Ten Years’ Romance, a Music Show by Kostas Dalakouras στο metamatic:taf

Κλείνοντας 10 χρόνια στο θεατρικό τραγούδι, ο Κώστας Δαλακούρας παρουσιάζει στο metamatic:taf το μουσικό show «Ten Years’ Romance», με τραγούδια που συνέθεσε για θεατρικές παραστάσεις.

Ξεκινώντας από την αυλή του αυτόχειρα ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2006 και έχοντας ήδη στις αποσκευές του περισσότερα από 60 τραγούδια γραμμένα για το θέατρο,

ο Κώστας Δαλακούρας έρχεται στο metamatic:taf την Πέμπτη 17 Νοέμβρη για να μας ξεναγήσει στα μουσικά φαντασιολογήματα της δικής του προσωπικής γραφής.

Τραγούδια βασισμένα στην ποίηση και τον λόγο που εμπνέονται από το πνεύμα του ρομαντισμού, αποκαλύπτονται επί σκηνής μέσα από τους έξι περφόρμερς και το video-περιβάλλον του Ευθύμη Θεοδόση.

Σκοπός των τραγουδιών, της σύνθεσής τους, αποτέλεσε η ανάδειξη του λόγου ως στίχο μέσα από την ίδια τη μουσική διαδικασία. Πώς η πρόζα, ο πεζός λόγος και η μυθιστορία, μπορούν να μετατραπούν σε στίχο, χωρίς διασκευή, επινοώντας την μελωδία της αφήγησης μέσα από τη μουσικότητα και τον ρυθμό του ίδιου το λόγου.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν γράφτηκαν και παίχτηκαν στις παραστάσεις των «όχι παίζουμε», «bijoux de kant» και «Graveyard Café Band». Είναι βασισμένα σε κείμενα των Ζαν Ζενέ, Κ.Π. Καβάφη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Άκη Δήμου, Κόμη του Λοτρεαμών, Γκαίτε, Γ.Μ. Βιζυηνού, Ανδρέα Κάλβου, Ζαν Μωρεάς, Δημήτριου Παπαρηγόπουλου, Γιώργου Ιωάννου, Τσέζαρε Παβέζε, Φωτεινής Οικονομίδου, Αχιλλέα Παράσχου, Ανθούλας Σταθοπούλου, Σπυρίδωνα Βασιλειάδη, Κωνσταντίνου Χατζόπουλου και Πλάτωνα Ροδοκανάκη.

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Video-Περιβάλλον: Ευθύμης Θεοδόσης
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι performers: Μαρίσσα Αθητάκη, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Ορέστης Καρύδας, Δήμητρης Πασσάς, Κατερινά Σκλεπέτα, Σαμψών Φύτρος και Κρίνθη Ζήρα

Keywords
Τυχαία Θέματα