Τρίτη η Παπαχρήστου, λάμψη Ντε Γκράσε στο Μαρόκο

ΑΘΛΗΤΙΚA

Εξαιρετικές επιδόσεις και ξεχωριστές παρουσίες είχε ο αγώνας της σειράς Diamond League, στο Ραμπάτ του Μαρόκου, όπου η Βούλα Παπαχρήστου κατέλαβε την τρίτη θέση στο τριπλούν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 14.21μ., στη δεύτερη προσπάθειά της, ενώ είχε ακόμη τρία έγκυρα άλματα στα 14.18μ., 14.05μ. και 13.77μ. Νικήτρια του αγωνίσματος ήταν η Κολομβιανή Ολυμπιονίκης Κατρίν Ιμπαργκουέν

με 14.51μ., ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Τζαμαϊκανή Κίμπερλι Γουίλιαμς με 14.31μ.

Ο Καναδός σπρίντερ Αντρε Ντε Γκράσε,δεύτερος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, πήρε την πρώτη θέση στα 200μ. με 20:30, μπροστά από τον Αμερικανικό Αμόρ Γουέμπ (20,18) και τον Βρετανό Ζαρνέλ Χιουζ (20,22), στο Diamond League του Μαρόκου.

Όπως και πολλοί από τους αθλητές που αγωνίστηκαν, έτσι και Ντε Γκράσε, χρησιμοποίησε το Diamond League ως προθέρμανση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 13 Αυγούστου. Εμφανίστηκε ευχαριστημένος, αλλά ακόμα δεν έχει ακόμη φτάσει κάτω από 20 δευτερόλεπτα αυτή τη σεζόν.
«Ήταν ένας καλός αγώνας και μια καλή απόδοση», είπε ο Ντε Γκράσε. «Ηταν ένας αγώνας για να προετοιμαστώ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και πήγε καλά».

Η Tζαμαϊκανή σπρίντερ Ελέιν Τόμσον πανηγύρισε τη 14η νίκη της στη σειρά στα 100 μέτρα, ξεπερνώντας την Μαρί Ζοσέ Τα Λου από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο χρόνος της Τόμσον ήταν 10:87 , βελτιωμένος από εκείνο στο Λονδίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά 0:07, μία μεγάλη επιτυχία για την διπλή Ολυμπιονίκη, η οποία έχει επικεντρωθεί μόνο σε αυτή την απόσταση το 2017.

«Είμαι ευχαριστημένη», είπε η Τόμσον. «Είμαι στην κατάσταση που θέλω και ανυπομονώ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο».

Με τον Γιόχαν Μπλέιν της Τζάμαικας να έχει αποχωρήσει από τον αγώνα των 100 μέτρων των ανδρών, ο Βρετανός Τσιζίντου Γιούτζα, πέτυχε μία νίκη με 9,98 δευτερόλεπτα, 0,02 από το προσωπικό του ρεκόρ. Ο Μπεν Γιουσέφ Μεϊτέ από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν δεύτερος με 10:01, ενώ ένας άλλος Βρετανός, ο Νεθάνιλ Μίτσελ-Μπλέικ , έφτασε στην τρίτη θέση με χρόνο 10:18.

Το ανερχόμενο αστέρι του Μαρόκου, Σουφιάν Ελμπακάλι, κέρδισε τα 3.000 μέτρα με προσωπικό ρεκόρ 8:05.12. ενώ ο Ολυμπιονίκης της Κένυας, Κονσέσλους Κιπρούτο, δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Στη μάχη των 400 μέτρων γυναικών η Σόνε Μίλερ έτρεξε σε 49:80, αλλά η Ολυμπιονίκης στα 800μ. Κάστελ Σεμένια βρέθηκε πολύ πίσω, έβδομη σε χρόνο 51:53, αν και ήταν η καλύτερη πορεία της στη σειρά των Diamond League. Ο Αμερικανός Ράιαν Κρούζερ πανηγύρισε την 10η συνεχόμενη νίκη στη σφαίρα με 22,47 μ.

Η επόμενη συνάντηση Diamond League είναι προγραμματισμένη στο Μονακό στις 21 Ιουλίου. Οι δύο τελικοί θα γίνουν στη Ζυρίχη και στις Βρυξέλλες. Ο τίτλος Diamond League σε κάθε διοργάνωση καθορίζονται αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των τελικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠαπαχρήστουΜαρόκοDiamond LeagueHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα