Τοπικές εκλογές για τα ψηφοδέλτια προτείνει στο ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση του αδιέξοδου από την άρνηση μεγάλης μερίδας βουλευτών και κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να δεχτεί στα ψηφοδέλτια τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα για να ιδρύσουν το ΚιΔηΣο προτείνει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, μέσα από τοπικές εκλογές

με ισότιμη συμμετοχή των κομμάτων στην ανάδειξη των ψηφοδελτίων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το ΚιΔηΣΟ, αφού θέτει ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο, αλλά και βασικές αρχές πολιτικής δράσης προκειμένου να πετύχει η σύμπραξη των κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς προτείνει : "Οι υποψήφιοι στους συνδυασμούς να ορισθούν με ανοιχτή εκλογική διαδικασία από την βάση (με πρόνοια να υπάρξει ισορροπημένη συμμετοχή όλων των κομμάτων κινήσεων και προσωπικοτήτων της σύμπραξης, με διαδικασία που θα διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της επιστημονικής και κοινωνικής καταξίωσης, της ιστορικής διαδρομής και προσφοράς κάθε υποψηφίου. Δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία διευθέτησης προσωπικών υπολογισμών και επιδιώξεων).

Ουσιαστικά από το ΚιΔηΣο θέτουν ένα σαφές και ολοκληρωμένο πλαίσιο και μια βάση υπέρβασης της σφοδρής άρνησης των Βενιζελικών και του ίδιου του κ. Βενιζέλου να αποδεχτεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία με "τους διασπαστές του". Στόχος είναι να μην κατηγορηθούν ότι αρνήθηκαν την συνεργασία λόγω των θέσεων στα ψηφοδέλτια, ενώ στο παρασκήνιο λένε ότι ττο φραστικό άνοιγματου ΠΑΣΟΚ δεν έχει πραγματική βάση και ουσιαστικά επιχειρείται άλωση των 156 χιλιάδων ψήφων που στήριξαν την προσπάθεια του Γ.Παπανδρέου και εκπαραθύρωση του από το πολιτικό πεδίο.

Το βασικό πλαίσιο συνεργασίας,όπως το θέτει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ως εξής:

- Ο καθένας θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με ισοτιμία, με όρους θεσμικής αυτοτέλειας και με αξιοπρέπεια. Σε βάση αξιακή και μόνον με πολιτικούς όρους.

- Από κοινού διαμορφώνουμε το πολιτικό πλαίσιο των αρχών και των στόχων της προεκλογικής μας συνεργασίας.

- Οι υποψήφιοι στους συνδυασμούς να ορισθούν με ανοιχτή εκλογική διαδικασία από την βάση (με πρόνοια να υπάρξει ισορροπημένη συμμετοχή όλων των κομμάτων κινήσεων και προσωπικοτήτων της σύμπραξης, με διαδικασία που θα διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της επιστημονικής και κοινωνικής καταξίωσης, της ιστορικής διαδρομής και προσφοράς κάθε υποψηφίου. Δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία διευθέτησης προσωπικών υπολογισμών και επιδιώξεων).

- Σε κάθε περίπτωση το κάθε κόμμα ή κίνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να προτείνει αυτοτελώς τους δικούς του υποψηφίους στη διαδικασία αυτή.

Η προεκλογική συνεργασία πρέπει να θεωρηθεί το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας σύγκλισης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η πρωτοβουλία για την ανασύσταση του προοδευτικού χώρου σε μια πολιτική και κομματική έκφραση αφορά τους πάντες - χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα.

Είναι πράξη ιστορικής ευθύνης τώρα που όλοι έχουμε διδαχθεί και έχουμε μάθει για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να πετύχει.

Είναι πράξη πατριωτική για την κυριαρχία της Ελλάδας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

ΚΙΔΗΣΟΓΑΠτοπικές εκλογέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα