Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.

Λίγα λόγια για την ταινία…..

Μόντρεαλ, άνοιξη του 1966. Ο δεκαεξάχρονος Jean Corbo, γιος μιας Γαλλοκαναδέζας και ενός Ιταλού, αισθάνεται διχασμένος ανάμεσα σε δύο ταυτότητες. Αφού συνδεθεί φιλικά με δύο νεαρούς ακροαριστερούς ακτιβιστές, εντάσσεται στο Απελευθερωτικό Μέτωπο του Κεμπέκ (FLQ), ένα μυστικό ριζοσπαστικό πολιτικό κίνημα.

Κι από εκείνη τη στιγμή ο Jean αρχίζει την αδυσώπητη πορεία προς τη μοίρα του.

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, Top 10 του Καναδά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη…..

Ο Mathieu Denis υπογράφει την πρώτη μικρού μήκους ταινία του, Le silence nous fera écho, το 2006 και στη συνέχεια το Code 13, που συμπεριλαμβάνεται στο Top 10 του Καναδά το 2007 και κερδίζει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Fantasia την επόμενη χρονιά. Συνυπογράφει με τον Simon Lavoie το σενάριο και τη σκηνοθεσία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, Laurentie, που αποσπά πολλές διακρίσεις. Η ταινία του Corbo παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ συμπεριλαμβάνεται και στο Top 10 του Καναδά το 2015.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

2014 Corbo

2011 Laurentie

2007 Code 13

2006 Le silence nous fera écho

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα