Το μήνυμα ενός από τους τελευταίους εναπομείναντες γιατρούς στο Χαλέπι προς την Μέρκελ: 5 χρόνια το μόνο που έχουμε ακούσει είναι σιωπή

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας από τους λίγους εναπομείναντες γιατρούς στο Χαλέπι της Συρίας ζητά από τον Ομπάμα και την Μέρκελ να βοηθήσουν να δοθεί ένα τέλος στον βομβαρδισμό αμάχων, σχολείων και νοσοκομείων στην πόλη.

Ο Δόκτωρ Hamza Al Khatib έχει γράψει και παλαιότερα τόσο στον Ομπάμα όσο και στην Μέρεκλ ζητώντας τους να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους

για να βοηθήσουν τους κατοίκους και τους γιατρούς στο Χαλέπι της Συρίας.

«Αλλά οι απάντησή τους ήταν η ίδια εδώ και πέντε χρόνια» γράφει ο Δρ. Khatib στην αίτησή του. «Από την Μέρκελ αυτό που ακούσαμε ήταν σιωπή και από τον Λευκό Οίκο το γράμμα μας συνοδεύτηκε από μια ακόμα χλιαρή καταδίκη – αλλά καμία συζήτηση για δράση».

«Δεν έχουμε δει καμία πραγματική προσπάθεια από τον Πρόεδρο Ομπάμα ή την Καγκελάριο Μέρκελ για να αποφευχθούν οι εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε αμάχους και τα νοσοκομεία μας».

Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση μέχρι στιγμής.

Περιγράφοντας την δεδομένη κατάσταση στην Συρία, ο Δρ. Khatib γράφει: «Είμαι ένας από τους τελευταίους γιατρούς που υπηρετούν 300.000 πολίτες στο ανατολικό Χαλέπι. Θηριωδίες πραγματοποιούνται κάθε μέρα. Το συριακό καθεστώς και τα ρωσικά αερομαχητικά συστηματικά στοχοποιούν πολίτες και νοσοκομεία κατά μήκος της πόλης».

Συνεχίζει: «Για πέντε χρόνια, αντιμετωπίζαμε τον θάνατο από ψηλά καθημερινά. Αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε τον θάνατο από παντού γύρω μας. Για πέντε χρόνια, έχουμε υπάρξει μάρτυρες των βίαιων και ανήσυχων θανάτων ασθενών, φίλων, συναδέλφων. Για πέντε χρόνια, ο κόσμος είναι σε αναμονή και τονίζουν πόσο “περίπλοκη” είναι η κατάσταση στην Συρία, κάνοντας, όμως, λίγα για να μας προστατεύσουν».

«Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκαν 42 επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην Συρία, 15 από τις οποίες έγιναν σε νοσοκομεία στα όποια δουλεύουμε. Αυτήν την στιγμή, πραγματοποιείται μια επίθεση σε μια ιατρική εγκατάσταση κάθε 17 ώρες. Με αυτό τον ρυθμό, οι ιατρικές υπηρεσίες στο Χαλέπι μπορούν να καταστραφούν τελείως σε έναν μήνα, αφήνοντας 300.000 ανθρώπους να πεθάνουν. Αυτό που μας πονά περισσότερο, ως ιατρούς, είναι ότι πρέπει να επιλέξουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.»

«Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι η συστηματική στοχοποίηση νοσοκομείων από το συριακό καθεστώς και τα ρωσικά αερομαχητικά είναι ένα έγκλημα πολέμου. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι πραγματοποιούν θηριωδίες στο Χαλέπι».

«Δεν χρειαζόμαστε δάκρυα η συμπόνια ή ακόμα και προσευχές: χρειαζόμαστε επειγόντως μια ζώνη ελεύθερη από βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι για να σταματήσουν οι επιθέσεις, και διεθνής δράση για να διασφαλιστεί ότι το Χαλέπι δεν θα πολιορκηθεί ποτέ ξανά».

Στο Χαλέπι, η σύγκρουση έχει γίνει ακόμα πιο σφοδρή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της πόλης από τις φατρίες των επαναστατών.

Τον Αύγουστο, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ονόμασε την μάχη στο Χαλέπι «μια από τις πιο καταστροφικές συγκρούσεις της σύγχρονης εποχής».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ρωσικών εναέριων δυνάμεων, κατάφεραν να περικυκλώσουν τους επαναστάτες και μαζί τους 300.000 αμάχους στην ανατολική περιοχή της πόλης τον Ιούλιο, οδηγώντας στην αύξηση της ανησυχίας των Ηνωμένων Εθνών για καταστροφικές συνέπειες αν επακολουθούσε μια παρατεταμένη πολιορκία.

το μήνυμα γιατρού στην Συρία προς τηνΜέρκελΟμπάμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα