Το «ευχαριστώ» του Βαρουφάκη στον Ελ Εριάν και η… μπηχτή για τις φήμες

MEDIAΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω twitter απάντησε στο εγκωμιαστικό άρθρο του διάσημου οικονομολόγου Ελ Εριάν ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο άρθρο του στο Bloomberg ο Ελ Εριαν κάνει εκτενή αναφορά στο ύφος και το στυλ του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών αλλά και τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν και καταλαβαίνω

το σκεπτικό της απόφασης του Τσίπρα να τον θέσει στο περιθώριο, λυπήθηκα γι' αυτό. Ο Βαρουφάκης ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα σε αυτό το παρατεταμένο και κουραστικό ελληνικό δράμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ανησυχητικό ανθρώπινο κόστος όσον αφορά την ανεργία, τη φτώχεια και τις χαμένες ευκαιρίες. Έχοντας κατά νου την οικονομική λογική και την επιθυμία για να κάνει το καλύτερο, ο Βαρουφάκης πίεσε για περισσότερο ρεαλισμό από την πλευρά των πιστωτών. Και δεν κουράστηκε ποτέ να λέει πως η ανάκαμψη της Ελλάδας δεν είναι μόνο δική της ευθύνη», γράφει μεταξύ άλλων ο Ελ Εριάν.

Στο άρθρο απάντησε μέσω twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης «Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μια πληροφορία: Παρά τους ευσεβείς πόθους -που βασίζονται σε φήμες- παραμένω ΥΠΟΙΚ και διαπραγματευτής της Ελλάδας στο EG!».

Thanks for the kind words @elerianm. One piece of info: Despite wishful thinking-based rumours, I remain FinMin & Greece's negotiator at EG!

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) May 4, 2015

ΒαρουφάκηςBloombergΕλ ΕριάνάρθροαπάντησηTwitter
Keywords
Τυχαία Θέματα