The Sound of Color: Ο Γιάννης Αναστασάκης και Deniz Angelaki υποδέχονται τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ

Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project Elektronik Meditation με την Deniz Αγγελάκη στο live-painting και με καλεσμένη τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τα πλήκτρα.

Οι Εlektronik Meditation μετά από μήνες απουσίας εμφανίζονται ως μουσικό / οπτικό ντουέτο στο ΚΕΤ, με δύο εξαιρετικούς καλεσμένους, για μια βραδιά ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα και τις προκλήσεις του αυτοσχεδιασμού.

Tο

Elektronik Meditation είναι η σύμπραξη ήχου και εικόνας, βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, του Γ. Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.

Έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς (Arve Henriksen, Θοδωρής Ρέλλος, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Αντρέας Πολυζωγόπουλος, Χάρης Λαμπράκης…) στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Η τελευταία παρουσίαση του project Elektronik Meditation έγινε το Μάιο του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.elektronikmeditation.com

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Στις τελευταίες τους παραστάσεις συνεργάζονται αυτοσχεδιαστικά με τον Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο), τον Αντρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη (drums). Το Μάρτιο του '14 συνεργάστηκαν επί σκηνής με τον νορβηγό Arve Henriksen και τον Μάιο του '15 παρουσίασαν τη δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=bFyk-xC71tI
https://www.youtube.com/watch?v=wKR0cSLhmfs

Deniz Αγγελάκη

Χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη τεχνική live painting και προβολής, η Deniz Αγγελάκη δίνει έμφαση στο χρώμα, στις λεπτομέρειες της στιγμής, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον, μια εικαστική προέκταση της μουσικής του Γ. Αναστασάκη.

Σαβίνα Γιαννάτου

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ Εδώ Λιλιπούπολη. Έχει από τότε συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος, Μ. Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλος, Β. Κατσούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Κυπουργός κ. α.). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους. Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλαιάς Μουσικής και έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο, συνεργαζόμενη με τον Σ. Στάγκο, τον Μ. Σαντοριναίο, την Α. Κράλη και το Εθνικό Θέατρο (συνθέσεις για τη Μήδεια (1997), τις Βάκχες (2006), το Dibuk (2006) και τη Γυναίκα της Ζάκυνθος του Δ. Σολωμού (2006)). Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων (Music for a while και Τα παραμύθια του κόσμου). Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής. Με το σχήμα Primavera en Salonico, έχει εκδώσει τους δίσκους Άνοιξη στη Σαλονίκη, Τραγούδια της Μεσογείου, Παναγιές του κόσμου και Terra Nostra και δώσει συναυλίες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, το Μαρόκο, την Ταϊβάν και το Ισραήλ.

Xάρης Λαμπράκης

Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, δεξιοτέχνης στο νέυ, με πλούσιες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων και από το 2006 έχει σχηματίσει το συγκρότημα “Χάρης Λαμπράκης Quartet”.

Keywords
Τυχαία Θέματα