμορφη μάζα. Ανακατεμένα, τυχαία και άτακτα στοιχεία της πρωταρχικής ύλης. Η ανασύνθεση και τακτοποίηση όλων αυτών των στοιχείων της αταξίας δημιουργούν λοιπόν έννοιες και εικόνες με όχημα την τέχνη.

Αταξία όμως σημαίνει και διάρηξη της τάξης και της πεπατημένης οδού, σπάσιμο των κανόνων σ’ ένα δημιουργικό παιχνίδι όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να ανατρέψουν τη εκθεσιακή διαδικασία, επαναπροσδιορίζοντας τα έργα τους σε σχέση με τον χώρο αλλά και τα άλλα έργα που εκθέτονται.

Συμμετέχουν: Vincent Chenut, Remi Verstraete , Bert Janssens, Bram Van Meervelde, Ελένη Μπαγάκη, Ιωάννα Γουζέλη, Νύσος Βασιλόπουλος, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Γιάννης Κόκκαλης, Θάνος Κοσμίδης, Πάνος Σκλαβενίτης, Μαρίνα Τρουπή, Πάνος Φαμέλης, Λίλιαν Χατζηγεωργίου, Γιάννης Χειμωνάκης

Performances: Έυα Γιαννακοπούλου, Rilène Μαρκοπούλου, Αγγελική Μπόζου, Γιώργος Μπουγιούκ, Ηλίας Πολυχρονιάδης, Κωστής Σωτηρίου,

Εκτός κτιρίου: Έλμα Πετρίδου

Επιμέλεια: Μυρτώ Βουδούρη και Ιωάννα Γουζέλη

Show me Your Shadow – A Living Space in a Participating Time

19.4 – 28.4.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point

Ένας χώρος στο πλαίσιο του Back to Athens μετατρέπεται σε ένα ζωντανό, πειραματικό, διαδραστικό, εργασιακό περιβάλλον. Μέσω της χρήσης φωτογραφιών, ψηφιακών και τεχνολογικών μέσων και πειραματισμούς κίνησης και ήχου δημιουργούμε ένα νέο συμμετοχικό και διαδραστικό εργαλείο μνήμης και παρουσίασης της πρόσφατης ιστορίας. Ο χώρος μετατρέπεται σε ένα οπτικοηχητικό οργάνο και o χρόνος σε μία διαδραστική μηχανή γεμάτη από εικόνες-μνήμες που συνεχώς μεταλλάσσονται. Το κοινό θυμάται, συνειδητοποιεί, φαντάζεται, γίνεται κοινωνός της ιστορίας αλλά και της προσωπικής ιστορίας του καθένα, δημιουργώντας τη δική του εικόνα από θραύσματα αναμνήσεων του χθες και του σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του Show me Your Shadow θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο με ανοιχτό κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον πειραματισμό και στην εξέλιξη της εγκατάστασης σε διαδραστική χωρογραφία, χορογραφία και ηχογραφία. Συγκεκριμένα αναζητούμε τον τρόπο με τον οποίο μία ομάδα ατόμων διαφορετικής ηλικίας και εμπειρίας θα ενταχθεί στο έργο παίζοντας σημαντικό ρόλο αφενός ως σώματα-εικόνες (πχ. tableau vivant) και αφετέρου ως σώματα που παράγουν κίνηση και ήχους επί σκηνής, μια χορογραφική και συνάμα ηχητική σύνθεση. Η ομάδα αυτή θα παρεμβαίνει οργανικά και θα διαμορφώνει συνεχώς αναμνήσεις και αφηγήσεις. Ο χώρος, ο ήχος και η εικόνα αποτελούν και τα στοιχεία διάδρασης με το κοινό: Μέσω ηχογραφημένων αλλά και ζωντανών δια μικροφώνου οδηγιών προτείνονται στιγμιαίες δράσεις και προκαλούνται αντιδράσεις του κοινού. Καλλιτέχνες/ερευνητές θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν ιδέες και να πάρουν αποφάσεις πάνω στη δομή και κατασκευή της εγκατάστασης δηλαδή του χώρου, του ήχου, της εικόνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τους καλλιτέχνες και να πειραματιστούν στην πρακτική εφαρμογή αυτής της ιδέας.

ΗΗ εγκατάσταση αποτελείται από: α) προβολές φωτογραφιών του τότε και του τώρα, β) προβολές βίντεο, γ) χαρτιά διαφορετικών μεγεθών και πυκνοτήτων δ) χορδές που διαπερνούν το χώρο ε) φωτισμούς και σκιές και ζ) μικρόφωνα που καταγράφουν ήχους αλλά και προσκαλούν τους συμμετέχοντες να μοιραστούν δυνατά τις σκέψεις, μνήμες και αναφορές τους. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα του εργαστηρίου-εγκατάστασης στο κοινό του Φεστιβάλ το οποίο καλείτε να συμμετέχει στις αλληλεπιδράσεις αυτές και να ανατροφοδοτήσει τα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας και υπό αυτήν την έννοια το έργο θα διατηρήσει μέχρι τέλους μία συνεχιζόμενη ανοιχτή (open end) διαδικασία.

ΤΤο Show me Your Shadow αποτελεί μέρος του Memorandum σε συμπαραγωγή της amorphy.org και του Tryangle Production (Théâtre des Bernardines, Marseille, Γαλλία / O Espaco do Tempo, Montemor / Πορτογαλία / Tanzhaus Düsseldorf, Γερμανία) και με την υποστήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Οργανισμού Marseille Provence 2013 Capitale Européenne de la Culture. Η πρεμιέρα του Memorandum θα γίνει το Νοέμβριο 2013 στο πλαίσιο της Μασσαλίας Ευρωπαική Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2013.

Συμμετέχουν: Τζένη Αργυρίου, Soledad Zarka, Thomas Fourneau, Coti K, Νίκος Βελιώτης, Γιάννης Αγγελάκας, Σωτήρης Μπαχτσετζής, Λίλα Σωτηρίου, Κατερίνα Ευαγγελικού, Ευγένιος Τζαφέστας, Αλέξιος Χατζηαλεξίου, Αντώνης Νικηφόρος.

Επιμέλεια: Τζένη Αργυρίου

Slipping Signs Resurfaces

19.4 – 28.4.2013

Ξενοδοχείο ΠΙΝΔΑΡΟΣ 2ος όροφος

Η γκαλερί Penindaplinena παρουσίασε, πέρσι, την ομαδική έκθεση με τίτλο Slipping Signs, στην οποία συμμετείχαν πέντε καλλιτέχνες, χρησιμοποιώντας πολλαπλά μέσα. Τα έργα τους συγκροτούνταν ως τοπία και πεδία, διαμονές και διαφυγές, χώροι και τρόποι με τους οποίους οι καλλιτέχνες αποκάλυπταν τις στιγμές όπου τα έργα αυτά μετατοπίζονταν ολισθαίνοντας. Δουλεύοντας μέσα σε σεισμογενή τοπία καυτών χρωμάτων του ουρανού με δυναμικές πινελιές πυκνής μπογιάς στον καμβά, με ακρυλικό στο χαρτόνι, ή ακόμη και με το εκλεπτυσμένο μολύβι στα σχέδια σε χαρτί, τα εκρηκτικά υπόλοιπα της ύλης στο Slipping Signs, επαναδιατύπωναν διακοπές και ασυνέχειες και μορφοποιούσαν καινούργιες αρχές. Τυχαίες ή αναμενόμενες μεταμορφώσεις αναδύονταν από το σκοτάδι στο φως, από την αντανάκλαση στη θέση, από πλέγματα γραμμών σε διογκούμενες επιφάνειες καθώς καταπιάνονταν με ζητήματα ταυτότητας και συνέχειας, επανάληψης και επιγραφής, τοποθεσίας κι εσωτερικότητας, πλαισιώματος και αποκέντρωσης.

Η έκθεση Slipping Signs συγκροτούνταν από έργα τα οποία καθίσταντο εν δυνάμει τόποι όπου μπορούμε να οραματιστούμε εκ νέου, να ονειρευτούμε ένα άλλο όνειρο, να επιβιβαστούμε σε οικείες πιθανότητες διαρκώς υπό ανασύσταση, όπου η τάση για ταύτιση εμμένει ξεγλιστρώντας. Άνετα μέσα σε ζώνες μη προκαθορισμένων και απεριόριστων συνδέσεων, τα έργα των καλλιτεχνών εμφανίζονταν με σθένος μέσα από την ιδιαίτερη επεξεργασία σε μολύβι, χαρτί, μελάνι, ακρυλικό, καμβά και χαρτόνι.

Το Slipping Signs Resurfaces αποτελεί μια νέα φάση της έκθεσης προτείνοντας τη συνάντηση παλαιότερων και καινούργιων έργων και προσκαλώντας περισσότερους καλλιτέχνες, από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες, να συμμετάσχουν και να δείξουν, εκτός από σχέδια και ζωγραφικά έργα μικρού και μεγάλου μεγέθους, εγκαταστάσεις, βίντεο, φωτογραφία και εγκαταστάσεις in situ. Εστιάζοντας σε σύγχρονα έργα όλων των μέσων και τρόπων, η έκθεση στοχεύει να μιλήσει για τη διάσπαση ορίων και περιορισμών που ελέγχουν, κατηγοροποιούν και ταυτοποιούν αυστηρά. Διευρύνοντας τόσο τα υλικά, αισθητικά και πολιτικά περιθώρια του κάθε έργου, όσο και το κοινωνικό πλέγμα μέσα στο οποίο τα έργα αυτά παράχθηκαν, η έκθεση Slipping Signs Resurfaces δίνει έμφαση στην επανεξέταση του κοινωνικού χώρου της καλλιτεχνικής παραγωγής. Κοιτάζει μια σειρά από έργα που μετατοπίζονται οριζόντια σε μια «ρευστή ζωή» από αδιάκοπες διακυμάνσεις ανάμεσα σε διαφεύγοντα όρια μέσων και υλικών.

Σε διεθνές επίπεδο, βιώνουμε, περισσότερο από ποτέ, μια κοινωνική, προσωπική, οικονομική, θεσμική, και συλλογική μεταβλητότητα στην οποία ο μόνος τρόπος να κοιτάξουμε μπροστά είναι μέσα από την κριτική επαναξιολόγηση του συστήματος δομικών δυνάμεων που ανήκουν, πια, στο παρελθόν και οι οποίες εξασφάλιζαν την προστασία τους από τις ρευστές μορφές της ανθρώπινης κατάστασης και της δημόσιας δράσης.

Συμμετέχουν : Αναστασία Μηνά, Δήμητρα Μπίστα, Kωνσταντίνος Δρέγος, Clemens Behr, Σωκράτης Φατούρος, Μαρια Αριστοτέλους, Κυριάκος Κουσουλίδης

Επιμέλεια: Τάσσος Στυλιανού

Θεατρική παράσταση GO

23.4 – 24.4.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point 1ος όροφος

Παραστάσεις: 19.03 – 29.05 2013 κάθε Τρίτη και Τετάρτη

Ώρα έναρξης: 21:30

H Θεατρική ομάδα « Συν Αθηνά…» Παρουσιάζει το GO! Mία παράσταση που συνδυάζει σύγχρονες μορφές τέχνης και τεχνολογίας (θέατρο, video art, ηλεκτρονική και live μουσική, φωτογραφία, εικαστική σκηνογραφία) στον εκθεσιακό χώρο του CAMP! στο κέντρο της Αθήνας από 19 Μαρτίου κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 9.30μμ.

Το GO! διαδραματίζεται ανάμεσα σε 4 καλλιτέχνες που βρίσκονται άνεργοι εν μέσω κρίσης. Η τελματώδης κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει προβάλλεται με χιούμορ και ευρηματικότητα. Η λέξη “go” λειτουργεί ως έναυσμα και γίνεται ο καταλύτης ανατρέποντας την πορεία των χαρακτήρων. Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει παραγωγές των sequence theory project με τις ηλεκτρονικές δυναμικές τους ατμόσφαιρες καθώς και τη ζωντανή ερμηνεία της Μελεντίνης. Με τη μέθοδο του Live Art Theatre (ζωντανό θέατρο), το οποίο υπηρετεί σκηνοθετικά τα τελευταία χρόνια η Αθηνά Παππά, οι θεατές ενσωματώνονται στη διαδραστική εξέλιξη της πλοκής.

Μία αναπαυτική θεατρική παράσταση για μη επαναπαυμένους θεατές.

Συντελεστές:

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά

Μουσική: Sequence Theory Project

Πιάνο - ερμηνεία: Μελεντίνη

Σχεδιασμός φωτισμού/φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς

Video: Μάνος Γεωργακόπουλος

Σκηνογραφία-Μάσκες: Μαριλίζα Rendl

Bοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Σκλαβενίτη

Hair styling: Kωνσταντίνα Τριάντου

Kουστούμια : Κατερίνα Αλεξανδράκη

Ποίημα: Vennis Mak

Ερμηνεύουν:

Αθηνά Παππά

Θύμιος Κούκιος

Δημήτρης Μαζιώτης

Μελεντίνη

Παγκόσμιες εξεγέρσεις στην εποχή της λιτότητας

26.4 – 27.4.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point 1ος όροφος

Δύο ημέρες με βίντεο και συζητήσεις γύρω από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις αντιδράσεις ανά τον κόσμο.

Ο σκηνοθέτης Brandon Jourdan και η ερευνήτρια Marianne Maeckelbergh καταγράφουν τις παγκόσμιες εξεγέρσεις στο πλαισιο της πρόσφατης καπιταλιστικής κρίσης μέσα από μια σειρά προβολών, συζητήσεων και ζωνταντών συνδεσεων με διεθνείς ομιλητές που θα λάβουν χώρα στις 26 και 27 Απριλίου στο CAMP!

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο των διοργανωτών αναζητήστε στην ιστοσελίδα τους http://www.globaluprisings.org

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:

The Oakland Commune

Ιανουάριος 2012 (11’, 52’’)

Madrid on the Brink

Σεπτέμβριος 2012 (8’, 50’’)

Παραγωγή: Brandon Jourdan, Marianne Maeckelbergh, Carlos Delclos

Greece's Uncertain Future

Νοέμβριος 2012 (10’, 30’’)

Παραγωγή: Brandon Jourdan, Marianne Maeckelbergh

Lisbon Calling: November 14 in Portugal

Nοέμβριος 2012 (13’, 16’’)

Παραγωγή: Brandon Jourdan, Luhuna Carvalho, Marianne Maeckelbergh

Egyptian Winter

Mάρτιος 2013 (10’, 50’’)

RE-FRESH / the new mind of design and art

19.4 – 15.5.2013

ARTWALL – FRESH HOTEL

Δεν έχει υπάρξει ποτέ καταλληλότερη στιγμή για την παρουσίαση της ανανεωμένης οντότητας (re-freshed) του σύγχρονου σχεδιαστή και καλλιτέχνη ο οποίος διερευνά και επαναπροσδιορίζει έννοιες, φόρμες, αισθητικές και τεχνικές –της δημιουργικής του διαδικασίας, συχνά με χιούμορ ή παιχνίδισμα. Σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως η παγκόσμια οικονομική ύφεση, η εκ νέου αξιολόγηση εθνικών στοιχείων στη δουλειά τους, καθώς και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων εμπνεύσει νέες και φρέσκες ιδέες.

Designers και καλλιτέχνες σε διάλογο

Από τις 19 Απριλίου μέχρι και τις 15 Μαίου, θα παρουσιαστεί η δουλειά Ελλήνων και διεθνών designer και καλλιτεχνών στο Fresh Hotel Athens (μέλος του δικτύου των Design Hotels) ένα αστικό, αντισυμβατικό θέρετρο στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Η συλλογική αυτή παρουσίαση εισάγει ένα παράθυρο διαλόγου σχετικά με τις δημιουργικές αξίες των δύο τεχνών. Με τη βοήθεια ενός ειδικού εντύπου, ο επισκέπτης μπορεί να "ανακαλύψει" τα έργα σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου υποδοχής, δωμάτια, lobby, το Air Lounge και το ArtWall Project Space που φιλοξενείται στο ισόγειο του ξενοδοχείου.

Για την διάρκεια της έκθεσης τα αντικείμενα design και τα έργα των καλλιτεχνών θα βρίσκονται τοποθετημένα εντός του ξενοδοχείου και του ArtWall, σε συνεχή διάλογο με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά στο κοινό και να μιλήσουν για διαδικασίες και τεχνικές που αναπτύσσουν ως μέρος της δημιουργικής ταυτότητάς τους.

Συμμετέχουν:

Bllenddesignoffice, Helen Brasinika (Interior Designer)

Ανδρέας Βούσουρας (Artist)

Post Folk Μαρία-Όλγα Βλάχου, Κωστής Βασιλιάδης (Design)

Δημήτρης Γεωργακόπουλος (Artist)

G Design Studio Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης & Δημήτρης Στεφανίδης (Visual Communication)

Γιώργος Γυπαράκης (Artist)

Maria Halios (Architect, Designer)

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (hand made furniture & interiors)

[Hauwai], Μάρη Γκόγκα, Στέφανος Νασόπουλος (Architects)

Kontakidesign, Σπύρος Κοντάκης (Object Design)

Παναγιώτης Μεγαλοοικονόμου (Jewelry and Object Designer)

Pieris Architects, Pieros Pieris, Stella Pieri (Architects)

Spacelab Architects Σωτήρης Χαΐνης, Βάνα Κριμνιώτη (Architects)

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη

Οργάνωση: Fresh Hotel, ArtWall Project Space

To Re>fresh είναι μια επιμελητική πρόταση σύγχρονου design και τέχνης που συμμετέχει στην διοργάνωση BACKTOATHENS 2013. Το Fresh Hotel, ξεκίνησε τη λειτουργία του, το καλοκαίρι του 2004. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Zέππος-Γεωργιάδη και συνεργάτες, πρόσθεσε χρώμα και ένταση στο μουντό αστικό περιβάλλον του κέντρου της Αθήνας. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Fresh Hotel εκφράζεται μέσα από τους εννέα ορόφους του, με ένα άνετο lobby, 133 δωμάτια, αίθουσες συνεδριάσεων, το εστιατόριο Magenta και την ταράτσα που φιλοξενεί το Air Lounge Bar και την πισίνα, με θέα στην Ακρόπολη. To Fresh Hotel συνδυάζει με τόλμη τα φυσικά υλικά, όπως η δρυς και ξύλο καρυδιάς, με φωτεινές ροζ και πορτοκάλι επιφάνειες, καθιστώντας το ένα καταφύγιο διακριτικής πολυτέλειας στο κέντρο της πόλης. Το ARTWALL Project Space είναι χώρος ανάδειξης της σύγχρονης τέχνης και δημιουργικής πρωτοβουλίας που εγκαινιάστηκε το 2012. Το ARTWALL φιλοξενείται και υποστηρίζεται από το Fresh Hotel, το εικαστικό πρόγραμμα επιμελείται η Φωτεινή Καπίρη.

CHAPTER III INVOCATION

19.4 – 28.4.2013

Ξενοδεοχείο ΠΙΝΔΑΡΟΣ 1ος όροφος

Ειδήσεις και αναλύσεις, γεμάτες από δυσνόητες λέξεις και όρους όπως spread, cds, τρόικα, μας κατακλύζουν επιβάλλοντας νέους όρους, αμφισβητώντας τον έως τώρα τρόπο ζωής μας, αναμοχλεύοντας το υπάρχον status qvo.

Χωρίς να μπορούν οι ίδιες να κάνουν φανερό και κατανοητό το περιεχόμενο τους, εμφανίζεται μια κάστα αυτόκλητων «ειδικών», που δίνουν ερμηνείες, συμβουλές, αλλά και διαταγές για τα πάντα · αρχίζοντας από το οικονομικό πεδίο και μέσο αυτού επεκτείνονται στο γενικότερο γίγνεσθαι της κοινωνικής ζωής.

Μήπως η καθυπόταξη της δημοσίας σφαίρας σε μια σειρά όρων και ερμηνευμάτων είναι ο προάγγελος μιας νέας εποχής και πραγματικότητας, που αμφισβητεί ευθέως το επικρατών δυτικό, φιλελεύθερο και ορθολογιστικό μοντέλο της σημερινής κοινωνίας?

Αυτή η βίαιη εισβολή των όρων και τον συμβόλων στην καθημερινή ζωή, καθώς και οι βίαιες μεταλλαγές- περικοπές στην υλική υπόσταση του κοινωνικού ιστού, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, επηρεάζει και την φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας. Παρατηρούνται αλλαγές στους κοινούς τόπους συνάντησης και σκέψης, εισάγονται νέα σύμβολα και θεωρίες αλλά παράλληλα επανέρχονται έννοιες και σκέψεις που θεωρούνταν ταμπού.

Η επιβολή των «ειδικών» με όρους ιερατείου, η θεσμιση των κέντρων εξουσίας πίσω από κλειστές πόρτες, η ανάδειξη νέων συμβόλων, και η επιβολή θειστικου τύπου μοντέλων, δεν μπορεί πάρα από μονή της να προμηνύει μεγάλες ανατροπές, αντιδράσεις άλλα και αναζητήσεις σε συλλογικό άλλα και σε ατομικό επίπεδο.

Αυτά άλλοτε γίνονται με τρόπους καινοφανείς και άλλοτε με ενδοσκοπήσεις και πισωγυρίσματα στο παρελθόν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της αλλαγής και της μετάλλαξης των ενταφιασμών και των γεννήσεων, η ίδια η καλλιτεχνική δημιουργία ως αντανάκλαση και γέννημα του κοινωνικού φαντασιακού δεν μπορεί να μείνει απαθής και αμετάβλητη.

Η κυριαρχία των αριθμών, οι οικονομικές «θυσίες», οι δημόσιες αυτοκτονίες, η έννοια της ουτοπίας και της δυστοπίας, η επανάσταση, η συνωμοσία, η μυστική κυριαρχία, η κατάπτωση του υλικού και ηθικού κόσμου, μπορούν να αποτελέσουν ένα υλικό που να γίνει το έναυσμα για δημιουργική δράση. Τα παραδείγματα των επαναστάσεων που συγκλόνισαν την σύγχρονη εποχή, (γαλλική και ρωσική επανάσταση ) επιβεβαιώνουν τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διατελέσει η καλλιτεχνική δημιουργία σε εποχές αναταραχής.

Ταυτόχρονα η επιρροή που έχουν τα ευρύτερα κοινωνικά δρώμενα στην δημιουργία, είτε αυτή πραγματώνεται ατομικά είτε συλλογικά είναι καταλυτική.

Μπροστά στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τις βίαιες αλλαγές στον καθημερινό βίο, η ομάδα των Απόστολου Ζερδεβά, Βάσιλη Χλίμπατσου, em kei, Ian devilde, διαφορετικές προσεγγίσεις από τον καθένα προσπαθεί να δώσει ή να δημιουργήσει νέα σύμβολα και ερμηνείες λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες αλλά και τις εσωτερικές αναζητήσεις που προκαλούν αυτές οι αλλαγές.

Επαναπροσδιορίζει ορούς όπως το απόκρυφο, το φανερό, την ουτοπία, την επανασύσταση του συλλογικού και του ατομικού μέσα στην σημερινή πολιτικοοικονομική συνθήκη και μέσα από έναν διάλογο των έργων, του χώρου και του θεατή.

Συμμετέχουν: Απόστολος Ζερδεβάς, Βασίλης Χλίμπατσος, em kei, Ian devilde

Επιμέλεια : Απόστολος Ζερδεβάς

Private / Public Performances

20.4 – 24.4.2013

Κάθε βράδυ παρακολουθούμε μια διαφορετική γυναίκα στον ιδιωτικό της χώρο. Μία performance χωρίς δράση, υποκριτική, ή δραματουργία, που θέτει σε αμφισβήτηση τη σχέση μεταξύ θεάματος και θεατή.

Σύλληψη – επιμέλεια: Γιώργος Ζαμπουλάκης

Διάρκεια: 40 λεπτά

Σάββατο 20 Απριλίου

Αγγελική Ζησούδη 9.30

Κυριακή 21 Απριλίου

Έλενα Χαραλαμπούδη 9.30

Δευτέρα 22 Απριλίου

Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη 9.30

Τρίτη 23 Απριλίου

Ανθούλα Χαιροπούλου 8.30

Μαρία Προιστάκη 9.30

Τετάρτη 24 Απριλίου

Γωγώ Παπαιωάννου 9.30

ATHENS – AN URBAN FILM MAP

22.4 – 24.4.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point Ισόγειο

Το αφιέρωμα με τίτλο "ATHENS – AΝ URBAN FILM MAP" αποτελεί μια κινηματογραφική χαρτογράφηση της Αθήνας μέσα από ταινίες μικρού μήκους. Σύγχρονοι δημιουργοί καταγράφουν μέσα από την κάμερά τους την αστική ζωή της Αθήνας, σκηνές μιας σύγχρονης μεγαλούπολης, άλλοτε εξαθλιωμένης και άλλοτε λαμπερής που βρίσκεται πλέον στο μεταιχμιο αλλαγών και αναδιαρθρώσεων και στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η παρουσίαση του αφιερώματος θα γίνει στο πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens στην περιοχή του Δημαρχιακού μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά το οποίο και διοργανώνεται από το CAMP σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορεις. Στη διάρκειά του θα προβληθούν περισσότερες από 20 διακεκριμένες ταινίες μικρού μήκους από το ’60 μέχρι σήμερα διαφόρων σκηνοθετών (Θόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Τόνια Μαρκετάκη, Εύα Στεφανή, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Γιώργος Ζώης, κλπ.) που έχουν ως άξονα εξέλιξης την Ελληνική πρωτεύουσα.

Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου, Ανδρέας Κίκηρας

Κατά τη διάρκεια του ATHENS – AΝ URBAN FILM MAP θα προβληθούν οι ταινίες:

Η Ρόδα (Θεόδωρος Αδαμόπουλος, 1964, 14’)

Ο Κλέφτης (Παντελής Βούλγαρης, 1965, 20’)

Τζίμης ο Τίγρης (Παντελής Βούλγαρης, 1966, 15’)

Ο Γιάννης και ο Δρόμος (Τόνια Μαρκετάκη, 1967, 21’)

Η Εκπομπή (Θόδωρος Αγγελόπουλος, 1968, 21’)

Μοναστηράκι (Γκαίη Αγγελή, 1976, 19’)

Αθήνα-Επιστροφή στην Ακρόπολη (Θόδωρος Αγγελόπουλος, 1983, 42’)

Μόνο μυρίζοντας Γιασεμί (Γιάννης Οικονομίδης, 1994, 30’)

Αθήναι (Εύα Στεφανή, 1995, 17’)

Μια Θέση στον Ήλιο (Κωνσταντίνος Γιάνναρης, 1995, 45’)

Θαύματα Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Στέργιος Νιζήρης, 1997, 19’)

Aκρόπολις (Εύα Στεφανή, 2001, 47’)

Η Αρχή Είναι Το Τέλος Είναι Η Αρχή (Γιώργος Ζούλιας, 2004, 6’)

When Fish Fly (Βίλκα Τζουρά, 2007, 35’)

Σύνταγμα (Χριστίνα Ιωακειμίδη, 2008, 8’)

Ηρόστρατος (Γιάννης Χαριτίδης, 2009, 15)

Casus Belli (Γιώργος Ζώης, 2010, 11’)

Τίτλοι Τέλους (Γιώργος Ζώης, 2012, 10’)

Family Tree (Φωκίων Μπόγρης, 2012, 10’)

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα (Αλέξανδρος Χαντζής, 2012, 17’)

Ώρα έναρξης: 21:00

Περισσότερες πληροφορίες για το project, τις ταινίες και το πρόγραμμα αναζητήστε στη σελίδα http://anurbanfilmmap.tumblr.com/

Ενότητες και έργα από το Φεστιβάλ Μηδέν

20.4.2013

CAMP Contemporary Art Meeting Point Ισόγειο

Το Festival Μηδέν, το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγματοποιείται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, είναι μια ετήσια διοργάνωση για τη βιντεοτέχνη και τα νέα μέσα, που έχει σαν βάση την Καλαμάτα. Το φεστιβάλ οργανώνει και διαχειρίζεται μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών με κοινή καταγωγή από την Καλαμάτα, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Από το 2005, το Festival Μηδέν έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας έναν σημαντικό πόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή βιντεοτέχνη.

Φέτος, το φεστιβάλ ετοιμάζεται για την 9η διοργάνωση του στην Καλαμάτα τον προσεχή Ιούλιο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι προσκλήσεις για συνεργασίες και παρουσιάσεις του φεστιβάλ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Turn the magic on

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη

Διάρκεια: 55 λεπτά

Έργα επιλεγμένα από τα φεστιβάλ Μηδέν προηγούμενων χρόνων, από το 2008 έως και 2012. Μια ενότητα διονυσιακή, με ανατρεπτική διάθεση, χαρούμενη, χιουμοριστική, ειρωνική και κάποιες φορές σκοτεινά μαγική.

Θανάσης Τσιμπίνης, Mine, Ελλάδα 2012, 3.00

Κατερίνα Αντωνοπούλου-Jesus Coll-Tamara Barreto, Black & White, Ισπανία 2009, 3.57

Jose Salas, Totes Kino, Γερμανία 2010, 4.32

MOBTIK, Departure 09:15, Γερμανία 2010, 0.05

Marie Losier, Slap the Gondola! , ΗΠΑ 2010, 14.00

Γιώργος Ιτούδης, Confetish, Ελλάδα 2010, 1.41

Leyla Rodriguez & Cristian Straub, Isle of lox “The Face”, Γερμανία 2010, 3.54

Francesca Fini, War, Ιταλία 2010, 5.19

Albert Merino, The trace of salt, Γαλλία 2010, 7.40

David Merenyi & Gergo Nagy, Lean into my Hair, Ουγγαρία-2007 2.45

Zig Gron, Door Opera, ΗΠΑ-2009, 6.40

Nurit Bar-Shai, You Turn Me, ΗΠΑ-2004, 1.13

There's a room in the elephant

Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου & Γιώργος Δημητρακόπουλος

Διάρκεια: 22 λεπτά

Η ενότητα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Μηδέν του 2012. Υπάρχει κάτι που συμβαίνει, αλλά δεν ξέρεις τι είναι αυτό ή ακριβέστερα προσποιείσαι πως δεν ξέρεις. Είναι κάτι τόσο εμφανές, τόσο πανταχού παρών και αναπόδραστο και παρ' όλ' αυτά κάνεις πως δεν το βλέπεις. Κι όμως, υπάρχει χώρος...

Greta Alfaro, In Ictu Oculi, Ισπανία 2009, 10.35

Πόλυ Κοκκινιά, Homage to Magritte, Ελλάδα 2009, 2.16

Μαίρη Ζυγούρη, Long live the king, Ελλάδα-Ιταλία 2010, 2.40

Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Stepping on the log, ΗΠΑ 2009, 3.14

Ανδρέας Σάββα, Get Ready (Again) - Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Κύπρος 2011, 2.20

Ανδρέας Σιτορέγκο, Ανυδρία, Ελλάδα 2010, 0.30

YOU & i

Επιμέλεια: Μαρία Μπουρίκα

Διάρκεια: 40 λεπτά

Η ενότητα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Μηδέν του 2012. Μια ενότητα που μεγαλώνει το εσύ και μικραίνει το εγώ; Διαπροσωπικές σχέσεις, αντιστροφές, συγκρούσεις που εναλλάσσουν τη μοναξιά με το χιούμορ και τη σκληρότητα με το παιχνίδι. Τίθεται θέμα νικητή;

Andres Cuartas, Fountain, Κολομβία 2011, 0.46

Carolin Weinert, The fall, Γερμανία 2008, 9.47

Ιωάννα Μύρκα, daily 7, Ελλάδα 2002, 1.00

Kim Yunna, You and Me, ΗΠΑ/Κορέα 2011, 3.22

Αγγελική Μπόζου, Θυσία, Ελλάδα 2011, 4.41

Evy Schubert, Penthesilea (Pathology), Γερμανία 2011, 8.47

Μάριο Σπύρογλου, Teddy Burn, Ελλάδα 2011, 7.32

Χριστίνα Στρατσιάνη, Dress, Ελλάδα 2011, 1.44

Ellen Wilkinson, Ciara Mahon & Laura Bel, That’s all it took, Μ. Βρετανία 2008, 1.43

