The Warriors Gate, του Ματάιας Χάουν

Η νέα ταινία του Ματάιας Χάουν, The warriors gate, έρχεται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 από την Odeon.

Ένας Αμερικανός έφηβος, ο Τζακ Μπρόνσον, μεταφέρεται μαγικά στην αρχαία Κίνα, όπου πρέπει να γίνει ήρωας και να σώσει μία όμορφη πριγκίπισσα από τον βάρβαρο βασιλιά.

Ένας Αμερικανός έφηβος, ο Τζακ Μπρόνσον (Ουράϊα Σέλτον), ζει μία εικονική ζωή. Στο σχολείο τον εκφοβίζουν, ενώ η

μητέρα του εργάζεται σκληρά, προσπαθώντας να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού τους. Έτσι, με κάθε ευκαιρία, ο Τζακ δραπετεύει από την πραγματικότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μια μέρα, μεταφέρεται μαγικά στην αρχαία Κίνα, όπου και καλείται να γίνει ήρωας και να σώσει μία όμορφη πριγκίπισσα από τον βάρβαρο βασιλιά.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Τζακ αγαπάει τα βιντεοπαιχνίδια. Τον βοηθούν να ξεφεύγει από μια αποπνικτική πραγματικότητα. Στο σχολείο πέφτει συχνά θύμα εκφοβισμού, ενώ στο σπίτι, η αγχώδης μητέρα του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί. Έτσι, λοιπόν, ο Τζακ έχει δημιουργήσει έναν εικονικό χαρακτήρα, τον ατρόμητο Μαύρο Ιππότη.

Μια μέρα, ο κύριος Τσανγκ, ο έμπορος αντικών, τον οποίο βοηθάει ο Τζακ κάθε μέρα μετά το σχολείο, του προσφέρει ένα μυστηριώδες κινέζικο σεντούκι. Ο Τζακ δεν γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο σεντούκι είναι μια μαγική πύλη, η επονομαζόμενη «Πύλη του Πολεμιστή», που οδηγεί στον υπέροχο κόσμο της αρχαίας Κίνας.

Μια νύχτα, ο πολεμιστής Τζάο (Μάρκ Τσάο) εμφανίζεται ξαφνικά μέσα στο δωμάτιό του Τζακ, και τον εμπιστεύεται για να φυλάει την πριγκίπισσα Σουλίν (Νι Νι). Στην αρχή, ο Τζακ αντιστέκεται. Στη συνέχεια, όμως, ο νεαρός γοητεύεται από την πριγκίπισσα, και όταν η τελευταία πέφτει θύμα απαγωγής και μεταφέρεται πίσω στην αρχαία Κίνα εκείνος σπεύδει να τη σώσει.

Στην Κίνα, ο Τζακ μαζί με έναν μάγο ονόματι Γου (Φράνσις Ν. Τζ.), ξεκινάνε ένα απίστευτο ταξίδι ενηλικίωσης, γεμάτο κακούς και εμπόδια. Ο Τζακ θα μάθει πώς να ξεπερνάει τους φόβους του, ενώ παράλληλα θα γίνει ένας ατρόμητος πολεμιστής.

Λίγα λόγια για τους χαρακτήρες

«Ο Τζακ Μπρόνσον είναι ένας πολύ cool αλλά ακοινώνητος χαρακτήρας, που τρελαίνεται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το BMX», λέει ο σκηνοθέτης, Ματάιας Χάουν. «Η ταινία αφορά στο προσωπικό του ταξίδι προς αναζήτηση της δύναμης και της αυτοπεποίθησής του».

Η Νι Νι παίζει την πριγκίπισσα Σουλίν. «Νομίζω ότι ο Τζακ με ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Εγώ όμως όχι», λέει χαριτολογώντας η Νι Νι.

Ο Χάουν τονίζει: «Η Νι Νι είναι πραγματικά εκθαμβωτική. Είναι απίστευτα όμορφη, μια σπουδαία ηθοποιός και είναι τιμή μου που δούλεψα μαζί της. Ο χαρακτήρας της πριγκίπισσας είναι αθώος, συγκροτημένος και ευαίσθητος. Λίγο σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Αλλά μπορεί να πολεμάει, ενώ παράλληλα είναι αστεία και αξιαγάπητη. Είναι το όνειρο κάθε αγοριού. Ακόμη και δικό μου!».

Ο πολεμιστής Τζάο (Μαρκ Τσάο) είναι ατρόμητος, πιστός, δυναμικός. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία της πριγκίπισσας. «Είναι ένας μαχητής. Έχει έναν σκοπό στη ζωή του. Έχει βρει την πραγματική του ταυτότητα, αν και έχει πρόβλημα με το να αφήνεται. Και σε αυτό το σημείο τον βοηθάει ο Τζακ», λέει ο Χάουν.

Ο πιο εντυπωσιακός όμως χαρακτήρας είναι ο Αρούν. Ο Σέλτον τον περιγράφει ως «Έναν πολύ τρομακτικό βάρβαρο. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένας τρισδιάστατος χαρακτήρας. Έχει μία μοναδική αίσθηση του χιούμορ και μια βαθιά συναισθηματική ζωή. Δεν βλέπεις συχνά τέτοιους χαρακτήρες στην μεγάλη οθόνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα