Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» απογειώθηκε

Advertorial

Μέσα σε έναν κατάμεστο Σαν Τζώρτζη άνοιξε τα μάτια του το νεογέννητο Φεστιβάλ «ΑΝΩ» υπό τους επιβλητικούς ήχους του παλαιότερου εκκλησιαστικού οργάνου της Ελλάδας. Περισσότερα από 500 υπολογίζονται τα άτομα που ανηφόρισαν από νωρίς στην κορυφή του λόφου της Άνω Σύρου, για να συναντήσουν τα χαρούμενα προσωπάκια των «Μικρών ξεναγών της Άνω Σύρου» και να ξεναγηθούν στον μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό του νησιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και παρουσίαση από τον Γιάννη Ρούσσου, οργανίστα του Καθεδρικού

Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου και τον εφημέριο του ναού πατέρα Ιωσήφ Πρίντεζη που εκτέλεσε άψογα το ρόλο του μεταφραστή στο ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ξενόγλωσσων θεατών ανάμεσα στο κοινό.

Η εξαιρετική επιλογή των κομματιών που εκτέλεσαν δεξιοτεχνικά η Ελένη Κεβεντσίδου στο εκκλησιαστικό όργανο και ο Ηλίας Γυφτονικολός στο βιολί, κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να παρασύρει τους παρευρισκόμενους σε μια μουσική περιπλάνηση τόσο ιστορικά, όσο και τεχνικά, αφού ξεκινώντας από τον μεσαίωνα, η συναυλία κορυφώθηκε με έργα σύγχρονων ελλήνων και ξένων συνθετών, αποδεικνύοντας περίτρανα πως «ο βασιλιάς των οργάνων» δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και μέλλον. Καταχειροκροτούμενοι οι μουσικοί έκλεισαν τη συναυλία τους με την εκτέλεση του εκτός προγράμματος γνωστού "Csárdás" του ιταλού συνθέτη Vittorio Monti, ενώ η βραδιά έκλεισε με γλυκίσματα και σπιτική λεμονάδα που ετοίμασαν και προσέφεραν οι κυρίες της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου.

Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» συνεχίζεται την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, με τους Στράτο Γκιουλμπάνογλου, εκκλησιαστικό όργανο και Γιάννη Καΐκη , τρομπόνι και το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 με τους Χρήστο Παρασκευόπουλς, εκκλησιαστικό όργανο και Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη, μετζοσοπράνο.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8:00 μ.μ. και η διάρκεια τους είναι 50 λεπτά. Θα προηγηθούν ομιλίες από τον Χρήστο Παρασκευόπουλος, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, την Τετάρτη 23 Αυγούστου «Η ελληνική προέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου» και το Σάββατο 26 Αυγούστου «Η συνθετική πορεία του εκκλησιαστικού οργάνου στην ιστορία».

Τέλος, πριν από κάθε συναυλία «Οι μικροί ξεναγοί της Άνω Σύρου» θα προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις σε όσους/ες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον υπέροχο μεσαιωνικό οικισμό του νησιού μας.

Σε όλες τις συναυλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σύροςεκκλησιαστικό όργανοφεστιβάλ ΣύροςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα