Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρές απαντήσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε όσα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε στην τελευταία του συνέντευξη δίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνομιλία του με τη Realnews, ενώ παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Πράγματι ο Σόιμπλε δεν έχει προκαταλήψεις απέναντι στην

Αριστερά. Εφόσον η αριστερή κυβέρνηση κάνει αυτό που της λέει, ο κ. Σόιμπλε δεν έχει κανένα πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ο Σόιμπλε θέλει διακαώς την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Την ήθελε και την θέλει επειδή εντάσσεται στο πλάνο του για μία ευρωζώνη όπου ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει το δικαίωμα να ασκεί βέτο στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας χωρίς πρότερη διαβούλευση. Ένα Grexit θα δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στο Παρίσι και στη Ρώμη και έτσι θα καμφθούν, εικάζει ο Σόιμπλε, οι αντιρρήσεις των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Ιταλίας να αποδεχθούν το σχέδιό του- δηλαδή την πλήρη απώλεια της κυριαρχίας τους επί των κρατικών προϋπολογισμών τους».

«Οι υπόλοιπες χώρες έχουν ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά και αποδέχονται την de facto απώλεια της κυριαρχίας τους, έχοντας ήδη υποταχθεί στη γραμμή Σόιμπλε» προσθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: enikos.gr

ΣόιμπλεΒαρουφάκηςGrexitHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα