The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον

Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι : Arve Henriksen, Eivind Aarset, Θοδωρής Ρέλλος, Σαβίνα Γιαννάτου, Φλώρος Φλωρίδης, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Aντώνης Ανισέγκος

Ο Αντώνης Ανισέγκος ζει από το 1998 στο Βερολίνο ως συνθέτης, πιανίστας. Σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και αργότερα σύνθεση στις Ακαδημίες της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Κολωνίας και του Βερολίνου, όπου και αποφοίτησε το 2002. Είναι μέλος των συνόλων Σύγχρονης Μουσικής European Music Project και Ensemble Junge Musik και εμφανίζεται μεταξύ άλλων με τα σύνολα Grix, Lynx, Trio IAMA, ΣΩΜΑ, ddaA, KAYA, Card Castle, best before unu και Maldek. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες από τον χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, καθώς και με χoρευτές, ηθοποιούς και εικαστικούς καλλιτέχνες. Η δισκογραφία του ξεπερνά τις 40 εκδόσεις. Στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίζεται με το όνομα unu.

Περισσότερες πληροφορίες: www.enstase.com/

Γιώργος Δημητριάδης

Ο Γιώργος Δημητριάδης (γ.1964) είναι ντράμερ αυτοσχεδιαστής από την Θεσσαλονίκη, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, στον χώρο της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Παίζει solo χρησιμοποιώντας ντραμς, κρουστά, αντικείμενα, μικρόφωνα και ηλεκτρονικά. Τα τελευταία του projects είναι: τρίο GRIX με τους Αντώνη Ανισέγκο και Φλώρο Φλωρίδη, GLUE με τους Tom Arthurs και Miles Perkin, FABRIC με τους Frank- Paul Schubert και Mike Majkowski. Συμμετέχει στο RED DAHL SEXTET με τους Alexander von Schlippenbach, Paul Dunmall, Hillary Jeffery, Frank- Paul Schubert και Mike Majkowski και το ensemble αυτοσχεδιαστών Berlin Improvisers Orchestra.

Μουσική του έχει κυκλοφορήσει από τις εταιρίες Jazz Werkstatt, Creative Sources, NoBusiness και FMR. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους Αmir Elsaffar, Αchim Kaufmann, Axel Dörner, Tristan Honsinger, Michael Thieke, Tobias Delius, Μarc Turner, Sirone. Έχει ζήσει για δώδεκα χρόνια στο Παρίσι, όπου δραστηριοποιήθηκε στην τζαζ και αυτοσχεδιαστική σκηνή της πόλης. Εκεί ξεκίνησε το Trikyklo, ένα τρίο σύγχρονης τζαζ με τούς Stéphane Payen και Philippe Lemoine, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και περιοδείες σε φεστιβάλ World Music ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων με τους Minino Garay, Nedim Nalbantoglou και Mano Solo. Σπούδασε jazz drums στη Βοστώνη με τούς Bob Moses και Alan Dawson.

Περισσότερες πληροφορίες: https://yorgosdimitriadis.wordpress.com/

Έρη Σκυργιάννη

Σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και Φωτογραφία στο ΤΕΙ της Αθήνας. Το έργο της αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες: Ζωγραφική με ημίρρευστες ακρυλικές ύλες και Σχέδιο, Video Art και Super 8, Φωτογραφία, και Πειραματισμός με τον Ήχο και τη Μουσική. Τα θέματα που την απασχολούν είναι το Στοιχείο του Νερού, η Μηχανική Ρευστών, η Φρακταλιστική Δομή του Κόσμου, η Ψυχολογία της Ευτυχίας, η Έκσταση και η Χαρούμενη Μυστική Κοσμολογία, καθώς και οι σχέσεις αλληλεξάρτησης που έχουν τα πάντα μεταξύ τους κάτω από το φιλοσοφικό πρίσμα της Deep Ecology. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε φεστιβάλ Video Art.

Keywords
Τυχαία Θέματα