Τύφλα να ’χει η Γαλλία

ΕΛΛAΔΑ

Ο Κέχρος, ένα μικρό ορεινό χωριό της Τήνου, βάζει τα γυαλιά στη Γαλλία. Τρία αδέρφια, ο Γιάννης Αρμάος, η Πονταλένα και ο Λορέντζος Βιδάλης, κόντρα στους καιρούς της κρίσης και των μνημονίων, είπαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Έτσι, τον περασμένο Απρίλιο δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση, ένα τυροκομείο με σύγχρονο εξοπλισμό, που σέβεται απόλυτα τις παραδόσεις. Το όνομα της επιχείρησης, «San Lorenzo».

Χωρίς

να αλλάξουν καθόλου την αρχιτεκτονική της αχυραποθήκης του παππού, μετέτρεψαν το παλιό κτήριο στην άκρη του χωριού σε ένα τυροκομείο.

Από το ξεκίνημα της επιχείρησης ανέλαβε δράση ο τυροκόμος Πολύκαρπος Δελλατόλας από το χωριό Αγάπη, απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων, έμπειρος και βαθύς γνώστης των μικρών μυστικών των παραδοσιακών τυριών της Τήνου.

Από τα χέρια του περνούν καθημερινά περίπου 500 κιλά ντόπιο γάλα, που με μεράκι τα μετατρέπουν σε τυριά με γεύση μοναδική, όπως το χειροποίητο μπαλάκι (λόγω του σχήματός του), η σπεσιαλιτέ της επιχείρησης, φτιαγμένο από φρέσκο αγελαδινό γάλα με ραφινάτη κρεμώδη γεύση, και το γραβιεράκι, βραστό τυρί με καθαρό κίτρινο χρώμα και γεύση πικάντικη και βουτυράτη.

Η επιχείρηση, βέβαια, παράγει και άλλα προϊόντα, όπως το παραδοσιακό νωπό βούτυρο και την κοπανιστή με πικάντικη πιπεράτη γεύση, που, αν συνδυαστεί με ντομάτα, αποτελεί έναν εξαιρετικό μεζέ για καλοκαιρινές ρακοποσίες!

Με τα προϊόντα της η παρέα του Κέχρου έχει ανοίξει τα φτερά της για να κατακτήσει όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και την ευρωπαϊκή.

ΤήνοςτυροκομείοΚέχροςαδέλφιαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα