Loutraki Festival 2016: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με τους Τακίμ, Παντελή Θαλασσινό και Αρετή Κετιμέ

Οι Τακίμ υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ σε μία μουσική σύμπραξη, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή και ερευνητή της παράδοσής μας Χρόνη Αηδονίδη, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Λουτρακίου, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2016.

Ένα αφιέρωμα με επιλεγμένα τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο τους, αλλά και από τη δισκογραφική πορεία του Χρόνη Αηδονίδη, με αναφορές στο σημαντικό έργο του.

Συμμετέχουν:

Σύλλογος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών ο «ΙΒΥΚΟΣ»

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Μελαγκάβι»

Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας

Λίγα λόγια για τους ΤΑΚΙΜ

Το συγκρότημα "Τακίμ" (που σημαίνει ομάδα) αποτελείται από έξι εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς, που ο καθένας τους εκπροσωπεί και μια διαφορετική μουσική παράδοση (Ήπειρο, Ρούμελη, Πελοπόννησο, Θράκη, Αιγαίο και Μικρά Ασία), παίζοντας διάφορα λαϊκά όργανα:

Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Καταξιωμένοι στο χώρο τους και με σημαντική προσωπική πορεία ο καθένας, εξερευνούν και αποδίδουν δημιουργικά όχι μόνο τα μουσικά ιδιώματα της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής

Συνδιοργάνωση: Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων

Keywords
Τυχαία Θέματα