Ύποπτα συμπτώματα υγείας σε Αμερικανούς που πήγαν στην Κούβα

ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί που ταξίδεψαν στην Κούβα αναφέρουν ότι έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που υπέστησαν τουλάχιστον 22 διπλωμάτες των ΗΠΑ μετά από μυστηριώδεις ακουστικές επιθέσεις στην Αβάνα.

"Από τότε που εκδώσαμε την ταξιδιωτική οδηγία της 29ης Σεπτεμβρίου, λάβαμε κάποιες αναφορές από Αμερικανούς πολίτες που ισχυρίζονται ότι αντιμετώπισαν παρόμοια συμπτώματα μετά από διαμονή στην Κούβα", ανέφερε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών στο CBS

News. "Δεν έχουμε τρόπο να επαληθεύσουμε εάν έχουν πληγεί από τις ίδιες επιθέσεις που στόχευαν τους διπλωματικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ", σημείωσε.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις με στόχο διπλωμάτες στην Αβάνα της Κούβας, οι αρχές δεν έχουν προσδιορίσει την πηγή των επιθέσεων ή τη μεθοδολογία, σύμφωνα με αξιωματούχους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην έρευνα που διεξάγεται από το FBI και τη CIA.

Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ είχαν διαμαρτυρηθεί τότε για την ακρόαση δυνατών, παράξενων και ανεξήγητων θορύβων σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Τα ιατρικά αρχεία που εξετάστηκαν από το CBS News δείχνουν ότι ορισμένοι Αμερικανοί υπέστησαν ήπιο τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό, γνωστικά προβλήματα, απώλεια ακοής και άλλα προβλήματα υγείας.

Οι ΗΠΑ έχουν διατάξει την επιστροφή του προσωπικού και των οικογενειών τους που ζουν στην Κούβα. Ωστόσο, οι αμερικάνικες αρχές δεν κατηγορούν την Κούβα για τις επιθέσεις, καθώς εξετάζουν εάν υπάρχει εμπλοκή άλλης χώρας.

ΚούβαΑμερικανοί πολίτεςεπιθέσειςσυμπτώματαπροβλήματα υγείαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα