Merlin's Music Box 2-Day Wonder στο Ίλιον plus

Στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2016, το MERLIN’S MUSIC BOX διοργανώνει ένα μουσικό διήμερο στο ΙΛΙΟΝ plus με τέσσερις από τις πλέον δημιουργικές αθηναϊκές μπάντες της ανεξάρτητης σκηνής.

Την πρώτη μέρα τη σκηνή του κλαμπ καταλαμβάνουν οι Thee Holy Strangers παρέα με τους Grey River & The Smoky Mountain, ενώ την επομένη τη σκυτάλη παίρνουν οι Swing Shoes

και οι Appalachian Cobra Worshipers.

DAY 1

THEE HOLY STRANGERS

«Σε έναν πλανήτη που έχει εθιστεί στην βία και την καχυποψία -και οι θρησκείες έχουν συμβάλλει πολύ σ’ αυτό- ξέρουμε ότι το όνομά μας ακούγεται σαν πικρό αστείο, αλλά μιλάμε για έναν αναγκαίο όρο της ανθρώπινης συμβίωσης. Ιεροί Ξένοι είμαστε όλοι εμείς οι πολλοί, οι σημερινοί και οι δυνητικοί εκτοπισμένοι και αποστερημένοι, ενός κόσμου γεμάτου αποκλεισμούς» (mic.gr).

Thee Holy Strangers…δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έπειτα από ένα έξοχο από όλες τις πλευρές ομώνυμο ντεμπούτο που κυκλοφόρησε σε cd και διπλό βινύλιο (με τη συμμετοχή του Merlin’s Music Box) και αρκετές εντυπωσιακές συναυλίες ανά την Ελλάδα, η αθηναϊκή μπάντα που χαρακτηρίζει τον ήχο της σαν kozmic swamp music και που θεωρείται επάξια ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά συγκροτήματα, θα γεμίσει τη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus στην πρώτη της εμφάνιση για τη νέα σεζόν μπροστά στο αθηναϊκό κοινό.

Alex K - φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα,

Nick Fysakis – κιθάρα,

John Hardy - pedal steel, κιθάρα,

Costas C. a.k.a Digital Alkemist – ντραμς,

Jenny Kapadai – φωνή,

Flora Ioannidi – φωνή,

Virgil Kane – μπάσο

GREY RIVER & THE SMOKY MOUNTAIN

Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι μία τετραμελής Bluegrass/Folk μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014. Επηρεασμένοι από τον αμερικανικό Νότο, την παραδοσιακή μουσική Ιρλανδίας και Σκωτίας, και από αγαπημένους καλλιτέχνες τους είδους όπως οι Brownbird, the Devil Μakes Τhree, Old Crow Medicine Show, Skipinnish και πολλοί άλλοι, η μουσική τους είναι βασισμένη σε προσωπικές εμπειρίες, σε καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και όχι μόνο, ενώ συχνά εκφράζονται μέσα από ιστορίες που δημιουργούν. Tον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το «Something’s Wrong», το πρώτο τους EP με 4 κομμάτια, ενώ στα τέλη Μαΐου συμμετείχαν στο πρώτο session που οργάνωσε το Merlin’s Music Box στο … λημέρι του! (https://www.youtube.com/watch?v=lWMCC-u5WdM)

Ρένα Παπαγεωργίου - φωνή, μαντολίνο,

Σαράντος Γκουμάκος - κιθάρα, φωνή,

Τάσος Γουσέτης – βιολί,

Θανάσης Γκιουλέας – κοντραμπάσο

DAY 2

SUGAHSPANK! & THE SWING SHOES

Οι Swing Shoes καθιερώθηκαν μετά τον πρώτο τους δίσκο «Ladies and Gents…Here’s The Swing Shoes» (2010) παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής που άνοιξε δρόμους και δημιούργησε ρεύμα. Μετρούν ήδη εννέα χρόνια πορείας στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Σε όλη τη διαδρομή διατήρησαν την παρεΐστικη ενέργεια και τη διάθεση για πειραματισμό, στοιχεία που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις στην πορεία τους.

Πριν 5 χρόνια συνάντησαν την Sugahspank!, μια φωνή κατευθείαν από το Χάρλεμ του Πειραιά, και μαζί έγιναν ένα από τα πιο περιζήτητα live σχήματα της αθηναϊκής νύχτας. H «μαύρη Πειραιώτισσα» πρωτοεμφανίστηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών, ερμηνεύοντας από σόουλ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ και σουίνγκ. Έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible» κερδίζοντας το ελληνικό και το διεθνές κοινό.

Πλέον δίνουν μαζί συναυλίες σε σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα καλοκαίρια του 2012 και του 2014 παίζουν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και συμμετέχουν σε φεστιβάλ στην Κύπρο και τη Γερμανία. Πολυσυλλεκτικοί και ανήσυχοι, καταπιάστηκαν με τα blues και τα gospel και σταδιακά αρχίζουν να συνθέτουν original υλικό, το οποίο ηχογραφουν ζωντανά το 2014. Το άλμπουμ Sugahspank! & The Swing Shoes “A Holy Show" γίνεται δεκτό πολύ θερμά από μουσικοκριτικούς και κοινό. Μουσικά, οι αναφορές τους είναι ριζωμένες στην παράδοση αλλά οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές.

Το ταξίδι μετρά πολλά live, ατέλειωτα χιλιόμετρα, και συνεχίζει χωρίς εκπτώσεις προς το άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πάθος για τη μουσική είναι ακόμα στις αποσκευές τους.

Sugahspank! - Τραγούδι.

Άδωνις Γουλιέλμος - κιθάρα,

Γιώργος Κούτρας - κιθάρα, slide κιθάρα, κλαρινέτο,

Πάνος Τομαράς - μπάσο,

Βαγγέλης Κασβίκης - ντραμς

Μαζί τους ο Ιάκωβος Κρόκος – φυσαρμόνικα

APPALACHIAN COBRA WARSHIPERS

Όταν ο Αθανάσιος Γεωργιάδης ξεκίναγε τη χάραξη της Πατησίων το 1908, με το μεγάλο όραμα να ενώσει τα Πατήσια με την πλατεία Ομονοίας, ήρθε αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του. Mια μεγάλη τρύπα στο ύψος της Κοδριγκτώνος κατάπιε τον εσκαφέα μαζί με τον οδηγό του, τον Παυλάρα, ο οποίος καταπλακώθηκε.

Ο θείος του Παυλάρα, μετανάστης και bluesman σε μια πολιτεία στους πρόποδες των Appalachian mountains, εμπνεύστηκε και έγραψε σαν φόρο τιμής για τον ανιψιό του τους στίχους του τραγουδιού ''Death don’t have no mercy'', που αργότερα βέβαια έγινε μεγάλη επιτυχία.

Πέρασαν 108 χρόνια από τότε και η μοίρα τα έφερε ώστε ο τρισέγγονος του Παυλάρα, Παυλάρας ο τρίτος, να είναι φίλος και συνεργάτης των Appalachian Cobra Worshipers!! Σύσσωμοι λοιπόν μαζί με τη Sugahspank! και τους Swing Shoes, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 παίζουν ζωντανά στο IΛΙΟΝ plus (Πατησίων και Κοδριγκτώνος) και ξορκίζουν με βρώμικα Blues και swing αλητείες το στοιχειωμένο σταυροδρόμι που στα σπλάχνα του κρύβει θαμμένα μυστικά.

Μανόλης Αγγελάκης - φωνή, κιθάρα, μάντολα,

Μάριος Σαρακινός - κρουστά,

Γιώργος Τσαλκίδης - όρθιο μπάσο, φωνητικά,

Στάθης Ιωάννου - κιθάρα, μπάντζο, φωνητικά

MERLIN’S MUSIC BOX

Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του (merlins.gr/), με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

Keywords
music, box, ιλιον, music, box, χιπ χοπ, ιλιον, river, shoes, cobra, βινύλιο, συμμετοχή, ελλαδα, εμφάνιση, νέα, αθηνα, καλοκαιρι, devil, crow, μαΐου, session, https, youtube, sugahspank, gypsy, πειραιας, live, underground, χοπ, ροκ, μπλουζ, κυπρος, blues, original, εκπτωσεις, slide, facebook, rock, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, γσ πατησιων, φυσαρμονικα, λημερι, γερμανια, θρησκειες, κιθαρα, μουσικη, υψος, shoes, youtube, ανοιξη, βινύλιο, γινεται, διημερο, διπλο, εγινε, ενεργεια, εμφάνιση, επιτυχια, ιωαννου, ηχο, καχυποψια, μαΐου, μοιρα, μπλουζ, μυστικα, ντραμς, ονομα, οραμα, παθος, παρουσιαση, πολιτεια, ρευμα, ροκ, σαββατο, σεζον, σιγουρο, συμμετοχή, σκηνες, σοουλ, σχηματα, φεστιβαλ, φωνη, φορα, χιπ χοπ, χοπ, βιολι, αγνωστο, blues, cobra, crow, devil, river, ελληνικα, εννεα, gypsy, ιακωβος, ηλεκτρονικα, κηπο, κροκος, μπροστα, original, θειος, rock, session, σκηνη, slide, ταξιδι, underground, υλικο
Τυχαία Θέματα