Ώρα έναρξης: 21:00

Περισσότερες πληροφορίες για το Festival Μηδέν στο www.festivalmiden.gr

Σημεία εκδηλώσεων back to Athens 2013

CAMP! / Contemporary Art Meeting Point

Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα

t: 210 3247679

www.campoint.gr

www.backtoathens.gr

[email protected]

Fresh Hotel Athens

Σοφοκλέους 26, 105 52 Αθήνα

t: 210 5248511

www.freshhotel.gr

ArtWall

Σοφοκλέους 26, 105 52 Αθήνα

t: 210 5248511

www.theartwalll.gr

Ξενοδοχείο Πίνδαρος

Σοφοκλέους 24, 105 52 Αθήνα

Keywords
athens, athens, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αθηνα, party, art, fresh, hotel, austria, shadow, space, global, design, iii, public, urban, film, lena, σημαίνει, time, end, org, γαλλια, culture, φως, νέα, κυπρος, ελλαδα, μαρια, θεατρο, video, ηλεκτρονική, live, project, πλαισιο, http, brink, lisbon, hotels, lobby, air, studio, hand, καλοκαιρι, magenta, Ακρόπολη, ροζ, spread, cds, τροικα, status, γίγνεσθαι, επηρεάζει, δραση, επιρροή, performance, συλληψεις, map, fish, fly, συνταγμα, tree, μπογρης, tumblr, festival, καλαματα, magic, black, white, kino, ηπα, salt, hair, opera, room, long, king, ciara, laura, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, ηλεκτρα γαλανου, συνταγμα live, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, ουγγαρια, Καλή Χρονιά, αγγελοπουλος, θανασης γιαννακοπουλος, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μαζιωτης, γιωργος αγγελοπουλος, αγγελικη, αξιολογηση, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη, ελενη, δυνατα, οικονομικη κριση, βιντεο, tumblr, χωρες, ηλεκτρονική, βασιλοπουλος, γερμανια, γιασεμι, γυναικα, δουλεια, εικονες, εργαλεια, ζωγραφικη, ηπα, ηχος, θεμα, ισπανια, ιταλια, καθημερινη, μουσικη, μπαρτσελονα, ντοκιμαντερ, ξυλο, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σθενος, σκλαβενιτης, σωκρατης, τα νεα, ταινιες, υφεση, φωτογραφια, φως, brink, cds, iii, kino, map, opera, public, urban, αδαμοπουλος, αεροδρομιο, αυγουστος, αναμνησεις, αρμονια, βιεννη, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεωργακοπουλος, γεωργιου, δημητρα, γινει, γινεται, γινονται, γίγνεσθαι, γνωριμια, γραφεια, δυνατοτητα, δικη, δομη, δωσει, δρομος, δρωμενα, δυναμικο, δωματια, ευα, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, εκθεσεις, εκρηκτικα, ενδιαφεροντα, εννοια, εργα, εξελιξη, εξοικειωση, επιρροή, επηρεάζει, εποχη, εποχες, επτα, ερχεται, εστιατορια, εναυσμα, τεχνη, ζαφειροπουλος, ζωη, ζωης, ζωνες, ζουλιας, ιδεες, ιδια, ηχητικη, θεα, θεωριες, θυσια, εικονα, ιωαννα, ισορροπια, ιτουδης, κινηση, λειτουργια, μαζα, μηδεν, μοναξια, μαρια, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ουτοπια, ολγα, ορια, οχημα, παρουσιαση, πεδια, πεδιο, περιβαλλον, πισινα, πιθανοτητες, ροζ, πορτογαλια, πορτες, ροδα, ρολο, συγκεκριμενα, σειρα, συμβολα, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδια, σχηματα, σωτηριου, ταση, τασος, τιγρης, τι ειναι, τολμη, τοπια, τριτη, τονια, ισογειο, φεστιβαλ, φυσικα, χαος, χιουμορ, χρονος, χρωμα, κωνσταντινος, air, art, austria, black, white, ciara, http, culture, design, δημητρης, εφαρμογη, εμφαση, εννεα, festival, fish, film, fly, fresh, global, hair, hotel, χωρα, project, εισβολη, jesus, king, καρδια, laura, λεξεις, lena, lobby, long, magenta, μεινει, magic, μπροστα, room, org, παιχνιδι, πληροφοριες, party, salt, studio, shadow, σημαίνει, site, space, σπυρος, status, σωματα, σωτηρης, tree, θανος, θεσεις, υλικα, υλικο, ξεκινησε, performance
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα