Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ έπρεπε να έχει το θάρρος της γνώμης του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονα επικριτικός απέναντι στο ΔΝΤ εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτηση του στη Βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Το Ταμείο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, “αντί να πει ότι δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ζητά από εμάς μέτρα», και συνέχισε λέγοντας πως “αισθανόμαστε προδομένοι από το ΔΝΤ, που έπρεπε να έχει το θάρρος της

γνώμης του, έχω γράμμα της Λαγκάρντ όπου αναφέρει ότι με ηρωικές προσπάθειες θα φτάσετε το 3,5% το 2018 και μετά είναι αμφίβολο”.

Υπογράμμισε μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι η μοναδική συμβιβαστική λύση για άρση του αδιεξόδου είναι η πρόταση που έχει καταθέσει ο ίδιος στο Eurogroup για πλεόνασμα 2,5%+1%, με το 1% να κατευθύνεται στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μείωση φορολογίας και εργοδοτικών εισφορών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως δεν δίστασε να πει ότι η κυβερνητική πολιτική έχει επιφέρει χτυπήματα στην μεσαία τάξη. “Είχαμε τον περιορισμό της στήριξης των πιο ευάλωτων και ότι δεν μπορούσαμε να πιάσουμε τους πλούσιους και άρα χτυπήσαμε τους μεσαίους. Τους έχουμε πραγματικά χτυπήσει και είναι δύσκολη η κατάσταση τους” παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε άλλο σημειο της ομιλίας του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως “το true story της κυβέρνησης περιλαμβάνει πολλές δυσκολίες” σε αντιδιαστολή με “το success story της ΝΔ που κρύβει πολλά”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα πλεονάσματα μετά το 2018 ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι “η ΝΔ έχει σοκαριστεί για τα μεγάλα πλεονάσματα και για το ότι δεσμεύονται οι μελλοντικές κυβερνήσεις. Το πρώτο μνημόνιο είχε πλεονάσματα άνω του 6%. Η συμφωνία του 2012 της κυβέρνησης Σαμαρά είχε πλεόνασμα 4% ως το 2021 και 3,5% ως το 2030”.

Νωρίτερα είχε δηλώσει πως είναι «μαύρος» στην πολιτική και τα αθλητικά.

ΤσακαλώτοςΔΝΤΛαγκάρντΒουλήπροϋπολογισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα