Το βρετανικό House of Cards είχε «προβλέψει» την φωτιά στον Πύργο της Κολάσεως (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λονδίνο και στον Πύργο Γκρένφελ, όπου μέχρι στιγμής 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τώρα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν μια… διαφορετική είδηση λέγοντας πως μια πολύ γνωστή και αγαπημένη σειρά των Βρετανών είχε προβλέψει την τραγωδία 25 χρόνια πριν.

Η σειρά δεν είναι άλλη από το βρετανικό House of Cards, διασκευή του οποίου είναι το House

of Cards που μεταδίδει τα τελευταία χρόνια το Netflix. Στο βρετανικό House of Cards, γίνεται λόγος σε μια έκρηξη αερίου που προκάλεσε τον θάνατο 72 ανθρώπων σε έναν πύργο κατοικιών στο Νιούχαμ.

Μάλιστα η σειρά είχε επικεντρωθεί στον αντίκτυπο του δυστυχήματος στην κυβέρνηση, το οποίο φέρνει στο μυαλό τις αναλογίες με την κριτική που ασκήθηκε στην Τερέζα Μέι.

«Κατηγορίες για την κυβερνητική πολιτική μετά τους 70 νεκρούς στην καταστροφή στον Πύργο», γράφει μια εφημερίδα που εμφανίζεται κάποια στιγμή στο βίντεο, ενώ ένας από τους χαρακτήρες μιλά για το ατύχημα και το χαρακτηρίζει ως «την καταστροφή που απλώς περιμέναμε να συμβεί».

Κορυφή στις… συμπτώσεις αποτελεί το γεγονός πως η έκρηξη στον πύργο της σειράς έγινε στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Πύργου Γρένφελ.

House of CardsΛονδίνοΠύργος ΓκρένφελΠύργος της ΚολάσεωςΤερέζα Μέιτηλεοπτική σειράHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα