Το Ποτάμι και οι Αποστασίες

ΣΤΗΛΕΣΤο... Ροζάριο

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι φίλος μου. Από τα ΜΜΕ έμαθα - όπως πολλοί άλλοι - ότι κατεβαίνει στην πολιτική. Εξεπλάγην, τον παρακολούθησα, θαύμασα το θάρρος του, του άσκησα και του ασκώ κριτική για την έλλειψη ξεκάθαρου πολιτικού στίγματος - μην το αναλύσουμε εδώ.

Υπάρχει, όταν θέλεις και κυρίως δεν είναι δυνατόν να ταιριάζεις με όλους και με όλα- και απέκρουσα διάφορες ρετσινιές του τύπου «ποιος τον έβαλε», «τον πληρώνουν», «όργανο διαπλεκόμενων» και διάφορες π@π@ριές

καμαρωτές (να με συγχωρείτε).

Και μάλιστα τα τελευταία, από συναδέλφους, βεβαίως βεβαίως.

Έχει κάνει λάθη; Πολλά.
Έχει πάρει ψηλά τον αμανέ; Πολλές φορές.
Έχει έναν, και καλώς και κακώς εννοούμενο ελιτισμό το Ποτάμι και τα στελέχη του; Πιθανόν.

Όμως αυτό που συμβαίνει με τις αποχωρήσεις βουλευτών του Ποταμιού, οι οποίοι προσχωρούν είτε στη ΝΔ, είτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, χωρίς να παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν, λέγεται «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ».

Να το ξαναπώ, Κυριάκο και Φώφη; Πολιτική αλητεία και στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία, «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ».
Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες και σουξου-μουξου μανταλάκια.

Όποιος βουλευτής διαφωνεί με την βασική στρατηγική του κόμματός του και θεωρεί ότι είναι σε λάθος δρόμο, παραιτείται, αφήνει την έδρα στον πρώτο επιλαχόντα και πάει όπου του γουστάρει. Αν δεν θεωρεί ότι είναι ταλέντο και ότι τον χρειάζεται το έθνος, βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές με το κόμμα που επέλεξε και αν εκλεγεί, με γεια του με χαρά του και όλα τα προικιά δικά του...

Αυτή είναι η σωστή διαδικασία.

Υ/Γ: Τελευταίο κρούσμα η αποχώρηση από το Ποτάμι - με πλεύση προς την ΝΔ - της Κατερίνας Μάρκου. Έδωσε μάλιστα συνέντευξη δυο σελίδες στο Πρώτο Θέμα, μιλώντας για...πολιτική συνέπεια(!!) και πάτησε ένα πρώτης τάξεως γλείψιμο στον Κυριάκο. Τι ντροπή! Την έβαλα στο υστερόγραφο γιατί την θεωρώ πολιτικά ανόητη. Πού να ήξεραν οι ψηφοφόροι ότι η προσφορά της στο κοινοβούλιο θα ήταν οι ομολογουμένως εξαιρετικές στυλιστικές και ενδυματολογικές της επιλογές!

Μήπως αυτό είναι που λείπει από τη ΝΔ;

Αν είναι έτσι, πάω πάσο και συγνώμη που σας κούρασα...

ποτάμιαποστασίεςΒουλευτέςΝέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚπολιτικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα