Τη βίασε, την κόλλησε AIDS και την άφησε έγκυο: Τώρα μεγαλώνει το παιδί της στο νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από την τραυματική της εμπειρία να πέσει θύμα βιασμού, με την γυναίκα να δυσκολεύεται να διαχειριστεί ψυχικά την κατάστασή της, επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει και ένα παιδάκι, τον καρπό του βιασμού της, την οικονομική ανέχεια, και κυρίως να παλέψει για την ίδια της την ζωή, καθώς ο βιαστής της την μόλυνε με τον ιό του AIDS.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αναφέρει πως η γυναίκα έφτασε στην Κύπρο πριν περίπου τρεις μήνες, υποβάλοντας αίτηση για παροχή πολιτικού ασύλου, καθώς όπως ανέφερε ήταν υπό το καθεστώς πολιτικής δίωξης στην χώρα της.

Η νεαρή γυναίκα, είχε μάλιστα πέσει θύμα βιασμού από συμπατριώτη της, με αποτέλεσμα να καταστεί έγκυος, ενώ όταν πλέον εισήλθε στην Κυπριακή Δημοκρατία και υποβαλόμενη στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, διαγνώστηκε με τον ιό HIV, τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα κόλλησε από τον βιαστή της.

Όταν διαγνώσθηκε με τον ιό η γυναίκα από το Καμερούν, παρέμεινε στην Γρηγόρειο κλινική στο Γ. Ν. της Λάρνακας, που είναι ειδική για τους φορείς του AIDS, καθώς δεν είχε και που αλλού να πάει. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην κλινική, έφερε στον κόσμο ένα βρέφος τον καρπό του βιασμού της, το οποίο καθότι άπορη και χωρίς σπίτι, διαμένει και μεγαλώνει μαζί της στην κλινική!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής, αγοράστηκαν τα απαραίτητα προκειμένου να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν για την φροντίδα ενός μωρού, ενώ η γυναίκα έχει κλείσει ήδη τρεις μήνες στην κλινική με το βρέφος της αφού δεν έχει τα χρήματα να νοικιάσει κάποια οικία.

Οι κρατικές υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας τελούν ενήμερες για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η νεαρή μητέρα, συγκεντρώνοντας 200 ευρώ σε κουπόνια, συν 100 ευρώ για την κάλυψη του ενοικίου της. Ωστόσο ένα σπίτι που βρέθηκε για να φιλοξενήσει την μητέρα και το βρέφος σε χωρίο της επαρχίας Λάρνακας, κοστίζει 170 ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί αυτό το ποσό.

Τώρα, πλέον, καταβάλλονται προσπάθειες ατόμων που έχουν φροντίσει όσο μπορούν περισσότερο την μητέρα, να συγκεντρωθεί και το υπόλοιπο ποσό των 70 ευρώ ανά μήνα, ώστε να καταστεί εφικτή η αποχώρησή της από το νοσοκομείο Λάρνακας, καθώς οι συνθήκες εκεί δεν είναι και οι πλέον κατάλληλες για το μεγάλωμα ενός μικρού παιδιού.

Πηγή: newsit.com.cy

βιασμόςAIDSεγκυμοσύνηθύμαανατροφή τέκνουαδυναμίαοικονομικά προβλήματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα